X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,b03da5e1e4660ae9 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-03-20 03:19:09 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-04!sn-xit-01!sn-xit-09!supernews.com!news.maxwell.syr.edu!news.icm.edu.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Leszek Eneuel Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_Top=F3r?= Date: Thu, 20 Mar 2003 12:16:12 +0100 Organization: TORMAN Lines: 208 Sender: leszekc@kreta.dipol.tkb.net.pl Message-ID: References: Reply-To: "Leszek Eneuel Ciszewski" NNTP-Posting-Host: kreta.dipol.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1048159147 3316 212.33.84.28 (20 Mar 2003 11:19:07 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: 20 Mar 2003 11:19:07 GMT X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:18818 (`. news:b5bqli$9ib$1@atlantis.news.tpi.pl ) ) Nie posiadanie czyni bogatym, lecz rado��. Phil Bosmans (.` Pawe� Chiberski [PCh] spod @dresu pchiberski@poczta.onet.pl obwieszcza �wiatu: > Wed�ug mnie taki stosunek do tych rzeczy, > jest o wiele przyjemniejszy, ni� �wiadomo��, > �e gdzie� jest wieczna ciemno�� i nic nie mo�e �y�. > To takie smutne :( �ycie? :) �ycie wyst�puje tylko na Ziemi, a miejsc jasnych jest ca�a masa... :) Niekt�re zwierz�ta nie potrzebuj� �wiat�a do tego, aby �y�. :) >>> A po �zie u�miech, i tak w niesko�czono��. >>> To si� chyba nazywa �ycie, czy co� takiego :)<-. \ >> Ciekawa definicja �ycia. ;) | >> I jeszcze jedno... �ycie | >> jakie znamy, nie b�dzie | >> trwa�o w niesko�czono��. :) | | > Ale po tym �yciu, kt�re znamy, nast�pi inne. :) | | I jak si� to ma do Twojej definicji �ycia? ;)--------' >>>> Czyli ka�da rado�� niesie b�l, >>>> ka�de dobro -- powoduje z�o... >>>> A tymczasem -- mo�na (i nawet trzeba!) >>>> �y� rado�ci� stale. :) Nawet/tak�e '. >> >>> Czy naprawd� trzeba??? >> A nie trzeba? :) > Nie, nie trzeba :) Oddycha� te� nie trzeba? ;) >>>> w najtrudniejszych chwilach >>>> i w najtrudniejszych warunkach �ycia. :) >>>> Zawsze mo�na powiesi� ;) kolorowy papier >>>> toaletowy i zawsze mo�na wypi� najlepsz� >>>> herbat� i zawsze kupi� to, co najlepsze. :) >>>> Warunki zewn�trzne (w tym tak�e pieni�dze, >>>> s�awa, powodzenie, stanowisko, pochodzenie) >>>> nie mog� mie� wp�ywu na nasze �ycie duchowe. :) >> >>>> Troch� plagiat�w si� przyda: >> >>>> Duch drwi ze �wiata materii. :) -- moje w�asne >> >>> A �wiat materii cz�sto drwi z ducha :) >> >> Jak cz�sto? :) Konkretnie? > > Bardzoe cz�sto. :) > Wed�ug mnie! to za ka�dym razem, gdy na �wiecie > dzieje si� co� z�ego. > Chodzi tu o takie czyny jak zab�jstwo. I w�wczas �wiat materii zabija ducha? ;) >>> 1. Mo�e to te� jest pewien spos�b cykliczno�ci. >> I gdzie tu cykliczno��? :) >> Widzimy z Ziemi stale t� sam� stron� Ksi�yca... >> I ta niezmienno�� wg Ciebie jest cykliczno�ci�? :) > Ale ksi�yc zmienia swoje po�e�enie wzgl�dem s�o�ca, > a to ju� jest cykliczno�� :) Zmienia, ale poda�em Ci pewien przyk�ad. Czy mam szuka� cia� niebieskich na kt�rych s� stale ciemnie miejsca? >>> Najpierw niesko�czono�� w ciemno�ci, >>> a nast�pnie niesko�czono�� w jasno�ci. >> To znaczy -- kiedy wg Ciebie Ksi�yc si� obr�ci wzgl�dem Ziemi? ;) >> Po up�ywie niesko�czenie d�ugiego czasu? > A sk�d ja to mog� wiedzie�? :) To mo�e nie pisz takich rzeczy. Bo jak sie co� pisze/m�wi, to nale�y p�niej bra� za to odpowiedzialno��. >>> Oczywi�cie nasuwa si� pytanie co to jest niesko�czono��. >>> Chyba jest to okres czasu, kt�rego nie mo�na obj�� umys�em :) >> Niesko�czono�� wg Ciebie jest okresem czasu? ;) >> Ciekawa definicja niesko�czono�ci... ;) >> (na przyk�ad niesko�czenie du�y zbi�r >> liczb ca�kowitych -- to okres czasu) ;) > Czepiasz si� :) > W powy�szym stwierdzeniu u�y�em s�owa niesko�czono��, > jako okre�lenie czasu. Nie oznacza to, �e niesko�czono�� > to tylko okres czasu. Z tego co napisa�e� -- wynika. >>> 2. 