X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,560166358387e0a9 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-12-17 11:27:25 PST Path: archiver1.google.com!news2.google.com!fu-berlin.de!news.task.gda.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Wszyscy czytaj FAQ pl.rec.ascii-art!!! Date: Wed, 17 Dec 2003 20:27:16 +0100 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_po_=B6mierci_Kr=F3lowej_F._:=29_U?= =?iso-8859-2?Q?suwanie_skutk=F3w_wojny_oraz_pomoc_w_podnoszeniu_z_upadku_?= =?iso-8859-2?Q?zaprzyja=BCnionych_Elf=F3w._:=29?= Lines: 83 Sender: leszekc@tel-21e.tkb.net.pl Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: tel-21e.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1071689244 27709 195.136.69.21 (17 Dec 2003 19:27:24 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: 17 Dec 2003 19:27:24 GMT X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express Arkedocja. :-) Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:1544 Rados�aw Gancarz brq6of$3e9$4@moria.somewhere.in.the.pl: > >> > Przypadkiem ;) znam Pismo �wi�te. :) > >> Skoro tak, to mo�e wyja�nisz dlaczego uwa�asz, �e J.R.R. Tolkienowi > >> ogie� powinien kojarzy� si� akurat z Duchem �wietym a nie np. z ogniami > >> piekielnymi? :-) > > 0. Za spraw� kilku ksi�y Ko�cio�a katolickiego i kilku os�b > > �wieckich z duchowie�stwem tego� Ko�cio�a zwi�zanych bardzo > > mocno -- �ycie moje przypomina ,,nieco" �ycie zwierz�cia. > OK, zrazi�e� si� do pewnej grupy ludzi, ale jaki to ma zwi�zek > z ogniem z naszej dyskusji? Zrazi�em -- to z�e okre�lenie. Raczej -- przypomnia�em sobie (u�wiadomi�em?), �e stan kap�a�ski nie jest to�samy ze stanem �wi�to�ci. :) Niby Ameryki nie odkry�em, ale jako� do tej pory nie my�la�em w ten spos�b, cho� raczej powinienem. :) A z ogniem ma chyba sporo wsp�lnego. :) > > 1. Jest adwent i nie mam ochoty na pewne dywagacje, gdy� ten czas > > wola�bym po�wi�ci� czemu� innemu. > Ja tylko chcia�em wiedziec dlaczego Twoim zdaniem Tolkienowi ogie� > powinien kojarzy� si� z czym� innym a nie z Balrogiem. Czy, aby to > wyjasni�, trzeba si� a� zag��biac w dyskusje teologiczne? Mo�e nie s� to a� teologiczne dyskusje, ale by�by to raczej temat mocny, a takich bym wola� teraz unikn��. :) I chyba nie o Barloga, ale o piek�o tu chodzi�o. :) > > 2. Nikt mi nie p�aci za moje ,,wyk�ady", cho� zauwa�y�em, �e kilka > > os�b wykorzystuje to, o czym pisz�/pisa�em na grupach. Z jednej > > strony odbieram to jak dow�d uznania, z drugiej -- za z�odziejstwo > > do kt�rego r�ki nie zamierzam dok�ada�. :) > Znaczy nie mozna tego wyt�umaczyc bez wytaczania armat w postaci > "wykladu"? Nie. Nawet zacz��em ju� co� pisa� do punktu 1., ale wola�em skasowa�. :) > Oj, co� mi si� wydaje, �e po prostu nie chcesz przyzna�, > �e Tolkienowi ogie� m�g� si� r�wnie dobrze kojarzy� z jedn� jak > i z drug� stron�. :-) Nie upieram si� w sytuacjach, gdy moim zdaniem nie mam racji. > [...] > >> ------------------- Entropy isn't what it used to be ------------------ > > > To czym w ko�cu ta entropia jest? ;) > > Minus logarytmem z czego�tam. ;-) > OA: S�p > > ___ ___ > / \ / \ > ` (oo) ' OA: S�p ___ ___ / \__/ \ ` (oo) ' _||_ / \ .'| UL |'. | FU | | OD | | | '||' || ._||_. E. :)