X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,668bc1d899f5e569 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-07-27 01:09:23 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-06!sn-xit-09!supernews.com!diablo.theplanet.net!mephistopheles.news.clara.net!news.clara.net!newsfeed01.sul.t-online.de!t-online.de!newsfeed.tpinternet.pl!news.task.gda.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: SpookEdit Date: Sun, 27 Jul 2003 10:06:40 +0200 Organization: Arkedocja-Azalandia :) Lines: 70 Sender: leszekc@dhcp-g61.tkb.net.pl Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek" NNTP-Posting-Host: dhcp-g61.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1059293222 21146 212.33.84.61 (27 Jul 2003 08:07:02 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: 27 Jul 2003 08:07:02 GMT X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:23113 Krzysztof Biolik news:slrnbi6r2o.3vgcv3j.krissb@kriss.lan-2.mjb.pl: > > Pisz�c o automatach ATARI -- mia�em wprawdzie na my�li automaty > > ze szczelinkami oraz napisami Insert a Coin, :) ale chodzi�o mi > > o automaty do gier i zabaw, nie za� o automaty telefoniczne. :) > TE automaty to byly zazwyczaj zmodyfikowana amiga 500 (joy pancerny > + klawiatura -external ;) z wetknieta dyskietka z gra w stacje ;-) Nie jestem (i nigdy nie by�em) mocny w te zabawkowe klocki, ale Przyjaci�ka (Amiga) jest produktem Commodore. :) Lubi�em nieco inne komputery. :) Wszelakie Atari, Amigo-Commodory, pecety, a nawet Appla -- postrzega�em zawsze jako �mieci i nigdy nie dawa�em im szans na przebicie si�. :) Studiuj�c, a nawet pracuj�c p�niej na uczelni -- patrzy�em ze zdumieniem na to, jak ludzie chc� co� z tego badziewia wycisn�� :) i oczekiwa�em powrotu do �ask komputer�w z prawdziwego zdarzenia. :) Wiele rozwi�za� (takich jak wsp�bie�no��, czas rzeczywisty, pami�� wirtualna czy mo�liwo�� ��czenia komputer�w w sieci) by�a znana od dawna i pecet klasy XT by� dla mnie horrorem, z kt�rego stara�em si� obudzi�/otrz�sn��. Atari i Commodore omin��em z bezpiecznej odleg�o�ci. :) Podobnie Amstrady oraz Spectrumy, za� BASIC pozosta� dla mnie j�zykiem zdecydowanie obcym, kt�ry co najwy�ej potrafi�em przepisa�/przet�umaczy� na FORTRAN, kt�rym si� pos�ugiwa�em swobodnie. :) (p�ynna umiej�tno�� pisania oraz nieco ;) mniej p�ynna czytania tego, co napisali w nim inni) > > > nie masz czego zalowac. w czasach kiedy bylem w te klocki niezly , > > > napisalem wirusa ktory mial 2 linijki i wykrywal 60% pojedynkow. > > > Stwierdzilem wtedy ze osiagnalem ideal... ;-) > > Chodzi�o mi o to, �e w og�le rozsta�em si� z pisaniem program�w, > > czyli z t� form� prezentacji w�asnych my�li. :) (o tyle dobr�, �e > > program albo pracowa� poprawnie, albo nie i wszelakie deliberacyje > > typu: 'tu nale�a�o wstawi� przecinek' nie mia�y :) swej racji bytu) > no popatrz... a ortografii sie czepiasz.. ;-P To kamufla�. :) > > .-. > > _@_ -- OA -- aparat telefoniczny z mego sigu > _____ > .+'.....`+. > `-'j' `t`-'+. -ob(r)ascii - to co widac. prawda ze widac ? ;) > j, ' ,t,..+' > """"""" Kowad�o? ;) _ .'_'. (_) -- OA -- lampka stoj�ca obok aparatu telefonicznego ;) E. :)