X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,9845da7f69e98067,start X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-12-28 07:11:02 PST Path: archiver1.google.com!news2.google.com!fu-berlin.de!news2.icm.edu.pl!wsisiz.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Dobra_--_Wy_nie_rysujecie=2C_to_nie=2C_ale_ja_--_pisa=E6?= =?iso-8859-2?Q?_b=EAd=EA!!!?= Date: Sun, 28 Dec 2003 16:10:50 +0100 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_po_=B6mierci_Kr=F3lowej_F._:=29_U?= =?iso-8859-2?Q?suwanie_skutk=F3w_wojny_oraz_podnoszenie_z_upadku_zaprzy?= =?iso-8859-2?Q?ja=BCnionych_Elf=F3w._:=29?= Lines: 196 Message-ID: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: tel-21e.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1072624261 8486 195.136.69.21 (28 Dec 2003 15:11:01 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Sun, 28 Dec 2003 15:11:01 +0000 (UTC) X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Priority: 3 X-User: eneuel X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express Arkedocja. :-) Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:1723 Dobra -- Wy nie rysujecie, to nie, ale ja -- pisa� b�d�!!! (i wiem, �e mi za to zetn� g�ow� a/i dusz� moj� wyrzuc� na �mietnik) Jaki� czas temu pewna pani rzuci�a na mnie przekle�stwo, kt�re mia�o zaskutkowa� w sytuacji, :) gdybym zeskanowa� co�, co by nie by�o mego autorstwa i co bym pos�a� komu� jako co� swojego. :) Warunek spe�ni�em, gdy� tego rodza- ju przekle�stw si� nie boj� :) i bug ;) mi �wiadkiem, �e mu pos�a�em skan legitymacji, kt�ra dowodzi tego, �e by- �em zatrudniony (akurat w 1992) w budynku KW PZPR, czyli na bia�ostockiej uczelni, gdy� ten budynek do uczelni :) (a nie do KW) w tym okresie nale�a�. :) Za� poniewa� bug jest takim cz�owiekiem, ;) kt�rego mo�na czasem poprosi� o przys�ug�, kiedy si� samemu czego� robi� nie chce, po- prosz� go, aby ten skan zamie�ci� na swojej stronie, ja- ko �e na tamtym zdj�ciu wygl�dam nieco ciekawiej, ni� na zdj�ciu zamieszczonym przez apologet�w/�. :) Teraz do rzeczy. Chcia�bym napisa� co� o rozdawnictwie pieni�dzy. :) Napisa�, a raczej przepisa�: "Je�li jego bracia s� w potrzebie, wtedy dojrza�y chrze�cijanin nie b�dzie prosi� dla siebie o nadmiar �rodk�w pieni�nych, aby im st�d m�g� przydziela�, lecz b�dzie si� modli�, aby im zosta�o ofiarowane jako dar to, czego potrzebuj�. W ten spos�b daje potrzebuj�cym i modlitw�, i to, co im przypadnie w udziale za po�rednictwem modlitwy, bez rozg�osu i bez samochwalstwa" (Klemens Aleksandryjski, Strom/Kobierce VII 81, 4-5). Klemens Aleksandryjski nale�y do tak zwanej Tradycji, o kt�rej Sob�r Watyka�ski II stwierdza, �e: 'Tradycja �wi�ta zatem i Pismo �wi�te �ci�le si� ze sob� ��cz� i