X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,94828755d9a5c027 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-03-29 09:21:14 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-03!sn-xit-06!sn-xit-09!supernews.com!news.maxwell.syr.edu!news.icm.edu.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Dla zabawy... ;) Date: Sat, 29 Mar 2003 18:16:55 +0100 Organization: Arkedocja-Azalandia :) Lines: 138 Sender: leszekc@kreta.dipol.tkb.net.pl Message-ID: References: <23032003.1CBFF303@ustawilam.nareszcie.to> <444v7vcmmcm38tqsjjt97nem4kdnn9s8su@4ax.com> <5fb18v8pcg4uvi41e8jjkj27odrp6dt4ua@4ax.com> <7u178vgtuq2t4an7jtqvcn09e2pj450shv@4ax.com> <6dib8vk6nbk3nmc5gorjsml3ejd6g5c23u@4ax.com> Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: kreta.dipol.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1048958460 14408 212.33.84.28 (29 Mar 2003 17:21:00 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: 29 Mar 2003 17:21:00 GMT X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:19928 (`. news:6dib8vk6nbk3nmc5gorjsml3ejd6g5c23u@4ax.com ) ) Przekle�stwo (jak bumerang) wraca do swego producenta. :) (.` bug spod @dresu email@email.com obwieszcza �wiatu: > A gdzie ta pomoc? Oddaj� Ci cz�c tego, co zabrali. :)----. '. > Nie m�w, �e ni� jest to sterowanie? ;) | To -- jest ukryte. :) .' ,,Pomoc�" -- jest to opisane tutaj:-----' >> 1000 punkt�w odbieramy biednym (podatki) >> 100 przejadamy (przecie� jeste�my lud�mi)----. >> 900 przekazujemy zaprzyja�nionej ;) firmie ' >> ' >> 210 owa firma wyda na budow� czego�, ' >> co kosztuje naprawd� 100 punkt�w ' >> (w tym 10 punkt�w zap�ac� nierobom)- ' >> 690 stanowi� b�dzie zysk brutto ' ' >> w�a�cicieli ' ' >> 10 w�a�ciciele (z b�lem serca!)-------' ' >> przeka�� nierobom ' >> (czyli swoim pracownikom) ' >> 310 oddadz� z powrotem do bud�etu------------' >> pa�stwa (narzekaj�c okropnie na >> wysokie podatki, kt�re t�amsz� ;) >> wszelki post�p) >> 10 przeka�� na cele charytatywne >> 370 stanowi� b�dzie zysk netto >> w�a�cicieli (prawdopodobnie >> �w zysk trafi do dom�w >> publicznych (przecie� gdzie� >> trzeba odreagowa� stresy >> dnia ;) codziennego) > LOL. :))) > Na pewno do dom�w publicznych... ;) Mo�e nie tam, ale i nie o to chodzi gdzie trafi. :) Wa�ne jest, �e pod przykrywk� czynienia dobra -- czyni si� z�o. :) >> Bilans: >> -- zabieramy ubogim 1000 punkt�w, >> -- wykonujemy nikomu niepotrzebn� >> prac�, wart� 100 punkt�w >> -- ubodzy otrzymaj� 10 punkt�w >> (prawdopodobnie na co�, czego >> nie potrzebuj�) >> -- bud�et pa�stwa/miasta otrzyma 410 punkt�w :) >> (100 na pocz�tku i 310 w podatkach) >> Dlaczego firma otrzyma owo zlecenie? >> Dlatego, �e: >> -- s� pieni�dze >> -- trzeba si� rozwija� >> -- firma zap�aci podatki ;) >> -- ubodzy otrzymaj� wsparcie ;) > Pokr�tna ta logika. ;) Logika -- jest sparw� diab�a. :) Cz�owiek wcze�niej, lub p�niej zagubi si� w logicznych rozwa�aniach. :) A nawet je�li si� nie zagubi -- mo�na go przycisn��, zag�odzi� ;) i oskar�y� o to, czego nie uczyni�. :) Oczywi�cie nie ka�dy si� gubi w tym samym czasie. :) Ludzie s� obdarzeni lepszym b�d� gorszym m�zgiem. :) >> Jak si� to stanie, �e w drodze przetargu >> publicznego akurat ta (zaprzyja�niona) >> firma otrzyma to zlecenie? >> -- dlatego, �e w przetargu rzadko >> wygrywa najlepszy b�d� najta�szy, >> a warunki przetargu s� tak ustalane, >> aby publiczny przetarg by� fikcj� :) >> (wystarczy rzuci� okiem na wyniki przetarg�w publicznych) >> (poda� lineczk�?) > Podaj, ale jedn�. :) www.uzp.gov.pl > A co mi da trafienie na p�on�ce Mi�o�ci� oczy jakiej� > osoby, skoro moje p�on� do kogo innego? ;) ||==================================================|| ||(: No w�a�nie. :) || ||Kocha� -- czyli modlitw� wstawia� || ||si� za kim�, kogo si� kocha. :) || ||Mo�na (a nawet trzeba) kocha� wszystkich ludzi. :)|| ||Tak�e tych, kt�rzy nas nienawidz�. :) || ||==================================================|| Problem jednak w tym -- �e nie ka�dy tak czyni. :) --------- Dla wielu kocha� -- to znaczy i�� do ��ka. :) Oczywi�cie indywidualna definicja Mi�o�oci/kochania -- okre�la doskonale definiodawc�: :) Jak to by�o? Utrzymuj� marudnie, :) �e spotykani przez nas ludzie, s� jak zwierciad�a naszej duszy. Przegl�daj�c si� w nich -- widzimy w�asne odbicia. :) W�asne wady/zalety. :) LC. news:b2biam$omi$1@flis.man.torun.pl Je�eli kto� uwa�a, �e skoro dziecko mnie kocha, wi�c [ja] jestem pedofilem -- to nieomylny znak, �e ten kto� (kto mnie oskar�a) **jest** zakamuflowanym pedofilem. :) Kiedy� m�j kolega (nauczyciel w szkole �redniej) powiedzia�, �e go nie obchodzi to, czy gwa�c� jego uczennice w krzakach, czy/ale co�tam... Jak rozumiem -- on gwa�ci� w krzakach. :) (ja mieszka�em sam w do�� du�ym, cho� ruderowato wygl�daj�cym domu, wi�c mog�em gwa�ci� w dogoniejszych warunkach) Pora si� zbiera�, bo w�a�nie zamierza do mnie przyby� jedna z jego �wczesnych uczennic. :) Przynajmniej stoj�ca r�a (i �wiece) na stole si� doczeka (doczekaj�) czyjej� obecno�ci. :) Nawet zacz��em odbudow� porcelanek. :) Oczywi�cie to ten stolik na jednej n�ce stoj�cy. :) LC. :)