X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,9dea6e597d7989b X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-03-18 07:19:56 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-06!sn-xit-08!supernews.com!news-out.visi.com!petbe.visi.com!skynet.be!skynet.be!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.task.gda.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Leszek Eneuel Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Prosba (do Marcina w szegolnosci) Date: Tue, 18 Mar 2003 16:19:37 +0100 Organization: TORMAN Lines: 100 Sender: leszekc@kreta.dipol.tkb.net.pl Message-ID: References: Reply-To: "Leszek Eneuel Ciszewski" NNTP-Posting-Host: kreta.dipol.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1048000788 28084 212.33.84.28 (18 Mar 2003 15:19:48 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: 18 Mar 2003 15:19:48 GMT X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:18688 (`. news:b5770a$23j$1@news.onet.pl ) ) (.` Ania G�recka (anya_g) spod @dresu aniago@poczta.wp.pl obwieszcza �wiatu: > Dobra, moge wyslac cos z koncertowki, > o ile mi powiesz wreszciejak sie mp3 > robi z plyty i wypowiesz sie na temat > krolewny :P 0. [..] Kr�lewny. :) A co chcesz o Niej wiedzie�? :) Ma ogromn� moc i �wiat�o Ducha �wi�tego. :) Jest odwa�na i m�dra. :) I pojawia si� na �wiecie mniej wi�cej w�wczas, gdy niefortunnie prosz� o co�, do czego mam prawo i co nie jest z�e, ale dobre... Got�w jestem stwierdzi�, �e Ona pojawia si� w�a�nie po to, aby mnie chroni�... I ja kiedy� dysponowa�em ogromn� moc�, lecz pope�ni�em mas� b��d�w... Jak to okre�lano -- mia�em (i zapewne mam nadal) zbyt mi�kkie serce... I zosta�em ugodzony �miertelnym s�owem, po kt�rym ju� nic nie by�o takie, jak wcze�niej... Ugodzony przez kogo�, kogo uwa�a�em za Przyjaciela... Ugodzony bez uprzedzenia... Ugodzony za darmo... Ugodzony bez mojej winy... Ugodzony za prawd�... P�niej musia�em stawi� op�r si�om, kt�re mnie przerasta�y... Nie by�o nikogo, kto m�g� mi skutecznie dopom�c... Co wi�cej -- wiele os�b pami�ta�o mnie silnym i uwa�a�o, �e b�dzie jak dawniej... �e wyjd� zwyci�sko bez trudu ze swoich opresji... By�o jednak inaczej... A� w takich okoliczno�ciach �mier� zaznaczy�a swoj� moc... Bo przecie� jestem Dzieckiem �mierci. :) Lecz �mier� -- cho� chroni -- nie buduje... Potrzebowa�em si�y, aby si� odbudowa�... Potrzebowa�em si�y, kt�r� utraci�em... Bo i ja mia�em niegdy� ogromna moc, cho� wobec mocy Kr�lewny -- moja moc by�a niczym... Nie spotka�em w swym �yciu *nikogo* obdarzonego tak ogromn� moc� jak Ona... I pokocha�a mnie. :) Mo�na by rzec -- za darmo. :) (bo tak naprawd� -- jeste�my kochani za darmo) Jedno s�owo (jeden gest?) zawa�y�o o tym, �e postanowi�a mnie chroni�. :) Podepr� si� znowu plagiatem: W parku, w 1930 roku zbudowany zostal [w bia�ostockim parku] z bialego piaskowca pomnik ku czci zolnierzy walczacych i poleglych z 42 PP... Przed (bodajze) trzema [czyli w 1997 roku] laty pomnik ten odbudowano... (to znaczy zbudowano od nowa!) Bogini zwyci�stwa podtrzymuje smiertelnie rannego zolnierza... :( Plagiat ze mnie. :) Bez ogonk�w, bo pisane do kogo�, kto nie mieszka� w Polsce i nie mia� ogonk�w u siebie. :) 42 Pu�k Piechoty walczy� o ziemi� bia�ostock� w trakcie wojny polsko-bolszewickiej... Dzi� Kr�lewna podtrzymuje moje gasn�ce �ycie. :) I [Ona] zdaje sobie z tego spraw�. :) Podtrzymuje -- Mi�o�ci�. :) Podtrzymuje -- bo kocha. :) Podtrzymuje -- wbrew wszystkiemu, co stoi Jej na przeszkodzie. :) I czyni to bez zm�czenia. :) Z rado�ci�. :) 1. Wy�l� Ci kompresorek. :) Stary, ale ja go lubi� i u�ywam. :) -- zgrywasz utw�r z p�yty na dysk do wavki -- kompresujesz do mp3 -- z do�wiadczenia wiem, �e 11.025 kHz mono jest najoptymalniejszym wyborem, ale mo�esz skompresowa� do 44.1 kHz stereo, je�li masz szybkie ��cze. :) -- czy masz jakie� programy do kopiowania muzyki z p�yty CDDA na dysk, do wav? Mo�esz te� u�y� program�w, kt�re od razu �ci�gaj� muzyk� z p�yty do mp3 na dysku. :) Mo�e te� si� okaza�, �e Twoja p�yta jest zabezpieczona przed kopiowaniem... W�wczas mo�e by� trudniej. :) Wi�c jaki jest Tw�j wyb�r? :) LC. :)