X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,668bc1d899f5e569 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-07-28 14:40:39 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-03!sn-xit-06!sn-xit-08!supernews.com!priapus.visi.com!news-out.visi.com!petbe.visi.com!newsfeed.tpinternet.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!krissb From: krissb@go2.pl (Krzysztof Biolik) Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: SpookEdit Date: 28 Jul 2003 21:40:31 GMT Organization: news.onet.pl Lines: 76 Sender: krissb@priv4.onet.pl@80.48.41.193 Message-ID: References: NNTP-Posting-Host: 80.48.41.193 Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: news.onet.pl 1059428431 18340 80.48.41.193 (28 Jul 2003 21:40:31 GMT) X-Complaints-To: abuse@onet.pl NNTP-Posting-Date: 28 Jul 2003 21:40:31 GMT User-Agent: slrn/0.9.6.3 (Win32) Hamster/2.0.0.1 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:23123 * Sun, 27 Jul 2003 10:06:40 +0200 * * Eneuel Leszek wrote: > > > Pisz�c o automatach ATARI -- mia�em wprawdzie na my�li automaty > > > ze szczelinkami oraz napisami Insert a Coin, :) ale chodzi�o mi > > > o automaty do gier i zabaw, nie za� o automaty telefoniczne. :) > > > > TE automaty to byly zazwyczaj zmodyfikowana amiga 500 (joy pancerny > > + klawiatura -external ;) z wetknieta dyskietka z gra w stacje ;-) > > > Nie jestem (i nigdy nie by�em) mocny w te zabawkowe klocki, > ale Przyjaci�ka (Amiga) jest produktem Commodore. :) > Lubi�em nieco inne komputery. :) Wszelakie Atari, > Amigo-Commodory, pecety, a nawet Appla -- postrzega�em > zawsze jako �mieci i nigdy nie dawa�em im szans na przebicie si�. :) > Studiuj�c, a nawet pracuj�c p�niej na uczelni -- patrzy�em ze > zdumieniem na to, jak ludzie chc� co� z tego badziewia wycisn�� :) > i oczekiwa�em powrotu do �ask komputer�w z prawdziwego zdarzenia. :) ejze... bez przesady.. poczatki komputeryzacji w polsce to stare dobre odry i elvro juniory ,a toto bylo na z80 ,czyli spekrum najzwyklejsze. > Wiele rozwi�za� (takich jak wsp�bie�no��, czas rzeczywisty, > pami�� wirtualna czy mo�liwo�� ��czenia komputer�w w sieci) ha.. Elwro mozna bylo (wrecz wypadalo) laczyc w siec ,co do reszty , coz... widac wtedy niebylo warto/niebylo potrzeby takich rozwiazan. > by�a znana od dawna i pecet klasy XT by� dla mnie horrorem, > z kt�rego stara�em si� obudzi�/otrz�sn��. Atari i Commodore > omin��em z bezpiecznej odleg�o�ci. :) Podobnie Amstrady oraz > Spectrumy, za� BASIC pozosta� dla mnie j�zykiem zdecydowanie > obcym, kt�ry co najwy�ej potrafi�em przepisa�/przet�umaczy� > na FORTRAN, kt�rym si� pos�ugiwa�em swobodnie. :) (p�ynna > umiej�tno�� pisania oraz nieco ;) mniej p�ynna czytania > tego, co napisali w nim inni) soo... dlugo czekales na te ,,lepsze'' czasy ? ;) > > > Chodzi�o mi o to, �e w og�le rozsta�em si� z pisaniem program�w, > > > czyli z t� form� prezentacji w�asnych my�li. :) (o tyle dobr�, �e > > > program albo pracowa� poprawnie, albo nie i wszelakie deliberacyje > > > typu: 'tu nale�a�o wstawi� przecinek' nie mia�y :) swej racji bytu) > > > > no popatrz... a ortografii sie czepiasz.. ;-P > > > To kamufla�. :) niezly.. ;P > > > _____ > > .+'.....`+. > > `-'j' `t`-'+. -ob(r)ascii - to co widac. prawda ze widac ? ;) > > j, ' ,t,..+' > > """"""" > > Kowad�o? ;) > brawo ! banana temu panu... ;) > _ > .'_'. > (_) -- OA -- lampka stoj�ca obok aparatu telefonicznego ;) > .------------. .-^------,---.+'| <- ob(r)ascii - elvro 800 junior | .::::::|---|.+' `--------'---' -- : _,,,._ -++:; Krzysztof Biolik ;:++- _.,,,._ ; fidoNet:2:484/39.55 :"?t$$$$$$$bg. `::;;;;;;;;;;;;:+' ,gd$$$$$$$f?" e-mail: krissb@go2.pl : `"$b tgg."t$b, '+::;;;:+' ,d$f",ggf d$"' ...watch your words... :. "+igss++s$$g, ,gd$$bg, ,g$$s++sggi+" .http://www.krissb.prv.pl