X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,b03da5e1e4660ae9 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-03-20 15:05:43 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-03!sn-xit-01!sn-xit-09!supernews.com!news.maxwell.syr.edu!news.icm.edu.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_Top=F3r?= Date: Fri, 21 Mar 2003 00:04:56 +0100 Organization: A-A Lines: 190 Sender: leszekc@kreta.dipol.tkb.net.pl Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: kreta.dipol.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1048201541 21989 212.33.84.28 (20 Mar 2003 23:05:41 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: 20 Mar 2003 23:05:41 GMT X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:18917 (`. news:tevh7vkqbo7jplp416erigvsoq3l28gl2k@4ax.com ) ) Przekle�stwo (jak bumerang) wraca do swego producenta. :) (.` bug spod @dresu email@email.com obwieszcza �wiatu: >>> A po �zie u�miech, i tak w niesko�czono��. >>> To si� chyba nazywa �ycie, czy co� takiego :) >> Ciekawa definicja �ycia. ;) >> I jeszcze jedno... �ycie >> jakie znamy, nie b�dzie >> trwa�o w niesko�czono��. :) > Po �mierci przejdzie w "inny" stan. :) Tego to dok�adnie nikt nie wie. :) Pono� �azarz (z dzisiejszego zreszt� czytania) by� i wr�ci�, ale w co my przejdziemy dok�adnie -- to chyba :) jest tajemnic�. :) >>>> Czyli ka�da rado�� niesie b�l, >>>> ka�de dobro -- powoduje z�o... >>>> A tymczasem -- mo�na (i nawet trzeba!) >>>> �y� rado�ci� stale. :) Nawet/tak�e '. >>> Czy naprawd� trzeba??? >> A nie trzeba? :) > Nie. Mo�na. Trzeba. :) Chyba, �e oddycha� nie trzeba. :) >>>> Troch� plagiat�w si� przyda: >>>> Duch drwi ze �wiata materii. :) -- moje w�asne >>> A �wiat materii cz�sto drwi z ducha :) >> Jak cz�sto? :) Konkretnie? > Przewa�nie cz�ciej ni� vice versa. Duch drwi stale. :) > �ycie jest ci�kie - fakt - ale [bywa i] pi�kne [- fakt]. :) Chyba ono po prostu jest pi�kne, ale nasz stosunek do niego potrafi to pi�kno przygasi�. :) >>> 1. Mo�e to te� jest pewien spos�b cykliczno�ci. >> I gdzie tu cykliczno��? :) >> Widzimy z Ziemi stale t� sam� stron� Ksi�yca... >> I ta niezmienno�� wg Ciebie jest cykliczno�ci�? :) > Mo�e przesta�cie o "cyklach" panowie, bo t�skni� zaczynam... (; Za? Moto_cyklem? ;) B�a�ej -- Ciebie sz�ste nie obowi�zuje. :) We� sobie jak�� panienk� i �z. ;) Najlepiej dwie -- to b�dziesz mia� mniej k�opot�w cyklicznych, cho� pono� to si� potrafi synchronizowa�. ;) (pono� u panienek w internatach i w tp. miejscach si� do�� dok�adnie synchronizuje) ;) >>> Najpierw niesko�czono�� w ciemno�ci, >>> a nast�pnie niesko�czono�� w jasno�ci. >> To znaczy -- kiedy wg Ciebie Ksi�yc si� obr�ci wzgl�dem Ziemi? ;) >> Po up�ywie niesko�czenie d�ugiego czasu? > Wydaje mi si�, �e on ju� nie m�wi� tu o ksi�ycu. :) Te� mi