'I ujrza�em nowe niebo i now� ziemi�. >>> Albowiem pierwsze niebo i pierwsza >>> ziemia przemin�y, a mo�a ju� nie masz.' >>> ^ Apok. 21, 1 >> | >> '.______ >>> To te� rodzaj cykliczno�ci :) '. >> ) >> Tak -- to na pewno!!!------------------' >> (skoro si� sko�czy�y mo�a, to si� rozpocz�y pewniki...) ;) > Tak te� MO�E by�! :) > Oczywi�cie wyst�pi� tu b��d spowodowany z�ym stanem zdrowia > mojej klawiatury :) Aha... A na co jest chora twoja klawiatura? Mo�e to jaka� choroba zaka�na? A mo�e przywlekli ja Marsjanie? Bo na oko (cho� pozory mog� myli�) to ordynarny b��d ortograficzny... :( >>> Sprawy trudne za�atwiam od r�ki, >>> niemo�liwe po 5 minutach, >>> a cuda dopiero na drugi dzie�. >>> My�l przewodnia wielu ludzi :) """""""""""""""""""""""""""""-......................., >> Na przyk�ad... ;) (nazwiska, imiona tych os�b -- je�li �aska) \ \ > Raczej nic Ci to nie da, bo ich po prostu nie znasz :) \ \ Wiele os�b pozna�em w czasie trwania swego �ycia. ;) | (; Nie ka�dego ;) zna�em przed swym pocz�ciem. ;) | | > S� to moi znajomi, ja i zapewne jeszcze inni, kt�rych nie znam. | + S� to moi znajomi. Ja i zapewne jeszcze inni, kt�rych nie znam, [..] | Raczej nie... | + S� to moi znajomi: ja i zapewne jeszcze inni, kt�rych nie znam. | Te� nie. Ty nie jeste� swoim znajomym... | + S� to moi znajomi, ja i [/] {inni, kt�rych nie znam}. | Skoro ich nie znasz -- to nic o nich nie wiesz... | Kr�tko m�wi�c: Zdanie trudne do zrozumienia... :( | | Zapytam raz jeszcze: | -- Czyja to przewodnia my�l? | -- Kim s� Ci ludzie? (kt�rych jest wg Ciebie wielu)----------------------' >>>> (; Nadgorliwym ;) przypominam, �e Pismo �wi�te >>>> nie jest zakazanym dzie�em i Katolicy nie tylko >>>> mog�, ale wr�cz powinni Je czyta�. :) Nie jest >>>> [Ono] dzie�em zarezerwowanym dla protestant�w. :) >>> Pismo �wi�te [fragmenty] jest nawet lektur� w szkole. ^ >> To dobrze. :) \___________ \ > Jedna z niewielu lekt�r, kt�r� chyba wszyscy czytaj� :) ) """"^"""""""""""""""""""""""""""""""""" Faktycznie chora ta Twoja klawiatura... Mo�e pos�a� Ci termometr? >> Wyobra� sobie, �e znam t� tabelk�. ;) > Nigdy bym na to nie wpad� :) To dobrze. >>> Wniosek: >>> Wszystko co napiszemy jest ASCII-Artem :) >> Bardzo ciekawe, cho� nieprawdziwe. :) >> 0. ----------------^ >> 1. Sterta cegie� -- to nie { } dom. :) > Niekt�rzy ludzie uwa�aj�, �e sztuka Picassa [tak si� to pisze???] > to te� bazgro�y. A mo�na kilka liter wi�cej? Akurat znam troch� t� sztu�, wi�c mo�e znajdziemy wsp�lny j�zyk. ;) > A je�eli Ci powiem, �e mi te wyrazy przypominaj� miasto > widziane z oddali? :) To zapytam: Kt�re wyrazy? >>> Podobno �mier� powstrzymuje tylko cia�o, >>> a Duch pozostaje nie�miertelny :) >> Owszem. :) Dusze s� nie�miertelne. :) > Chocia� tu si� ze mn� zgadzasz :) Nie, nie z Tob�, ale z oficjalnie uznan� Prawd�. :) > Je�li jest noc, musi by� dzie�, Czy bez nocy dzie� by istnia� dobrowolnie czy mo�e by w og�le nie istnia�? ;) > je�li �za - u�miech. Czy nie mo�emy �mia� si� i p�aka� jednocze�nie? A �zy szcz�cia? :) LC.