X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,b03da5e1e4660ae9 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-03-20 06:26:55 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-03!sn-xit-06!sn-xit-08!supernews.com!easynet-quince!easynet.net!teaser.fr!proxad.net!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail From: "Pawe� Chiberski [PCh]" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Top�r Date: Thu, 20 Mar 2003 15:24:37 +0100 Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/ Lines: 221 Message-ID: References: NNTP-Posting-Host: pi122.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1048170421 28278 213.76.53.122 (20 Mar 2003 14:27:01 GMT) X-Complaints-To: usenet@tpi.pl NNTP-Posting-Date: Thu, 20 Mar 2003 14:27:01 +0000 (UTC) X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1123 X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1123 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:18837 /\ /\ //\\.-.//\\ Tre�� artyku�u: b5cb3l$e57$1@flis.man.torun.pl (/ \o o/ \) Napisanego przez: Leszek Eneuel Ciszewski ==(_T_)== Brzmia�a nast�puj�co: >PC>>> Jednak po nocy znowu przyjdzie dzie�, >PC>>> A po �zie u�miech, i tak w niesko�czono��. >PC>>> To si� chyba nazywa �ycie, czy co� takiego :) > > bug>> Mam nadziej�, �e nie zachwiej� podwalin Twojego > bug>> �wiata m�wi�c Ci, �e to nie [koniecznie] jest prawid�o- > bug>> wo�� i wszystko nie musi wygl�da� tak �atwo. :) > >> �ycie to nie bajka :) > > Gdby �ycie by�o bajk� -- to by te s�owa by�y synonimami. :) > Odkrywczy nie jeste�. Nie chcia�em by� odkrywczy. >> A to jak si� nam �yje, zale�y tylko od nas. > > A nie od �aski Bo�ej? > Nie pami�tam kto to pisa� > i kiedy (ani nawet gdzie) > ale pono� wszyscy czytaj� > Pismo �wi�te... :) Ty nie > czytasz? Czytam. Ale od naz zale�y, czy �yjemy w zgodzie z Bogiem, czy nie. > bug>> Nie drwi. Zrzuca go na "dalsze" pole, zapomina o > bug>> nim i powoduje, �e duch w nim "zamiera"... Ale to raczej > bug>> kwestia sporu filozoficznego (mo�e|i teologicznego)!! :) > '--------------------------------. >> Je�eli duch rwie si� do czynu, a �wiat materii mu to uniemo�liwia, | >> to chyba znaczy, �e z niego drwi. \___________/ | > '----. | > A m�g�by� w swojej wypowiedzi nawi�za� do | | > tego, co napisa� nieco wcze�niej bug? | | > Wyrzeczenie si� czego� (�wiat materii wyrzuca ducha) | | > nie oznacza uniemo�liwienie czego� temu czemu�/komu�, | | > kogo si� wyrzuca. Je�li Ty mnie wyrzucisz ze swego | | > mieszkania, to wcale nie zabronisz mi (na przyk�ad) | | > oddycha�. ;) Duch mo�e si� realizowa� w innym miejscu. | | > | | > to: | | > bug> duch w nim [�wiecie materii?] "zamiera"-----------------------|----+ > nie jest r�wnowa�ne temu: | > PC> �wiat materii mu [duchowi] to uniemo�liwia [czynienie czego�]--+ Mam pytanie co oznacza "zamiera"? Bo je�eli duch jest nie�miertelny, to raczej nie mo�e "zamiera�" >>> Niesko�czono�� to [te� niejako] jednostka. :) > > Ciekawe. ;) > >> Wiem, zle w tej wypowiedzi chodzi�o o czas :) > >>>> 2. 'I ujrza�em nowe niebo i now� ziemi�. >>>> Albowiem pierwsze niebo i pierwsza >>>> ziemia przemin�y, a mo�a ju� nie masz.' >>>> Apok. 21, 1 >>>> >>>> To te� rodzaj cykliczno�ci :) > >>> A nie "morza"!? :) > >> No w sumie to raczej, chyba, zapewne tak :) > > Chyba, zapewne, czy raczej? > To ju� klawiatura wyzdrowia�a? > Tak si� ba�a termometru? > > bug>> Sprawy "trudne" same si� [u mnie] "za�atwiaj�", > bug>> nie zawsze tak, jak bym chcia�. Naprawd� du�o im poma- > bug>> ga� nie musz�. :) > > bug>> Niemo�liwe z racji definicji nazwenictwa [nie- > bug>> mo�liwe] tkwi� po wsze czasy w martwym punkcie. :) > >PC> To co dla jednego wydaje si� niemo�liwym, >PC> dla drugiego jest b�ahostk� :) > > Piszemy