si� tak wydaje. :) Wiesz, z t� �z� to jako� tak dziwnie... Dzisiaj wreszcie mi si� uda�o ,,zaliczy�" drog� krzy�ow� i sp�aci� d�ug wobec mego Ojca chrzestnego -- ofiaruj�c za niego odpust zupe�ny. :) Na wszelki wypadek przyszed�em do ko�cio�a godzin� wcze�niej, ;) to/wi�c/dzi�ki_czemu si� nie sp�ni�em zbyt mocno. ;) Ale wr��my do �ez. :) Po owej drodze prowadz�cy j� Ksi�dz zauwa�y�, �e w �yciu mo�na oby� si� bez �ez, ale trzeba je (to znaczy �ycie) prze�y� z Bogiem. :) Tak wi�c z t� cyklozacj� mo�e jednak jest inaczej. ;) OZ: Co to jest 'cykloida'? :) >>> Oczywi�cie nasuwa si� pytanie co to jest niesko�czono��. >>> Chyba jest to okres czasu, kt�rego nie mo�na obj�� umys�em :) >> Niesko�czono�� wg Ciebie jest okresem czasu? ;) >> Ciekawa definicja niesko�czono�ci... ;) >> (na przyk�ad niesko�czenie du�y zbi�r >> liczb ca�kowitych -- to okres czasu) ;) > He, he... Te� o tym m�wi�em. :) Dobrze... To mo�e inna zagadka: -- Jasiu, ile to jest: Niesko�czono�� dzielona na dwa? -- Pionowo -- to zero... ;) >>>> Zawsze mo�e by� u�miech i zawsze mo�e by� dzie�. :) >>> Tylko po co? >>> Czy nie jest przyjemne p�j�� spa�? :) >> Zale�y z kim. :) > Ha! Widz�, �e podobnie my�limy. :) Nie. :) Ja do Twojej Julii nie t�skni�. :) >>> Sprawy trudne za�atwiam od r�ki, >>> niemo�liwe po 5 minutach, >>> a cuda dopiero na drugi dzie�. >>> My�l przewodnia wielu ludzi :) To mo�e raz jeszcze plagiat: -- sprawy trudne zlecam innym -- niemo�liwe bior� na siebie -- cudami ,,obarczam" Boga :) Moje. :) >> Na przyk�ad... ;) (nazwiska, imiona tych os�b -- je�li �aska) > Adresy... Gorylice niby na dnie Wis�y, ale nie martwe. Nadal > mog� ich "u�y�". ;) Ciekawe do czego, skoro up�yn�� im okres ;) przydatno�ci. ;) >> Wyobra� sobie, �e znam t� tabelk�. ;) > Na pami��? Tak. :) Na twardodyskow� pami��. :) A dlaczego pytasz? :) > Imponujesz mi. ;))) Szkoda. :) Nie zale�y mi na tym, aby komu� imponowa�, a ju� na pewno nie zale�y mi na tym, aby imponowa� komu� tej samej, co, p�ci. ;) Mog� Ci opchn�� t� pami��. :) I tak nie jest mi teraz potrzebna. :) >>> Wniosek: >>> Wszystko co napiszemy jest ASCII-Artem :) >> Bardzo ciekawe, cho� nieprawdziwe. :) >> 0. ----------------^ >> 1. Sterta cegie� -- to nie { } dom. :) > :) > A pi�� dom�w to nie miasto - s�usznie. :) W Norwegii -- to ca�kiem du�a miejscwo��. :) (na mapie) >>> Podobno �mier� powstrzymuje tylko cia�o, >>> a Duch pozostaje nie�miertelny :) >> Owszem. :) Dusze s� nie�miertelne. :) > A co, je�li dusza sama, po �mierci cia�a, zarzyczy > sobie "�mierci"? za�yczy? Nie wiem. :) Chyba dusza ludzka potrzebuje do funkcjonowania �ywego cia�a. :) Mo�e chcesz popyta� specjalist�w? :) >> Obligatoryjne postscriptum: B�a�ej -- �roda si� ko�czy... ;) > Zd�rzy�em, cho� wys�a�em "po" czasie. :) To dobrze, �e Zd��y�e�. :) LC. :)