X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,b03da5e1e4660ae9 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-03-20 04:12:04 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-03!sn-xit-01!sn-xit-09!supernews.com!newsfeed.gamma.ru!Gamma.RU!news.man.poznan.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Leszek Eneuel Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_Top=F3r?= Date: Thu, 20 Mar 2003 13:09:47 +0100 Organization: TORMAN Lines: 176 Sender: leszekc@kreta.dipol.tkb.net.pl Message-ID: References: Reply-To: "Leszek Eneuel Ciszewski" NNTP-Posting-Host: kreta.dipol.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1048162229 14503 212.33.84.28 (20 Mar 2003 12:10:29 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: 20 Mar 2003 12:10:29 GMT X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:18820 (`. news:b5bqlm$9ib$2@atlantis.news.tpi.pl ) ) Przekle�stwo (jak bumerang) wraca do swego producenta. :) (.` Pawe� Chiberski [PCh] spod @dresu pchiberski@poczta.onet.pl obwieszcza �wiatu: PC>>> Jednak po nocy znowu przyjdzie dzie�, PC>>> A po �zie u�miech, i tak w niesko�czono��. PC>>> To si� chyba nazywa �ycie, czy co� takiego :) bug>> Mam nadziej�, �e nie zachwiej� podwalin Twojego bug>> �wiata m�wi�c Ci, �e to nie [koniecznie] jest prawid�o- bug>> wo�� i wszystko nie musi wygl�da� tak �atwo. :) > �ycie to nie bajka :) Gdby �ycie by�o bajk� -- to by te s�owa by�y synonimami. :) Odkrywczy nie jeste�. > A to jak si� nam �yje, zale�y tylko od nas. A nie od �aski Bo�ej? Nie pami�tam kto to pisa� i kiedy (ani nawet gdzie) ale pono� wszyscy czytaj� Pismo �wi�te... :) Ty nie czytasz? bug>> Nie drwi. Zrzuca go na "dalsze" pole, zapomina o bug>> nim i powoduje, �e duch w nim "zamiera"... Ale to raczej bug>> kwestia sporu filozoficznego (mo�e|i teologicznego)!! :) '--------------------------------. > Je�eli duch rwie si� do czynu, a �wiat materii mu to uniemo�liwia, | > to chyba znaczy, �e z niego drwi. \___________/ | '----. | A m�g�by� w swojej wypowiedzi nawi�za� do | | tego, co napisa� nieco wcze�niej bug? | | Wyrzeczenie si� czego� (�wiat materii wyrzuca ducha) | | nie oznacza uniemo�liwienie czego� temu czemu�/komu�, | | kogo si� wyrzuca. Je�li Ty mnie wyrzucisz ze swego | | mieszkania, to wcale nie zabronisz mi (na przyk�ad) | | oddycha�. ;) Duch mo�e si� realizowa� w innym miejscu. | | | | to: | | bug> duch w nim [�wiecie materii?] "zamiera"-----------------------|----+ nie jest r�wnowa�ne temu: | PC> �wiat materii mu [duchowi] to uniemo�liwia [czynienie czego�]--+ >> Niesko�czono�� to [te� niejako] jednostka. :) Ciekawe. ;) > Wiem, zle w tej wypowiedzi chodzi�o o czas :) >>> 2. 