X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,703eab4a0ef8b296 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-12-23 02:57:52 PST Path: archiver1.google.com!news2.google.com!fu-berlin.de!news.task.gda.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Help wanted ;-) [OT] Date: Tue, 23 Dec 2003 11:44:34 +0100 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_po_=B6mierci_Kr=F3lowej_F._:=29_U?= =?iso-8859-2?Q?suwanie_skutk=F3w_wojny_oraz_pomoc_w_podnoszeniu_z_upadku_?= =?iso-8859-2?Q?zaprzyja=BCnionych_Elf=F3w._:=29?= Lines: 192 Sender: leszekc@tel-21e.tkb.net.pl Message-ID: References: <16122003.34543993@Goldmoon.Bydgoszcz.pl> <16122003.29849E04@Goldmoon.Bydgoszcz.pl> Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: tel-21e.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1072177071 26874 195.136.69.21 (23 Dec 2003 10:57:51 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: 23 Dec 2003 10:57:51 GMT X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express Arkedocja. :-) Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:1652 ArtJa brqakf$hme$1@news.onet.pl: > > > > "Dobrze widzi si� tylko sercem. Najwa�niejsze > > > jest niewidoczne dla oczu." Antoine de Saint-Excup�ry > > > _.-" > > > (autor Ma�ego Ksi�cia)_.-" -- OK obligatoryjna kreseczka ;) > [1] > > > Mo�esz si� przemalowa� :) i nawet zrobi� operacj� :) > > > plastyczn�, ale kobiet� si� nie staniesz od tego. :) > [1] - pan Antoine nie jest osamotniony w swoim pogl�dzie: > "Miej serce i patrzaj w serce" A.Mickiewicz (autor > Romantyczno�ci), innymi s�owy - cudze chwalicie, swego nie znacie ;-) Dopiero wczoraj zaskoczy�em/za�apa�em/zrozumia�em. :) -- Nie pisz tak! Napisz, �e stosowny Elt zauwa�y�, bo inaczej zarzuc� Ci, �e jeste� ot�pia�y umys�owo... -- Aha. By�em mocno zm�czony i nie mia�em czasu zaj�� si� raportem jednego z moich Elt�w, kt�ry zauwa�y� pewne nieporozumienie. :) Ot� ja nie pisz� o mi�o�ci ckliwej, ciep�ych s�owach, czu�ych gestach itd. :) Pisz�, �e aby kocha� -- trzeba mie� serce, gdy� reszt� ,,dopowie" B�g. :) ,,Dopowie" -- w sensie dokona wszystkiego, co potrzebne. :) Gdy po raz pierwszy spotka�em si� z tym pogl�dem (przy lekturze spu�cizny Klemensa Aleksandryjskiego) mia�em nie tyle w�tpliwo�ci, co po prostu nie chcia�em si� z takowym pogl�dem zgodzi�. Z jednej strony by� autorytetem, wi�c zgodzi� si� nale�a�o, z drugiej za� ci�gn�o, aby sta� si� bogaczem rozdaj�cym ubogim dobra. :) W ko�cu uleg�em i zadawala�em si� zarobkami na w�asny urzytek i modlitwach, gdy� inaczej si� jako� nie udawa�o i dobrze mi z tym by�o. :) -- Ty nie marud� i nie pisz o jakim�tam autorytecie i stanowisku Ko�cio�a katolickiego, ale o Elfach i Polach R�, walkach Arkedocji z Kapodocji itd!!! -- To� to to samo, jeno innym j�zykiem spisane. :) -- Nie marud� i pisz o Elfach!!! Inaczej Twoja w�asna Matka poprawi ci ko�nierzyk, �eby nie przeszkadza� przy �ci�ciu Twej g�owy!!! -- No... Te czasy mamy ju� za sob�... -- Jakie czasy? Po��dania pieni�dzy i w�adzy?! -- Nie... Chodzi�o mi o walki religijne, o stosy, �cinanie g��w heretykom... -- Nie heretykom, ale tym, kt�rzy stoj� na drodze, miast podda� si� i p�aci� cichute�ko haraczyki!!! -- I twierdzisz, �e nie dlatego