X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,cb2ae92cee47e10c X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-01-26 08:48:13 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-06!sn-xit-08!supernews.com!news.tele.dk!news.tele.dk!small.news.tele.dk!fr.usenet-edu.net!usenet-edu.net!proxad.net!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail From: ".:: peejay ::." Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: kartunki po raz pierwszy. Date: Sun, 26 Jan 2003 17:44:24 +0100 Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/ Lines: 91 Message-ID: References: <25012003.648E71A4@Goldmoon.Bydgoszcz.pl> Reply-To: ".:: peejay ::." NNTP-Posting-Host: pg17.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl X-Trace: news.tpi.pl 1043599663 7038 217.99.108.17 (26 Jan 2003 16:47:43 GMT) X-Complaints-To: usenet@tpi.pl NNTP-Posting-Date: Sun, 26 Jan 2003 16:47:43 +0000 (UTC) X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1123 X-MSMail-Priority: Normal X-Priority: 3 X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1123 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:17130 hmm, zdaje sie, ze 'Goldmoon' pisze tak: 8< > Mo�e Ci� zaskocz�, ale ja do rysowania cz�sto u�ywam ... TheBat! ... kt�ry > jest przecie� programem pocztowym a nie notatnikiem :) I chwal� go sobie. > Mo�liwo�� umieszczenia kursora tam gdzie ma si� na to ochot� lub gdzie > jest potrzebny rzeczywi�cie jest BARDZO przydatna :) 8< mi jakos w oe sie niewygodnie asciiartuje :) nietoperka probowalem, no i niewatpliwie ma doskonale funkcje (zwlaszcza jezeli chodzi o rozne szablony), ale potrzebuje czegos z "tozsamosciami", tak jak oe - mojego mailera uzywa kilka osob, a to w jaki sposob jest to rozwiazane w thebat! mnie niestety nie urzadza (ale to juz temat chyba zupelnie ot). 8< > W sumie to ja ju� nie wiem. To chyba kwestia w�asnego sumienia czy do > rysowania u�ywa si� tylko notatnika czy te� korzysta z "drobnych" pomocy > jaki� program�w. Byle tylko nie konwertowa� jpg'�w czy innego rodzaju > grafik do postaci ascii. Bo wtedy ju� chyba raczej nie wypada nazywa� > tego art'em? 8< z tym sie zgadzam - bugowi moment temu napisalem na ten temat slowko. drobna pomoca jest dla mnie mozliwosc nakreslenia ksztaltu "machnieciem myszki" - cos jak szkic przed malowaniem obrazu (choc mojego klepania na razie obok obrazow bym nie stawial ;) oczywiscie konwersja grafik nie wchodzi w gre - przynajmniej, jezeli mialbym nazwac to artem, a na dodatek gdybym chcial zamiescic to na grupie z wlasnym podpisem... czasem sie jednak takie cosik przyda, ale wiadomo - odpowiednio skomentowac to trzeba :) 8< > OB-Ascii ... > ..ooooox. > ..ooo@@@XXX%xx.. > ..oo@@XXX&x&xxx... > .o@XX%%xx.. ... > o@X%x. ..oXXXoooo. > .@X%x. ..o@^^ ^^@X. > .ooo@@@@@@@ooo.. ..o@@^ @X% > o@@^^^ ^^^@@@ooo.oo@@^ * %x. > .o@ * ^. . .%^ > .o. .o@o o@. .. oox. .X%. > .@x . %xxX@@ @o. ^^Xxxx@@@^ > .@ .xxx .o@@^ ^@%%o.. .XX@@^ > .@@XX% .x%@ . @xxo^.. > ^XX%%^ .@@X % XXx @@^x%.. > .o@@XX%xx.. ^^XX%%xx... > .oXXxx... > .ooX@@@xxoo.. > .x%. .xxx.@Xx.. > .x^ ^X^ .o@Xx. > ^ ' .o@x > ' ^. [no_sig] > > 8< hmmm. czy tu jakis orzel zrobil na mnie zla mine? ;) bo tak to widze. skoro ptaszki, to... oa: lecaca np. czapla (spojrzenie na podwozie (podptasie?)) | o^o | _.--._ | _.--._ / \|/ \ ( ( ) ) \//////|U|\\\\\\/ o o | | pjy M M pozdro pj -- - gg# 5437287 gsm +48 503 952941 - | \ ___) ___)_ |/ \/ \ / \ - - p i o t r b a r t k o w i a k - ) )__/ ___| ___|_) ( o |_ V _| - p e e j a y (a t) p o c z t a . f m \__) \____|____|___/__|__| |_|pjy [base 8 is just like base 10, if you are missing two fingers]