komunikuj� [..]' http://www.archidiecezja.lodz.pl/czytelni/sobor/ko2.html I to nie ja jestem protestantem przyjmuj�c t� nauk�, ale ci, kt�rzy j� odrzucaj�, :) gdy� na tym w�a�nie polega protestantyzm. :) (na ograniczeniu si� do Pisma �wi�tego) A teraz wracajmy do p�on�cych Mi�o�ci� oczu Kr�lewny, kt�ra �amie zakazy i modli si� w mojej intencji, cho� jej tego czyni� nie wolno, w s�uszno�� z kolei czego nie chce si� jej uwierzy�: Leszek Eneuel Ciszewski b50b0b$9e6$1@flis.man.torun.pl: > -- W imieniu Kr�la! zabraniam Ci wej�� > na teren Pueruani -- celem udzielenia > pomocy Eneuelowi! > -- W imieniu Mi�o�ci zabraniasz mi kocha�?! > -- Oto Kr�lewski Dekret! > -- Jestem Alicja -- Azalandzka Kr�lewna! > Zejd� mi z drogi rar�ku, nim pozostawi� > po Tobie mgliste wspomnienie! > > Puerua�ski Stra�nik wa�y s�owa... > W r�kach trzyma sygnowany piecz�ci� dekret... > Pod jego rozkazami zgromadzona jest ogromna si�a > Puerua�skiej Stra�y, ale wszem i wobec znana jest > moc Kr�lewny... Nie wie o tym, i� ,,dekret" -- nie > jest autentyczny... > > Wreszcie dziewczynka odbiera mu ,,dokument" > i na oczach Puerua�skiej Stra�y -- rozrywa, > tak jakby nie by� to Dekret Kr�lewski, lecz > zwyczajny �mie�... Istotnie -- ,,dokument", > kt�ry uczyni� tyle z�a -- okaza� si� by� :) > falsyfikatem... > > Dziewczynka bezpiecznie przechodzi zakazan� > granic� Pueruanii i poca�unkiem zwraca Elfa > �yciu... > > Nikt nie zabroni kocha�... :) I oczywi�cie nie chodzi o poca�unki usta-usta, ale o wstawiennicz� modlitw�. :) Na dodatek nie jest to jaka� wyczerpuj�ca wielogodzinna adoracja, medytacja, :) koronka czy nowenna, ale kr�tkie i szczere: -- Tak, Panie. :) Ja chc�, aby Eneuel �y�, i aby by� zdrowy. :) I t� modlitw� Kr�lewna z Azalandii �amie og�lny zakaz, gdy� wie o tym, �e obowi�zkiem cz�owieka jest modli� si� za �ywych i za umar�ych [cia�em]. :) Tymczasem ca�a masa ludzi modli si� o to, aby nie B�g mnie obdarza� dobrami, ale ludzie, i nie {} zgodnie z Wol� Bo��, ale z wol� ludzk�. :) I dlatego w�a�nie Postscriptus zadziornie pyta, a raczej przekazuje Odeonisowi pytania od Asyartury: > [..] -- Czy autorytet Klemensa z Aleksandrii (kt�ren :) wcale Greka > nie udaje) jest uznanym przez Ko�ci� Katolicki autorytetem? bnm2p1$4rv$1@korweta.task.gda.pl na co Odeonis daje tak� ,,odpowied�": > Odeonis -- Zapewne chodzi Ci o to, czy nale�y prosi� Boga o bogactwa, aby > si� nimi dzieli� z potrzebuj�cymi, czy te� prosi� Boga, aby > On dawa� bezpo�rednio potrzebuj�cym? bnm2p1$4rv$1@korweta.task.gda.pl Odeonis wyst�puje u mnie jako wys�annik (��cznik?) Korterii. Kto� w rodzaju pos�a, kt�ry nie jest zabijany ;) na terenie Arkedocji, dzi�ki czemu mo�e swobodnie prowadzi� pertrakta- cje pomi�dzy Arkedocj� i Korteri�. :) Asyartura jest Elfem rasy czystej. :) Jej moc (podobnie jak i ka�dego Elfa rasy czystej) przewy�sza moc ca�ej Korterii. :) Odeonis jest postaci� fikcyjn�, za� Asyartura -- rzeczywist�. :) Warto doda�, �e ludzka �aska bywa co najmniej dziwna. :) Na przyk�ad Bonifratrzy (zakon, kt�rego pos�annictwem jest leczenie, w tym zio�oleczenie) przysy�aj� mi zio�a najwyra�niej na bezsenno��, podczas gdy ja chorowa�em na co� dok�adnie odwrotnego -- czyli spa� mog�em nawet kilka miesi�cy, :) ale z przebudzeniem mia�em k�opoty. :) ==================================== A teraz reasumacja. :) ,,M�drzy" ludzie nazywaj� mnie g�upcem i protestantem, a nawet wsp�pracownikiem diab�a i pragn� mnie pozostawi� na �asce chorej na schizofreni� dziewczyny oraz innych (rzekomo m�drych ludzi) czemu ja si� sprzeciwiam swoimi wyst�pieniami. :) > Odeonis -- Do�� tego! Zapewne jeszcze Asyartura chce wiedzie�, czy > kobiecie -- cho�by i m�drej -- przystoi przewodzi� > i rozkazywa� m�czy�nie?! bnm2p1$4rv$1@korweta.task.gda.pl Oczywi�cie zapowied� Odeonisa > Odeonis -- Do�� tego! W ogniu swoj� Altlandi� P�nocn� zobaczysz!!! zostaje urzeczywistniona i nie tylko Postscriptus ujrza� w p�omieniach/ogniu nas�uchow� stacj� Arkedocji, ale tak�e wszystkie Elfy, Elty i Eulia ujrza�y w ogniach ca�� Arkedocj�. :) I ogni tych by�y dos�ownie tysi�ce, albo i wi�cej, gdy� jeden z Elt�w odwiedzi� cmentarz w pierwszym dniu listopada, a w dniu takim p�on� tam ca�e masy tych ogni. :) E. :) Teraz jaki� OA: /__ \_------------______ \\-____. `----___. ||\, `-_`----__ \, ,__. || \, `-_ `---__ \, ,_-', __\, || \, `-_ `---__ \ ,/ ,/| || \, `-_ `--_. \ ,/ ,':!| || \ `-_ | `--_\ ,/ ,' ;!| || \ `-_ \ ,/ / | :: !| \ `-__ \ ,/ / | ',', / ; \ `-.\ ,/ ,/ ; ',!, ,_____,/ / \ ,---=\ / / | ! ! ,--', ` `` `-,---. \ / \ / ; \ \ | _ _,';,',_ ) \. \ | ,/ | \ \.\(_\T,^-__-^,7/ \ , \, | / ; `/ |,Q\,,/Q,| \,- \|\ \, | / | ,.'_ \ /LJ\ / \, / \ \, | / ; / `- :/__\; \,_ \ \, | / | | \__/ | \ \_____. \, | ; | < ` --___.'\_-\ _L_, \,\, | | ,__ \ \`-----' ; | \, _,--`_ \,\| , ; / `--_| , \`____' ' --__.' | >,---._\, \| | __, : / \-' \ ' / `=L '==/ \ |/ `-,| / \ |`____',-___/ ____ / |:/ __\`,; |_ _-/_-~ ~--__ |/ ,-' \ `, `._/-_`-__--'_-| ~--_ | _-' _\ \ `-__--' ;| \ / _-' __,-' \ | / | | |, _-' ,-',' \ | / ;| _______---> / \`--' _-' / \ | / |--'__-' ,/ `-____-' / ,/ >-,_|, / ; /--. ,__.; .____/ |,/ [/[/\ ]________; L '-_ / ' ,/ L L V J`J"`) by Valkyrie .' _, ,/ ,-`-_-; `-~' / http://www.ascii-art.de/ascii/ghi/gargoyle.txt By� mo�e kt�remu� z Elt�w uda si� ukra�� plany Nas�uchowej Stacji Arkedocji -- wyspy po�o�onej na terenach P�nocnej Altlandii, aby je tutaj z-ASCII-artowa�. :) Oczywi�cie nie jest to �atwe, ponie- wa� jest to kraina ducha, podobnie jak i cala Arkedocja, wi�c nie jest �atwo j� zobrazkowa� ;) w �wiecie cia�a. :)