X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,7ac7d8b206f4274e X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-03-26 13:17:17 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-03!sn-xit-06!sn-xit-08!supernews.com!38.144.126.75.MISMATCH!feed1.newsreader.com!newsreader.com!news-spur1.maxwell.syr.edu!news.maxwell.syr.edu!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail From: bug Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Ankieta :) OT, ale odpowiam, nie zaczynam. :) Date: Wed, 26 Mar 2003 20:08:44 +0100 Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/ Lines: 205 Message-ID: References: <90lm7vcjj4o7urq6am7d0advp167lgkln4@4ax.com> <9ssu7v4humh5vt8ffgc7sn57o3qja0t78r@4ax.com> NNTP-Posting-Host: pp242.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1048713448 26611 217.98.230.242 (26 Mar 2003 21:17:28 GMT) X-Complaints-To: usenet@tpi.pl NNTP-Posting-Date: Wed, 26 Mar 2003 21:17:28 +0000 (UTC) X-Newsreader: Forte Agent 1.91 PL/32.564 User-Agent: Hamster/2.0.0.1 X-SigInfo: Generated by Sygnaturkowiec v. 0.1.3.3 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:19781 On Wed, 26 Mar 2003 12:25:42 +0100, "Eneuel Leszek Ciszewski" wrote: >>> Nie. :) Wtedy jeszcze ten bank chwali�em. :) >>> Wielu jest powo�anych, ale niewielu wybranych. :) > >>> (to -- oczywi�cie -- te� plagiat) > >> A co si� zmieni�o, �e ju� go nie chwalisz? > >Dozna�em kontaktu z lud�mi pracuj�cymi za drutami. :) >Dot�d mia�em kontak z pracowni{cz}kami z Bia�egostoku >i chwali�em sobie t� obs�ug�. :) Jednak po nawi�zaniu >kontaktu :) z pracownikami spoza Bia�egostoku, zdanie >swoje zmieni�em. :) A co takiego w nich "nietypowego" by�o? :) >Z jednej strony nie chc� wbija� klina pomi�dzy >pracownik�w z Bia�egostoku oraz tych spoza, :) >za� z innej -- uczciwo�� nakazuje zauwa�y�, �e >bank generalnie jest *zdecydowanie* �le nasta- >wiony do swoich klient�w, ale mia�em szcz�cie >i trafi�em na porz�dn� obs�ug� na miejscu. :) Ach... Wspomnienie po "z�otych czasach" socjalizmu i po wej�ciu pytania w stylu "czego chce?". :) >Wci�te teksty -- to cytaty. S� autentyczne, cho� >poprawione; poprawki dotycz� �amania linii oraz >usuwania �amania zwi�zanego z dzieleniem list�w, >spowodowanego ograniczeniami technicznymi. Tre�� >nie zosta�a zmieniona. :) >========== > > -- Informujecie mnie, �e transakcje dokonane > za pomoc� sieci Internetu nie s� bezpieczne. > > -- Nie wiecie, czy zatrzymana w Waszym > bankomacie karta jest bezpieczna, czy nie jest. > > -- Obci��acie mnie kosztami zwi�zanymi z zastrze�eniem > karty, kt�rego to zastrze�enia dokona�em na Pa�stwa > polecenie w sytuacji, gdy (bez mojej winy) bankomat > zatrzyma� moj� kart� bankomatow�. > > -- Nie realizujecie sta�ego zlecenia, cho� > z Waszych danych wynika, �e by�y na moim > koncie potrzebne �rodki do realizacji > tego zlecenia i obci��acie mnie kosztami > powiadomienia o niezrealizowaniu tego > zlecenia. > > -- Nie potraficie przys�a� mi kopii pe�nej > korespondencji -- czyli wszystkich list�w > razem z datami i tematami tych list�w. > > -- Macie k�opoty z polsk� ortografi� > i polsk� gramatyk�. No to ostatnie to musia�o ich ROZWALI�. :))) > -- Utrzymujecie, �e uda�em si� wieczorem > (w czasie, gdy Wasz bank nie by� czynny) > do bankomatu, aby zlikwidowa� tam kart� > bankomatow� po pi�ciu latach korzystania > z Pa�stwa us�ug, w tym tak�e z Waszych > kart bankomatowych i Waszych bankomat�w... LOL. ;))) > Pod Pa�stwa rozwag� > z powa�aniem > Leszek Ciszewski. :) No to nie dziwi� si�, �e ju� ich nie lubisz. :) Z drugiej strony - ja te� ca�kiem ciekaw� dyskusj� przeprowadzi�em dnia pewnego z moim bankiem, za po�rednictwem ich strony. Powiem tylko, �e nie dowiedzia�em si� nic nowego - a na moje pytania odpowiadano mi dok�ad- nie tym, co ju� wiedzia�em. :) >Troch� fakt�w: > > Subject: Zatrzymana karta w bankomacie. > > +W bankomacie przy ulicy Branickiego w Bia�ymstoku zosta�a zatrzymana > +moja karta debetowa. By� mo�e by�a przeterminowana, a by� mo�e sta�o > +si� to z innych przyczyn. Mam pytanie: Co mam teraz z tym uczyni�? > +Karta nie jest mi potrzebna. Odnalaz�em do niej PINkod i chcia�em j� > +sprawdzi�. Bezpo�rednio po zatrzymaniu tej karty pobra�em pieni�dze > +na inn� kart� debetow�. > +�ycz� Pa�stwu