X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,7e1d00d9bfb02615 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-02-01 12:14:40 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-06!sn-xit-09!supernews.com!news.maxwell.syr.edu!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail From: ('Goldmoon') Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: prawdziwy i nieprawdziwy ascii art [Grrrr...] Date: Sat, 01 Feb 2003 11:39:17 +0100 Organization: Home - http://www.brak.strony.prv.pl Lines: 84 Message-ID: <01022003.601779BC@Goldmoon.Bydgoszcz.pl> References: Reply-To: goldmoon@ascii.art.pl NNTP-Posting-Host: pb38.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: news.tpi.pl 1044130435 4589 213.76.49.38 (1 Feb 2003 20:13:55 GMT) X-Complaints-To: usenet@tpi.pl NNTP-Posting-Date: Sat, 1 Feb 2003 20:13:55 +0000 (UTC) Keywords: ASCII Art's X-Counter: 316 X-Newsreader: Forte Agent 8.4/52.381 X-Love: Kocham Cie kochanie moje User-Agent: James Bond 1.3.23.2 Cancel-Lock: sha1:vM02/Xf33OqkbB4GR/N7/UIjvSk= X-ASCII-01: * _______ __ __ X-ASCII-02: * | __|.-----.| |.--| |.--------.-----.-----.-----. X-ASCII-03: * | | || _ || || _ || | _ | _ | | X-ASCII-04: * |_______||_____||__||_____||__|__|__|_____|_____|__|__| Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:17360 _ __,~~~/ ,~~`( )_( )-\| Dnia Thu, 30 Jan 2003 10:22:11 +0000 (UTC) |/| `--. Marcin Glinski wystuka�(a): ____!_!__!________________________________________________________________ [...] > Link do _pe�nej_ historii ASCII-Artu znajduje si� na stronie Goldmoona: > http://www.brak.strony.prv.pl jedyny problem (?) jest taki, �e w wersji > [eng]. W�a�nie ... Mo�e kto� by si� pokusi� o przet�umaczenie tej historii na j�zyk Polski? [...] > RFTFAQ: > 1. Co to jest ascii-art? [...] > RTFFAQ: > 9. Jak mog� si� dowiedzie�, kto jest autorem rysunku? Uwaga! B�d� si� czepia� ... Nie s�dzisz, �e troszk� przesadzi�e�? Wystarczy�o by zwyk�e RTFAQ. Takie _konkretne_ pytania nie padaj� tu a� tak cz�sto by odwo�ywa� si� do RTFFAQ. Po drugie ... Przed wys�aniem posta z tymi pytaniami to on raczej nie mia� mo�liwo�ci zgadn�� gdzie mo�na znale�� "nasze" FAQ. Dlatego proponowa�em kiedy� by spr�bowa� postawi� bot'a, kt�ry powiedzmy raz na miesi�c by wysy�a� na grup� FAQ ... A w sumie po co bot? Wystarczy� by cz�owiek ... Mo�e wprowadzimy to w �ycie? Powiedzmy pierwszego ka�dego miesi�ca kto� by przysy�a� to FAQ na grup�. Pozwoli�o by to te� na ewentualne ewoluowanie FAQ poprzez bie��ce wpisywanie swoich uwag i komentarzy co do jego brzmienia. Kto za? Kto przeciw? :) >: - Co z filmami w ascii (czy aaxine powinien byc wyklety bo wyswietla mpg >: jako ascii na tej samej zasadzie co generatory, czy w drodze wyjatku >: blogoslawiony, bo robi to nawet pod konsola?) > > Nie sa to ASCII-Artowe animacje, a co za tym idzie nie jest to temat > tej grupy. Ale tak BajDe�ejowo, to testowa�em sobie aalib i jestem > zaskoczony efektami. W przeciwie�stwie do innych konwerter�w ten > jednak ma w sobie "co�". Jest zdecydowanie inny. [...] Szlag by to ... Jaki� czas cz�owiek nie szpera w sieci i jest do ty�u ... Czy b�dzie kto� tak mi�y i wyt�umaczy mi co to jest ten aaxin i aalib? [...] >: - Czy istnieja wyspecjalizowani krytycy i teoretycy sztuki ascii? jakies >: mniej lub bardziej szzegolowe prace na jej temat? > > Tak istniej� wyspecjalizowani krytycy. Jest ich na �wiecie > ok. 4 miliard�w. Tu mnie zaciekawi�e� ... Mo�na wiedzie� sk�d wzi��e� te cyfry? Czy�by to by�a szacunkowa ilo�� internaut�w? Ludzi na ziemi? >: dzieki za pomoc > > RTFFAQ: > http://www.ascii.art.pl/faq.htm ;P Mogli by�cie w ko�cu w tym FAQ doda� i� u mnie te� je mo�na znale�� ... OB-Ascii ... ,-"""-. oo._/ \___/ \ (____)_/___\__\_) /_// \\_\ jgs >: rekrutacja > > S. Pozdrawiam Goldmoon -- ________ ________ -----\ /----- micha� 'Goldmoon' kwa�niewski ----)_G_(---- Email: goldmoon@ascii.art.pl /(~)\ Phone: /+48/ 0609101372 -===@ /=/ " http://www.brak.strony.prv.pl \ \ UIN: 35513419 GG: 2659 "Mi�o�� platoniczna jest to udawanie przed samym sob�, �e rewolwer jest nie nabity." [William Somerset Maugham]