X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,c972691a85ab4ace X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-06-20 14:11:30 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-06!sn-xit-01!sn-xit-08!supernews.com!small1.nntp.aus1.giganews.com!border1.nntp.aus1.giganews.com!nntp.giganews.com!news2.euro.net!newsfeed.freenet.de!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.task.gda.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Eneuel Date: Fri, 20 Jun 2003 23:11:24 +0200 Organization: Arkedocja-Azalandia :) Lines: 271 Message-ID: References: <7w3vn6s2o5ab.dxklnn4l7pw3$.dlg@40tude.net> Reply-To: "Eneuel Leszek" NNTP-Posting-Host: dhcp100.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: korweta.task.gda.pl 1056143488 9674 212.33.84.100 (20 Jun 2003 21:11:28 GMT) X-Complaints-To: abuse@news.task.gda.pl NNTP-Posting-Date: Fri, 20 Jun 2003 21:11:28 +0000 (UTC) X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400 X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:22647 bug email@email.com news:7w3vn6s2o5ab.dxklnn4l7pw3$.dlg@40tude.net: > Rozumiem, �e mog� Ci kaza� kultywowa� > swoje marzenia, ale co z Twoimi!? ;) Ka�� mi kultywowa� moje. :) My�l�, �e bez tych marze� nie potrafi�bym �y�. :) A ja -- mam te marzenia w dupie, obok kilku bank�w. :) > >>> Swoj� drog�... Mo�e nale�a�oby utrzymywa�, �e si� zarabia > >>> krocie, to w�wczas by zatrudniali i p�acili coraz wi�cej. :) Poniek�d ju� to sprawdzi�em: -- Przecie� napisa�em, �e mi si� nale�y pewien spadek. :) No i jako� inni nie biegn� do mnie z innymi spadkami. :) (a ja -- ten spadek tak�e mam w dupie, obok bank�w i marze�) :) Jak to by�o? :) Zm�czony Eneuel skorzysta z Kr�lewskiego Immunitetu, aby opu�ci� niego�cinne tereny Ziemi i wr�ci� do Arkedocji. Zostawi za sob� ludzi, kt�rych ukocha�, kt�rych skrzywdzi�, kt�rych porani�... Zostawi popalone ��ki, ruiny, zgliszcza i niespe�nione marzenia... --------------------------------------------^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Zostawi tak�e swych [mocno okopanych] sojusznik�w, kt�rzy jednak kt�rych tak�e ma w dupie nie do ko�ca (przynajmniej Elfim zdaniem) zrozumieli tragizm jego sytuacji i zrezygnuje ju� na zawsze z przeprowadzania podobnych eksperyment�w... W nagrod� (a mo�e za kar�) otrzyma od Kr�la wszystko, o co poprosi i przez reszt� swego istnienia �y� b�dzie w cieniu Jego �aski... 25, maj 2002 rok > >> W zaistnia�ej sytuacji nie masz nic do stracenia. > >> Poinformuj o wynikach tej pr�by! :) > > Chyba nie podejm� tej pr�by. :) Szkoda mi �ycia. :) > Podej�ewam, �e nie by�oby zagro�one. rz > Na Twoim miejscu �a�owa�bym straconego czasu. O tym my�la�em. :) > >>> I ju� wi�cej do niej nie zamierzam i��. > >>> Na dobr� spraw� -- to chyba j� nale�a�oby > >>> leczy� ,,na g�ow�", bo m�wi�a od rzeczy. > >> Ciekawe, ale coraz wi�cej ludzi "przy piecz�tce" <---------. > >> zaczyna tak m�wi�. Zadziwiaj�ce jak posiadanie zwyk�ej ) > >> piecz�tki w�a�nie, wyzwala w ludziach poczucie w�adzy... , > > ; > > Co to znaczy?----------------------------------------------' > > Ka�da sekretarka (itp.) przy piecz�tce uwa�a, �e dzi�ki > temu ma�emu przedmiotowi emanuje od nich niewidzialna, acz wiel- > ka si�a w�adania �yciem maluczkich (zatwierdzanie b�d� nie r�- > nych poda�, itp.). To nie �adna sekretarka, ale w�a�cicielka zak�adu optycznego. :) > > T�umaczy�a, �e nie ma poj�cia jakie/czyjego_producenta > > mam wmontowane soczewki (cho� ja utrzymywa�em, �e ZEISSa) > > i �e na pewno ,,tamten" optyk mi wmontowa� z Jeleniej G�ry > > (cho� ona dok�adnie zna jeleniog�rskie i wie na pewno, �e > > to nie s� jeleniog�rskie) ale policzy� za ZEISSowskie. > > Czyli w skr�cie: > > -- to na pewno nie s� jeleniog�rskie > > -- to s� jeleniog�rskie > Tak, to logiczne. ;) Owszem. :):):):):):):) Kiedy� mi zmontowa�a okulary z ciemnymi szk�ami. :) (zdj�tko pos�a�em Asio�kowi... Oops... Asikowi...) Obieca�a mi, �e po kilku dniach przyjd� do niej i poprosz�, aby mi wstawi�a normalne szk�a, bo w tamtych nie dam rady ,,chodzi�". :) I mia�a racj� -- zacz�y zanika� pow�oki antyodblaskowe. :) (ona twierdzi�a, �e niemo�liwo�ci� jest noszenie na co dzie� tak ciemnych okular�w, ale mnie jako� te ciemno�ci nie przeszkadza�y) :) Dwa lata