'I ujrza�em nowe niebo i now� ziemi�. >>> Albowiem pierwsze niebo i pierwsza >>> ziemia przemin�y, a mo�a ju� nie masz.' >>> Apok. 21, 1 >>> >>> To te� rodzaj cykliczno�ci :) >> A nie "morza"!? :) > No w sumie to raczej, chyba, zapewne tak :) Chyba, zapewne, czy raczej? To ju� klawiatura wyzdrowia�a? Tak si� ba�a termometru? bug>> Sprawy "trudne" same si� [u mnie] "za�atwiaj�", bug>> nie zawsze tak, jak bym chcia�. Naprawd� du�o im poma- bug>> ga� nie musz�. :) bug>> Niemo�liwe z racji definicji nazwenictwa [nie- bug>> mo�liwe] tkwi� po wsze czasy w martwym punkcie. :) PC> To co dla jednego wydaje si� niemo�liwym, PC> dla drugiego jest b�ahostk� :) Piszemy o 'wydawaniu si�', czo faktach? bug>> Cuda? Cuda s� rzecz� Bosk�, a nie bug>> szarych, jak ja ludzi. :) PC> Cz�owiek jest stworzony na podobie�stwo Boga. PC> Oznacza to, �e rzeczy Boskie, s� naszymi :) Ciekawe... To mo�e i ludzie zaczn� (wzorem Boga) tworzy� w�asne �wiaty i ludzi w nich �yj�cych, kt�rzy to ludzie b�d� obrazem Boga (skoro na obraz obrazu) ;) Mnie si� nie wydaje, aby B�g obdarzy� ludzi Wszechmoc�. ;) PC>>> Pismo �wi�te [fragmenty] jest nawet lektur� w szkole. bug>> By� mo�e. Nie pami�tam. :) PC> Ja jeszcze pami�tam. PC> By�a to jedna z ciekawszych lektur :) Ale chyba by�a/jest czytana niezbyt uwa�nie. ;) PC>>> Pytanie: PC>>> Czym jest ASCII-Art? PC>>> Odpowied�: PC>>> Jest to zbi�r 'znaczk�w' opisanych w FAQ'u: [znak�w z zestawu ASCII] bug>> B��d. bug>> B��d logiczny. Logiczny to chyba nie, ale b��d. :) bug>> Twoja odpowied� jest tylko ci�giem znak�w wraz bug>> z ich oznaczeniami "kodowymi". ASCII-ART, jak sam zau- bug>> wa�y�e� ma ko�c�wk� "ART" - wi�c wi��e si� jako� z ar- bug>> tyzmem. Czyli uk�adaniem tych znaczk�w we wzory (przy- bug>> k�adowo). :) Czyli to, co opisa�em pod jedynk�. ;) (sterta cegie� -- to nie dom) > Moja odpowied� przypomina mi samochody stoj�ce w korku, > a to ju� chyba ART. :) (; Ciekawa definicja sztuki. ;) PC>>> Wniosek: PC>>> Wszystko co napiszemy jest ASCII-Artem :) No... Tutaj mamy chyba do czynienia z jawn� herezj�. :) Proponuj� przeczytanie definicji AA, kt�ra znajduje si� w FAQ. :) ASCII-arty -- s� rysunkami tworzonymi znakami ze standardu ASCII, a nie tekstami... :) bug>> To, co napiszemy, jest s�owem, zdaniem, akapi- bug>> tem, ksi��k�, itd. :) Powiedzia�bym, �e jest napisem. ;) Cho� ksi��k� (s�owem, zdaniem, akapitem) te� mo�e by�. ;) > A ASCII-ART to niby co muwisz na g�os? :) ^---------, Mo�e kup jak�� aspiryn�... '-. Serce mnie boli, gdy widz�, jak Twoja ) biedna klawiatura choruje... ;)--.-----' .--------------------' ,' > Tak na prawd� to nie jest rysowanie, tylko > pisanie. [wed�ug mnie!!!] > To co za �ycia by�o niedost�pne po �mierci b�dzie osi�galne. :) Na przyk�ad? I po czyjej �mierci? > Je�li jest noc, musi by� dzie�, 0. Ciekawe, czy dzie� m�g�by istnie� bez nocy. :) 1. Ciekawe, czy istnienie dnia jest konieczn� kmplementarno�ci� do nocy a nocy istnienie do istnienia dnia. :) > je�li �za - u�miech. 0. Ciekawe, czy �za mog�aby istnie� bez u�miechu. :) 1. Ciekawe, czy istnienie u�miechu jest konieczn� kmplementarno�ci� do �ez i czy �zy s� koniecznym dope�nieniem u�miechu. :) > ks. Jan Twardowski Eneuel Leszek Ciszewski. :)