o 'wydawaniu si�', czo faktach? > > bug>> Cuda? Cuda s� rzecz� Bosk�, a nie > bug>> szarych, jak ja ludzi. :) > >PC> Cz�owiek jest stworzony na podobie�stwo Boga. >PC> Oznacza to, �e rzeczy Boskie, s� naszymi :) > > Ciekawe... To mo�e i ludzie zaczn� (wzorem Boga) > tworzy� w�asne �wiaty i ludzi w nich �yj�cych, > kt�rzy to ludzie b�d� obrazem Boga (skoro > na obraz obrazu) ;) Mnie si� nie wydaje, > aby B�g obdarzy� ludzi Wszechmoc�. ;) Ludzie pr�buj� ju� tworzy� w�asne �wiaty, i w�asnych ludzi :( Je�eli zwracamy si� do Boga z problemem, i czynimy wedle Jego praw, On nam pomo�e. Czyli poprzez modlitw� mo�emy czyni� cuda. >PC>>> Pismo �wi�te [fragmenty] jest nawet lektur� w szkole. > > bug>> By� mo�e. Nie pami�tam. :) > >PC> Ja jeszcze pami�tam. >PC> By�a to jedna z ciekawszych lektur :) > Ale chyba by�a/jest czytana niezbyt uwa�nie. ;) > >PC>>> Pytanie: >PC>>> Czym jest ASCII-Art? > >PC>>> Odpowied�: >PC>>> Jest to zbi�r 'znaczk�w' opisanych w FAQ'u: > [znak�w z zestawu ASCII] > > bug>> B��d. > > bug>> B��d logiczny. > > Logiczny to chyba nie, ale b��d. :) > > bug>> Twoja odpowied� jest tylko ci�giem znak�w wraz > bug>> z ich oznaczeniami "kodowymi". ASCII-ART, jak sam zau- > bug>> wa�y�e� ma ko�c�wk� "ART" - wi�c wi��e si� jako� z ar- > bug>> tyzmem. Czyli uk�adaniem tych znaczk�w we wzory (przy- > bug>> k�adowo). :) > > > Czyli to, co opisa�em pod jedynk�. ;) > (sterta cegie� -- to nie dom) > >> Moja odpowied� przypomina mi samochody stoj�ce w korku, >> a to ju� chyba ART. :) > > (; Ciekawa definicja sztuki. ;) A co wed�ug Ciebie jest sztuk�? >PC>>> Wniosek: >PC>>> Wszystko co napiszemy jest ASCII-Artem :) > > > No... Tutaj mamy chyba do czynienia z jawn� herezj�. :) > Proponuj� przeczytanie definicji AA, kt�ra znajduje si� > w FAQ. :) ASCII-arty -- s� rysunkami tworzonymi znakami > ze standardu ASCII, a nie tekstami... :) Moja wina. Nie palcie mnie na stosie. Ju� wi�cej nie b�d� [chyba] :) > bug>> To, co napiszemy, jest s�owem, zdaniem, akapi- > bug>> tem, ksi��k�, itd. :) > > Powiedzia�bym, �e jest napisem. ;) > Cho� ksi��k� (s�owem, zdaniem, > akapitem) te� mo�e by�. ;) > >> A ASCII-ART to niby co muwisz na g�os? :) > ^---------, > Mo�e kup jak�� aspiryn�... '-. > Serce mnie boli, gdy widz�, jak Twoja ) > biedna klawiatura choruje... ;)--.-----' > .--------------------' > ,' Przykro mi bardzo, �e nara�am Ci� na tak przykre do�wiadczenia. Obiecuj�, �e postaram si� poprawi�. Czuje si� pocha�biony :( >> Tak na prawd� to nie jest rysowanie, tylko >> pisanie. [wed�ug mnie!!!] > >> To co za �ycia by�o niedost�pne po �mierci b�dzie osi�galne. :) > > Na przyk�ad? > I po czyjej �mierci? Na razie ani niebo, ani piek�o nie s� dla mnie dost�pne. Jak ja umr�, to kt�re� z nich stanie si� dla mnie dost�pnym. >> Je�li jest noc, musi by� dzie�, > > 0. Ciekawe, czy dzie� m�g�by istnie� bez nocy. :) > 1. Ciekawe, czy istnienie dnia jest konieczn� > kmplementarno�ci� do nocy a nocy istnienie ^........................... > do istnienia dnia. :) '...... : 0. Chyba si� tego nigdy nie dowiemy. : Ale, wed�ug mnie nie. : ,............................' 1. Czy tu mia�o by� 'o'? Tak [wed�ug mnie] >> je�li �za - u�miech. > > 0. Ciekawe, czy �za mog�aby istnie� bez u�miechu. :) > 1. Ciekawe, czy istnienie u�miechu jest konieczn� > kmplementarno�ci� do �ez i czy �zy s� koniecznym > dope�nieniem u�miechu. :) 0. Tak �zy mog� istnie� bez u�miechu, a u�miech bez �ez 1. Nie, chocia� mog� istnie� naraz >> ks. Jan Twardowski > > Eneuel Leszek Ciszewski. :) Pozdrawiam -- .'. . .'. . ___________ .' '.' '.' '.'.' '\___ \ _\ |_ Je�li jest noc, musi by� dzie�, .' Pawe� Chiberski| _/ (_| \ je�li �za - u�miech. pchiberski@poczta.onet.pl|_| \___/_||_| ks. Jan Twardowski