X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,703eab4a0ef8b296 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-12-19 13:09:26 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!news2.google.com!newsfeed2.dallas1.level3.net!news.level3.com!news-out.visi.com!petbe.visi.com!news.tele.dk!news.tele.dk!small.news.tele.dk!news-stoc.telia.net!217.209.241.210.MISMATCH!news-stod.telia.net!telia.net!news.nask.pl!news2.icm.edu.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Help wanted ;-) Date: Fri, 19 Dec 2003 22:09:21 +0100 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_po_=B6mierci_Kr=F3lowej_F._:=29_U?= =?iso-8859-2?Q?suwanie_skutk=F3w_wojny_oraz_pomoc_w_podnoszeniu_z_upadku_?= =?iso-8859-2?Q?zaprzyja=BCnionych_Elf=F3w._:=29?= Lines: 90 Sender: leszekc@tel-21e.tkb.net.pl Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: tel-21e.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1071868165 23645 195.136.69.21 (19 Dec 2003 21:09:25 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: 19 Dec 2003 21:09:25 GMT X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express Arkedocja. :-) Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:1592 ArtJa brvhg5$pgf$1@news.onet.pl: > > -- Ja z�amanie nogi mam za sob�. > > -- Daleki jestem od z�amania nogi. ;) > W porz�dku :-) Ujm� to inaczej - dotar�o do mnie, �e zjawisko > istnieje, jako takie :-) Jako �rodek zapobiegawczy mam oparcie w > swojej rodzinie. Nie mam powod�w do przypuszcze�, �e opuszcz� > mnie w trudnej chwili. Taka my�l by�aby dla krzywdz�ca dla tych, > kt�rych kocham, i kt�rzy kochaj� mnie :-) Powiem wi�cej, nie > zamierzam w tym kierunku robi� nic wi�cej, aby przygotowa� si� na > okoliczno�� Armagedonu ;-) Pomoc rodzinna nie zapobiegnie uszkodzeniom uk�adu nerwowego. Co najwy�ej pomo�e w walce ze skutkami. :) Podobnie jak pomoc rodzinna nie zapobiegnie na przyk�ad z�amaniu kr�gos�upa. Kilka razy Ci t�umaczy�em, ale najwyra�niej nie rozumiesz czego�, a ja nie mam ochoty Ci tego t�umaczy�. :) Depresja nie polega na jakim� za�amaniu ,,nerwowym" spowodowanym na przyk�ad niekorzystnym skokiem kursu walut, czy stanie zniech�cenia, ale na czym� innym. Tyle tylko, �e najwyra�niej Twoja wiedza z tego zakresu jest zbyt silna :) i min�� musi troch� czasu aby� przeczyta� ze zrozumieniem to, co napisa�em. Depresja nie jest stanem ducha. :) Ciekawe, czy ci rodzinna pomoc uniemo�liwi zachorowanie na gryp�? :) Mo�e pom�c w wychodzeniu z choroby, ale raczej trudno, aby zapobieg�a. :) > > Przynajmniej wiesz, co mi dolega�o? :) > > Ci, kt�rzy mnie wyleczyli, stwierdzili, > > �e to uszkodzenie b�d� silne os�abienie > > wegetatywnegu uk�adu nerwowego. :) > Ciesz� si� bardzo, �e zosta�e� wyleczony :-) Od�� spraw� ad > acta, niech sobie le�y i kurzem porasta. Jeste� ju� zdrowy, id� > na podw�rko, ciesz si� �yciem, kobietami, czy chocia� kup sobie > loda :-) Niepotrzebnie to wci�� wa�kujesz :-) Spotykani przez nas ludzie s� jak zwierciad�a naszej duszy. :) To nie ja wracam. :) Ja to prze�y�em i nie zamierzam do tego wraca�. :) Pr�bowa�em Ci jedynie wyja�ni�, co mi by�o. > > Ciekawe tylko, czy by�e� �wiadomy tego, co czyta�e�? > > (skoro kojarzysz depresj� z bezsenno�ci�) > Nie kojarz�, jedynie nawi�za�em do Twojej wypowiedzi n/t snu :-) To chyba �le nawi�za�e�. Ja nie mog�em si� zbudzi� i stale by�em �pi�cy oraz zm�czony. > > Gdy ko�czy�em ci�gni�cie owych > > informacji -- przerywa�em po��czenie na kilka > > sekund przed rozpocz�ciem kolejnego impulsu. :) > Przechodzi�em r�wnie� co� podobnego :-) To pocz�tek fascynacji > internetem :-) Przekle�stwem tego okresu by� dost�p dial-up ;-) Ja z internetem spotka�em si� kilkana�cie lat temu i w�wczas prze�y�em swoj� nim fascynacj�. I nie spotka�em na chwil�, ale na sta�e. A dost�p dial-up przekle�stwem nie by�, podobnie jak drogi piaszczyste nie s� przekle�stwem. > > Od ponad dw�ch lat pisz� z pod�ogi, co jest wyj�tkowo przykre. > Wi�c czemu piszesz z pod�ogi? Tak pytam z ciekawo�ci, gdy� wydaje > mi si�, �e jednym z cel�w �ycia jest zaspokojenie swoich potrzeb. > Trwanie w przykro�ciach napewno nie zalicza si� do nich, wi�c? > :-) [zak�adam, �e nie jeste� masochist�] Hojnie darzy�em duchowie�stwo polskie, dzi�ki czemu postanowiono mnie zamieni� w ciecia pompuj�cego pieni�dze z bud�etu Pa�stwa do ,,Ko�cio�a", na co nie wyrazi�em zgody. No i owo ,,duchowie�stwo" postanowi�o mnie z�ama� trudnymi warunkami �ycia. Bogu dzi�ki ja niejedno w �yciu przeszed�em i raczej si� nie poddaj� zbyt �atwo, a jedynie pozostanie mi nienawi�� do owych ,,duchownych", kt�rzy pod pretekstem czynienia dobra -- zabijaj� mnie na raty. :) E. :)