X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,7ac7d8b206f4274e X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-03-28 04:48:11 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-03!sn-xit-06!sn-xit-09!supernews.com!news.maxwell.syr.edu!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.task.gda.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Ankieta :) OT, ale odpowiam, nie zaczynam. :) Date: Fri, 28 Mar 2003 13:38:06 +0100 Organization: Arkedocja-Azalandia :) Lines: 187 Sender: leszekc@kreta.dipol.tkb.net.pl Message-ID: References: <9ssu7v4humh5vt8ffgc7sn57o3qja0t78r@4ax.com> <49278vg60ulhi4k795j0jsut8oippet4m8@4ax.com> Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: kreta.dipol.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1048855682 2126 212.33.84.28 (28 Mar 2003 12:48:02 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: 28 Mar 2003 12:48:02 GMT X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:19857 (`. news:49278vg60ulhi4k795j0jsut8oippet4m8@4ax.com ) ) Przekle�stwo (jak bumerang) wraca do swego producenta. :) (.` bug spod @dresu email@email.com obwieszcza �wiatu: >>>> -- Macie k�opoty z polsk� ortografi� >>>> i polsk� gramatyk�. >>> No to ostatnie to musia�o ich ROZWALI�. :))) >> Wiesz, ja tutaj opieram si� na ich pisemnych >> wypowiedziach. :) > Ale i tak musia�o tak zadzia�a�. :) A, nie wiem. :) Niekt�rzy uwa�aj�, �e je�eli sko�czyli studia -- to nie musz� pisa� poprawnie. :) Znam nawet cz�owieka bardzo wysoko postawionego, kt�ry twierdzi, �e nie ugnie si� i nie b�dzie pisa� standard, bo jest kim� i wyprasza sobie, aby mu cokolwiek nakazywano. :) >>>> -- Utrzymujecie, �e uda�em si� wieczorem >>>> (w czasie, gdy Wasz bank nie by� czynny) >>>> do bankomatu, aby zlikwidowa� tam kart� >>>> bankomatow� po pi�ciu latach korzystania >>>> z Pa�stwa us�ug, w tym tak�e z Waszych >>>> kart bankomatowych i Waszych bankomat�w... >>> LOL. ;))) >> Ciekawe, nieprawda�. :) > Tak. Wymownie �wiadczy o sposobie �ycia pracownik�w tego banku. :) > Jakby wszyscy TAK rezygnowali z us�ug bank�w, > strach by by�o zak�ada� konta i bra� do nich karty... Troch� si� chyba pogubi�� w tym, o czym pisa�em. Oni uznali, �e ja w ten spos�b (nak�aniaj�c bankomat do zatrzymania karty) stara�em si� pozby� 'zb�dnej' karty, zamiast zaj�� do banku w normalnym dniu i po protu poprosi� o to, aby mi nie wydawano nowej. Je�eli ja czegos nie wiem, nie rozumiem itd. -- to po protu pytam kompetentne osoby, jednak pracownicy banku najwyra�niej czyni� inaczej. (skoro mnie o co� takigo podejrzewaj�) Nie ma zreszt� w tym nic dziwnego -- skoro oni sami nie maj� poj�cia o swojej pracy i daj� {m�dre_inaczej} rady. :) Ja -- czyni�c to, co mi polecono -- nie wiedzia�em, �e karta jest wa�na jeszcze tylko przez kilka dni i �e w banku le�y przygotowana nowa (z tym samym numerem) ale kobieta, kt�ra mi poleci�a kart� zastrzec -- mia�a przed sob� wszystkie potrzebne dane i **widzia�a**, �e karta jest u schy�ku swej wa�no�ci, :) i �e po jej zastrze�eniu -- nowa oka�e si� bezwarto�ciowa. Zamiast po fakcie przeprosi� -- bank uzna�, �e uda�em si� do bankomatu nie po to, aby pobra� pi�niadze, ale po to, aby zlikwidowa� tam kart�. :) Tak przy okazji... Na moich oczach