X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,7e1d00d9bfb02615 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-02-06 23:06:26 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-06!sn-xit-08!supernews.com!newsfeed.online.be!opentransit.net!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail From: 'Goldmoon' Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: prawdziwy i nieprawdziwy ascii art [Grrrr...] - ...... FAQ! Date: Fri, 07 Feb 2003 08:04:17 +0100 Organization: Home - http://www.brak.strony.prv.pl Lines: 92 Message-ID: <07022003.0A7B3308@Goldmoon.Bydgoszcz.pl> References: <01022003.601779BC@Goldmoon.Bydgoszcz.pl> Reply-To: goldmoon@ascii.art.pl NNTP-Posting-Host: pa26.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1044601547 9608 213.76.48.26 (7 Feb 2003 07:05:47 GMT) X-Complaints-To: usenet@tpi.pl NNTP-Posting-Date: Fri, 7 Feb 2003 07:05:47 +0000 (UTC) User-Agent: James Bond 1.3.23.2 X-Newsreader: Forte Agent 8.4/52.381 X-ASCII-01: * _______ __ __ X-ASCII-02: * | __|.-----.| |.--| |.--------.-----.-----.-----. X-ASCII-03: * | | || _ || || _ || | _ | _ | | X-ASCII-04: * |_______||_____||__||_____||__|__|__|_____|_____|__|__| Cancel-Lock: sha1:QgPyg6YM8Z/8Khz80o2h7ac9MkI= X-Counter: 367 X-Love: Kocham Cie kochanie moje X-Counter: 370 X-SigInfo: Generated by Sygnaturkowiec v. 0.1.3.3 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:17582 _ __,~~~/ ,~~`( )_( )-\| Dnia Mon, 3 Feb 2003 19:35:51 +0100 |/| `--. "Jola B." <_NOSPAM_jola@arkom.pl> wystuka�(a): ____!_!__!________________________________________________________________ [...] >B?d? odpowiada? hurtem. Poniewa? nikt si? nie chcia? bawi? w FAQ, >zawzi??am si? i zacz??am zmienia? bardzo stary FAQ powsta?y 'prawie' >razem z t? grup?. O wszelkich zmianach jaki? czas temu obszernie >dyskutowali?my na grupie i powsta? FAQ, kt�rego najbardziej >bie??ca wersja jest na stronie: http://www.ascii-art-joli.prv.pl/faq.html > >FAQ jest na bie??co uaktualniany w dw�ch wersjach: html'owskiej >i tekstowej: http://www.ascii-art-joli.prv.pl/faq_pl.rec.ascii-art.txt Mo�na wiedzie� kiedy ostatnio by�o uaktualniane? [modem ... jestem w pracy ... nie mog� tego sprawdzi� sam :( ] >Wersj? tekstow? stworzy?am g?�wnie do bot'a (na pro?b? grupowicz�w), >kt�ry mia? by? rozsy?any do nowych uczestnik�w "zabawy" w AA. W tej chwili >z tego, co s?ysz? to ten bot nie dzia?a :( No niestety sam to jaki� czas temu stwierdzi�em :( >Pomys? na wysy?anie FAQ'a na grup? wydaje mi si? niez?y, ale raczej to >chyba wystarczy zbi�r link�w, gdzie mo?na ten FAQ znale??. Osoby ch?tne >do umieszczenia linka FAQ'a do swoich stron WWW zg?asza?y si? do mnie >i te zg?oszone linki s? w FAQ'u umieszczone. > >... chyba, ?e chcecie ca?ego FAQ'a na grup????? Wyra�� tu tylko swoje zdanie. Inni niech sami si� wypowiadaj�. Bardzo ch�tnie widzia� bym raz w miesi�cu FAQ na �amach grupy. Uzasadnienie: - niekt�rym nie chce si� klika� na linki ... - niekt�rzy nadal korzystaj� z modem�w i grupy czytaj� w offline. Nie maj� mozliwo�ci od razu zajrze� pod podany adres. A jak si� ju� ��cz� to nie chce im si�/zapominaj� o tym ... - nad takim FAQ ukazuj�cym si� na grupie mozna �adnie i na bierz�co dyskutowa�. Ka�dy mo�e bez problemu zg�osi� swoje uwagi i podyskutowa� o nich z innymi [vide FAQ pl.news.czytniki] >IMHO, osoba nowa, kt�ra przeczyta?a kilka post�w na grupie bardzo ?atwo >mo?e znale?? dowolny link do FAQ grupy, bo jest go du?o wsz?dzie. >Wystarczy chcie?. No ale sama wiesz, �e nie wszyscy maj� tak� ch�� :( >> Mogli by?cie w ko?cu w tym FAQ doda? i? u mnie te? je mo?na znale?? ... > >Ustalili?my Goldmoon'ku, ?e FAQiem zajmuje si? jedna osoba, bo wtedy >by?oby kilkana?cie wersji FAQ i nie wiadomo kt�ra jest ok. >Przy?lij mi bezpo?redniego linka ... :) Dlatego staram si� do�� cz�sto por�wnywa� wersj� FAQ zamieszczon� u mnie na stronce z wersj� na oficjalnej stronie czy tez na Twojej. Dzieki publikacji FAQ na grupie ka�dy by�by na bierz�co. Zauwa� i� na innych grupach dyskusyjnych po�wi�conych grafice ascii takie FAQ ukazuje si� systematycznie [FAQ rec.arts.ascii ukazuje si� co tydzie�!] i jako� nikt nie narzeka ... Na grupach tych raczej nie mo�na si� zbyt cz�sto spotka� z pytaniami typu: "Jaka czcionka ...", "Jak ustawi� ..." itp Co do linka ... Wystarczy sam alias czy te� musi by� dok�adny namiar na FAQ? Pode�l� na priva :) OB-Ascii ... /))_ / .\/) _."```'-' \___/ '/ | \ / jgs | ||~~~| || ^^^` ^^^` >Ogromne pozdrowionka, Pozdrawiam Goldmoon -- _ /.\ | Y \ micha� 'Goldmoon' kwa�niewski | / "L Email: goldmoon@ascii.art.pl | // "/ Phone: /+48/ 0609101372 | |/ /\_========= UIN: 35513419 GaduGadu: 2659 ========' / / http://www.brak.strony.prv.pl / / \/ "Ci, kt�rzy przemawiaj� w imieniu Boga, powinni pokaza� listy uwierzytelniaj�ce." [Anonim]