p�niej poprosi�em j� o wstawienie raz jeszcze takich samych. :):):) (bo stare by�y ju� ,,lekko" przetarte i porysowane. :) Pono� 80 procent zaciemnienia. :):):):):):) Na dodatek zmienia�y barwy, ale ja je lubi�em. :):):) (do czasu, a� zamontowa�em porz�dniejsze, po kt�rych ju� nie mam ochoty na ,,cuda" z Jeleniej G�ry) :) > >> No, chyba, �e masz jak�� interesuj�c� propozycj�? ;) > > Nie mam. Mo�e rozbie� Ani� albo Asi�. :) > > (i zmaluj, i postaw na grupie) > Hmm... Mo�e. > Nie dzisiaj, nie jutro, ani pojutrze. Mam poprawk� egzaminu. Mnie si� nie �pieszy. :) Niebo gwie�dziste nade mn�, wszystkie banki przede mn� -- to z Vabanku. :) (w�a�nie ogl�dam) :) > >>> Wypad�yby, gdyby po prostu zadzwoni�, > >>> zam�wi�, odebra�, wstawi� i zainkasowa� > >>> reszt� pieni�dzy, ale najwyra�niej nie > >>> mia� na to ochoty. > >> Mo�e dla niego jeden klient w t�, jeden w tamt�, nie > >> stanowi r�nicy? t�, tamt� :) > > Mo�e. Dlatego m�wi� -- �e bezrobocie. > > Tylko po co wzi�� zaliczk�? :) > > (skoro nie chcia� tego robi�?) > > (BTW -- mi�o, �e odda�) > Odda�!? LOL! :))) Odda�. :) A raczej kaza� (poprosi�?) odda� �onie. :) (wyj�a z kasy, nie z w�asnej kieszeni) Ale ze mnie �winia... Tak obgadywa� ludzi... :) (a raczej opisywa� prawd�) ___ ',_`""\ .---, \ :-""``/` | `;' //`\ / / __ | ('. |_ ./O)\ \ `) \ _/-. ` `"` |`-. .-=; ` / `-. /o o \ ,_, . '. L._._;_.-' . `'-. `'-.` ' `'-. `. ' `-._ '-._. -' '. \ `\ | \ | | ; _. \ | | |-.(( ;. \ / / |-.`\) | '. ; / | |(_) ) | \ \ /` | ;'--' \ '.\ /` | / | /`| ; \ / | | | |-._ '. .' / | | |__.`'---"_;'-. .-' //__/ / | .-'`` _.-'` jgs //__/ //___.--''` > >>> Owszem. I ten akurat zaliczam do najgorszych, > >>> cho� i najta�szych, o ile wszystko si� dobrze > >>> uk�ada, bo w razie k�opot�w -- koszt utrzymania > >>> konta mo�e wzrosn��... W�a�nie w �l�skim ro�nie... Kolejny raz bez ostrze�enia wprowadzaj� op�aty za przelewy. :) Po fakcie dowiadujesz si�, �e potr�cono ci pieni�dze za (dot�d bezp�atne) przelewy. :) > >> Id�c tokiem rozumowania Murphyego i jego praw, tak musi si� sta� > >> pr�dzej czy p�niej, w najmniej spodziewanym momencie. ;) > > W razie k�opot�w -- nale�y przela� > > pieni�dze na inne konto i to zamkn��. :) > > (otworzenie nie kosztuje nic; przelew -- z�ot�wk�; > > pobranie w kasie nie jest mo�liwe w moim mie�cie) > To albo bank do dupy albo z miastem co� nie tak. :) Pewnie za ma�e. ;) (wojew�dzkie, 300 tysi�cy) > >> Hmm... Utrzymanie mojego konta to bagatela 0,50PLN/msc. :) > > 0. Jakie to konto? > E-konto (zmutowane ze zwyk�ego konta osobistego, zaraz > po powstaniu e-kont, wi�c czasu kawa�ek temu). > > 1. W jakim banku? > LUKAS Bank. Ogl�da�em warunki i raczej nie wygl�da tak pi�knie. :) Nawet mieli mi przys�a� m@ila z por�waniami, ale dot�d (min�o kilka godzin) nie przys�ali. :) > > 2. Ile kosztuje przelew? > Przez i-net nic. > > 3. Ile kosztuje karta? > 10PLN. No widzisz. :) Na jaki czas? W Inteligo jedynym kosztem jest 99 groszy na miesi�c za kart�. :) (i reszta za pieni�dze: przelewy itd., na dodatek z jak� zdrapk�) > > 4. Gdzie mo�na pobra� na t� kart� pieni�dze? > Pytasz o mo�liwo�ci wykorzystania karty? Bankomaty. > >>> To te� nie obrazuje konta. ;) > >> Ale "zdrow�" kobiet� tak! :) > > Owszem. :) (Rafa� pewnie by mia� odmenne zdanie) > :))) :) > >>> jeszcze inne wygl�daj� porz�dnie. :) > >> Tak, to si� wydaje logiczne. :) To tak, jak z niekt�rymi > >> bramami w Szczecinie. ;) > > Inna sprawa, �e te porz�dne mog� by� dro�sze. :) > No tak, te bramy te� s� w centrum. ;) > >>> Budka telefoniczna, ale mo�na przerobi� na bankomat. ;) > >> Podejmiesz si�? > > Tak. :) > > ___________________________ > > | ________________________ | > > | | || > > | | __________________ || > > | | |_____BAMKOMAT_____| || > > | | |.----------. | || > > | | || | ::: | || > > | | || ERROR | ::: | || > > | | || | === | || > > | | |`----------' | || > > | | | [-----] | || > > | | |__________________| || > > | | /____________________\ || > > | | | | || > > | | | | || > > | | | | || > > | | | | || > > ----- | | | | ||------ > > | | | | || > > | | | | || > > | | |__________________| || > > | | || > > | ------------------------ | > > | mb | mb/AniaG > > |___________________________| Pos�u�y�em sie do tego cud-edytorem: :) Scilab 2.7 E. :)