rozpad�o si� kilkana�cie bank�w. :) Chyba nigdzie (w �adnej innej dziedzinie gospodarczej) nie widzia�em takiej ,,rotacji". :) Chyba warto jeszcze tu doda�, �e cz�� bank�w chroni (przed upad�o�ci�) ingerencja pa�stwowa -- to si� chyba nazywa 'wolny rynek'. ;) >> -- W Bo�e Narodzenie poszed�em do bankomatu, >> aby (zakl�ciami?) nam�wi� bankomat do tego, >> �eby zatrzyma� moj� kart�. :) (zatrzyma� >> przed poproszeniem o PIN) > Odta�czy�e� wok� niego zapewne > taniec deszczu... ;) No... Nie zdradzajmy detali, bo inni tez tak zaczn�. ;) > I wiesz ju�, co to jest ten ganglionik? Nie. To znaczy wiem, co to ganglionik, ale nie wiem, czy u mnie to jest. W�a�nie zacz�� przyjmowa� ,,m�j" lekarz -- wi�c id�. :) >> Bank �l�ski przysy�a co jaki� czas (; ,,porady dnia", ;) >> tote� zwr�ci�em si� z pro�b� o wy��cznie owych porad. :) >> W zamian otrzyma�em **bardziej szczeg�ow� porad� dnia**, :) >> zamiast informacji m�wi�cej o tym, jak si� tych �mieci >> pozby�. :) (jakby w formie zemsty?) :) > Najprawdopodobniej... ;) > A czy porady dnia, z racji takiej, a nie innej nazwy, > przysy�ane s� codzie�? ;) Na szcz�cie nie. :) Swoj� drog� -- chyba wesz�a w �ycie ustawa dotycz�ca spamer�w. :) Oczywi�cie banku -- ona nie obowi�zuje. :) >> To sobie sam poczytaj. :) >> W opisach **KA�DY** bank jest bankiem najlepszym!!! > Dlatego prosz� o Twoje zdanie. :) Zdanie o bankach? Zmienia� natychmiast po tym, gdy zauwa�ysz co� podejrzanego. :) Nie przywi�zywa� si�!!! >> Dopiero p�niej si� okazuje, �e pieni�dze gubi� si� >> na kilka dni (; nieroboczych; ;) (zas�uga Elixiru?) >> wp�ywaj� na konto po kilku dniach, a z konta sp�ywaj� >> w u�amku sekundy; znajomo�� pisowni polskiej jest znana >> przez pracownik�w tego banku w stopniu ich zadawalaj�cym, >> nie Ciebie; a na Twoj� prost� pro�b� udzielaj� odpowiedzi >> ,,lu�no" zwi�zanej z t� pro�b� i po **ponad dw�ch miesi�cach** >> prowadzenia z Tob� korespondencji... prosz� Ci� >> o podanie numeru Twego rachunku oraz innych >> Twoich danych... :) > :))) LOL. :))) > Nie znaj� Ci�, tak? ;) Najwyra�niej tak. :) Najpierw ponad dwa miesi�ce ze mn� ,,pertraktuj�" i ,,analizuj�" korespondencj�, (kt�rej kopi� maj� u siebie) a nast�pnie dochodz� jednak do wniosku, �e nie wiedz� o kogo chodzi :) i t� informacj� dziel� si� ze mn�. :) A wszystko po to, aby otrzyma� ode mnie kwot� o warto�ci 8, ew. 12 z�otych. :) -- Z�odziej pozostanie z�odziejem, niezale�nie od wielko�ci kradzionego przedmiotu :) (oczywi�cie to og�lne stwierdzenie) >> 1. Cz�� korespondencji prowadzona by�a >> za po�rednictwem oprogramowania banku, >> za� cz�� za po�rednictwm m@ili. :) > Czyli cz�� jest materia�em dowodowym, a cz�� na > nic si� zda. ;) Nie. :) Wszystko si� na nic nie zda, bo s� to za ma�e kwoty, aby i�� z nimi do s�du. :) >> 2. W tym pi�mie tak�e data jest traktowana jako ozdobnik, >> gdy� 27 marzec mamy dopiero dzisiaj, a list dotar� do >> mnie 11 marca. :) Co wybitnie �wiadczy o poziomie reprezentuj�cych �w bank pracownik�w. :) (a i chyba o banku w og�le) (mo�e jeszcze o liberalno�ci pracodawc�w, a mo�e te� o ich poziomie) LC. Postscriptum: Aby prawa nie �ama� i offtopicznie nie pisa�, OA: poziom wysoki _________________ | | | | | | | _____________| poziom niski p i o n