Weso�ych �wi�t. Leszek Ciszewski Mi�e zako�czenie. :) > -2002-12-24 00:00:00 > -UPRZEJMIE INFORMUJ�, �E W RAMACH BEZPIECZE�STWA PROPONUJ� T� > -KART� ZASTRZEC, ZASTRZE�ENIA MO�NA DOKONA� BEZPO�REDNIO Z > -US�UGI INGBANKONLINE, LUB DZWONI�C NA NUMER TELEFONU > -032 357 00 12, > > +Je�li mnie Pani pami�ta -- to dobrze, je�li za� nie -- to > +mog� przypomnie�. Chodzi�o o zatrzyman� przez bankomat kart� > +bakomatow�. Tak jak wida� (na za��czonym u g�ry tek�cie) > +poradzi�a mi Pani zastrze�enie tej karty, co te� uczyni�em. > +Niestety okaza�o si�, �e nowa karta ma ten sam numer i w zwi�zku > +z tym te� jest zastrze�ona. Niestety -- wydanie kolejnej ,,nowej" > +karty kosztuje 8 z� i wprawdzie nie jest to kwota olbrzymia, :) > +ale wydaje mi si�, �e nie ja powinienem j� zap�aci�, gdy� nie > +pope�ni�em **�adnego** b��du. Uprzejmie prosz� o zaj�cie > +stanowiska w tej sprawie. :) Karta -- najwyra�niej by�a > +wa�na do ko�ca roku 2002. :) > > -2003-02-03 09:56:49 > -Uprzejmie informuj�, i� w sprawie zatrzymanej karty bankomatowej > -zosta�a przeprowadzona analiza korespondencji Pana przesy�anej > -na skrzynk�, kt�ra wykaza�a, i� zastrze�enie karty dokona� Pan w > -26/12/02 - karta nie by�a w�wczas po terminie wa�no�ci. Odpowied� > -jak� otrzyma� Pan wcze�niej by�a standartowa bior�c pod uwag� > -ch�� likwidacji karty ( okre�lonej przez Pana jako zb�dn�). > -Naliczona prowizja zosta�a z powodu braku okre�lonego okresu 30 > -dni przed up�ywem terminu wa�no�ci karty (termin-koniec grudnia) > -Pana oddzia� r�wnie� nie wyrazi� zgody na wycofanie prowizji za > -now� kart�, z kt�rej nie mo�e Pan korzysta� z powodu wydanej > -wcze�niej dyspozycji. > >================ > >------------------------ >Aby by�o jasne -- je�eli w tej chwili nie potrzebuj� >wanny (bo si� wyk�pa�em pod prysznicem) to czy jaka� >osoba mo�e mi t� wann� zabra�, :) t�umacz�c si� tym, >�e 'wanna nie jest mi potrzebna'? :) >------------------------ Jak wida� powy�ej - tak. ;) > Serdecznie dzi�kuj�, :) lecz prosi�em tak�e > o zamieszczenie stosownych dat, bez kt�rych > ta przesy�ka jest jakby bezwarto�ciowa. :) "jakby"? :) > Pe�na :) korespondencja (razem z tematami oraz > datami list�w) jest mi potrzebna do udzielenia > Pa�stwu odpowiedzi i ustosunkowania si� do > Pa�stwa decyzji. :) > > W skr�cie tylko wyja�ni�, �e pomys� dotycz�cy > ch�ci zlikwidowania karty w bankomacie wydaje > mi si� pomys�em co najmniej dziwnym :) i jest > niepowa�n� sugesti� z Pa�stwa strony. :) > > Leszek Ciszewski. > >=================== > >Rezygnacja z pobrania prowizji oznacza, �e >w bia�ostockim oddziale pracuj� z�odzieje, >[](rezygnacja z pobrania prowizji oznacza, >[]�e zastrze�enie by�o potrzebne, czyli �e >[]zatrzymana w bankomacie karta nie jest >[]bezpieczna i bez owego zastrze�enia >[]mog�aby by� wykorzystana przez pracownik�w >[]bia�ostockiego oddzia�u, gdy� po zatrzymaniu >[]by�a dost�pna tylko dla nich -- po chwili >[]zastanowienia powinno by� zrozumia�e) >za� pobranie jej ode mnie sugeruje oskar�enie >mnie o niepoczytalno��, gdy� moim zdaniem zdrowy >na umy�le cz�owiek nie likwiduje karty w ten spos�b. >(prawie w nocy, 26 grudnia, czy w Bo�e Narodzenie) > >Warto doda�, �e przed udzieleniem ,,m�drej" >porady -- mo�na mnie by�o zapyta� po prostu >o to, czy zamierzam t� kart� likwidowa�. :) He, he... Kulturalnie, ale z grubej rury, to lubi�. :) >Mimo wielu pr�b -- do dzisiaj *nie otrzyma�em* >pe�nej korespondencji, o kt�r� prosi�em: :) Cho� >kilkakrotnie bank przysy�a� mi ow� korespondencj�, >za ka�dym razem brakowa�o albo niekt�rych list�w, >albo dat... :) (przecinek celowo postawiony) > >> Ps. Bo w�a�nie my�l� o jakim� i-netowym koncie, w jakim� >> nowym banku i nie wiem jeszcze, co wybra�. Zale�y mi na jak naj- >> ta�szych przelewach na nie z zagranicznego konta i z vice versa. > >Trudne konstrukcje. :) Zagraniczne, czy nie? :) >W zagranicznych nie mam rozeznania. :) To pole� dobry, �le... Najmniej z�y polski. :) A ja sobie o nim poczytam. :) b. -- NAME:Blazej Kozlowski [bug] - WWW:http://www.asciipr0n.com/bug GG:1093730 YIM:blazej_kozlowski ICQ:147041942 TLEN:blazej-1981 blazej-1981@tlen.pl blazej_kozlowski@yahoo.co.uk ~da.bug@wp.pl bug@megapolis.pl blazej-1981@gazeta.pl -=- MOBILE:+48608093718