nie chc� mnie zatrudni� ponownie na uczelni, �e nie mam dyplomu, ale dlatego, �e o�mieli�em si� nie p�aci� na Liche�? -- Cz�owieku!!! Przecie� prezydent Polski nie ma dyplomu i rz�dzi tym pa�stwem drug� kadencj�!!! Wa��sa nie mia� nie tylko dyplomu, ale... -- No... On ma na koncie pokojow� nagrod� Nobla, honorowe doktoraty... -- Ale dyplomu nie ma!!! Gierek nawet szko�y podstawo... -- Gierek uko�czy� studia na �la�kiej uczelni, o czym mozna przeczyta� w encyklopdeii! -- Tak. A czy wiadomo kt�ra to dok�adnie uczelnia? Poza tym -- to by�y czasy nomenklatury, a teraz mamy czas wolno�ci!!! W roku 2000 Eneuel podejmuje decyzj� o wej�ciu na tereny silnie bronionyego Pola R�. :) W trakcie przygotowa� do owego wkroczenia -- dochodzi do jatkowych star� z bra�mi od��czonymi :) czy jak kto woli z protestantami. :) Pola R�... -- Mia�o by� o Elfach!!! -- Jest o Elfach!!! -- A bracia od��czeni? -- To jak mam pisa�? -- A pisz jak chcesz!!! (szkoda -- �eb mu zetn�...) W roku 2001 zda�em wreszcie ponowny egzamin na Prawo Jazdy i pojecha�em do Lichenia, aby podzi�kowa� Matce Boskiej za pomoc w tym smutnym egzaminie... -- Do rzeczy!!! Po drodze spotka�em protestantk� z Ko�cio�a... -- Ekhm... -- ??? -- To grupa ASCII-art!!! -- ??????????????? -- Co mu odpowiedzie�? -- Te, Harcowni�, co mu odpowiedzie�? -- Odpowiedz mu tak: -- Aha... Zapomnia�em napisa�, �e to by�a ASCII-artystka. :) Pozwol� sobie przytoczy� fragment jej listu: <>< - a to rybka -- ASCII-artystka!!! To zupe�nie odmienia posta� rzeczy!!! Wi�c sk�d ona by�a? Z jakiego Ko�cio�a? Z jakiej miejscowo�ci? -- Z Ko�cio�a Bo�ego w Chrystusie (protestanckiego), denominacji bardzo zbli�onej do Zielono�wi�tkowc�w. Oto fragment kolejny tego listu: -- A godzi si� tak prywatne listy cytowa�? -- Korteriusze op�acaj� z moich pieni�dzy kata i chc� mnie zag�odzi� na �mier� a ty o godziwo�ciach cytowalnych? -- Prawo jest prawo i �sz!!! -- No, to si� godzi i �sz. :) -- To cytuj! Ja jestem w Ko�ciele Bo�ym w Chrystusie (protestanckim), denominacji bardzo zbli�onej do Zielono�wi�tkowc�w i, z reszt�, bardzo �ci�le z nimi wsp�pracuj�c�. Chcia�am tylko zaznaczy�, �e ja jestem nawr�cona i nikt ju� nie musi tego robi� poraz drugi (takich s�ow u�y�e�, pisz�c, �e tego robi� nie zamierzasz). Osobi�cie uwa�am, �e Ty te� (chyba) jeste� nawr�cony. Chyba - bo jeszcze za ma�o wiem na temat Twoich zapatrywa�. -- A dlaczego ona tak uwa�a�a? -- Najwyra�niej dlatego, �e napisa�em jako� tak: W jaki niby spos�b mamy okaza� nasz� mi�o�� do Boga, je�li nie poprzez mi�o�� do ludzi? A w jaki spos�b mamy kocha� ludzi, je�li nie poprzez obdarowywanie ich dobrami, w tym tak�e materialnymi? -- List [tw�j] by� d�ugi. Sk�d wi�c wiesz, �e o ten fragment chodzi�o? -- Deskryptus (bug ;) mi �wiadkiem!!) buduje wiarygodne teorie prawd. :) -- W oparciu o b��dy!!! -- Owszem. :) Ludzie s� leniwi i to ich zdradza. :) -- Deskryptus!! 28 pa�dziernika 2001 roku zaatakowano i zburzono Radarow� Stacj� Nas�uchow� ulokowan� w Altlandii P�nocnej! Mo�e wi�c mi odpowiesz, gdzie w�wczas by� Tw�j Deskryptus, skoro dosz�o do takiej tragedii!?! Niewiele brakowa�o, a Arkedocja nigdy by ju� nie zosta�a odbudowana!!! -- To jak z Leninem w Poroninie. :) -- Nie rozumiem... -- Chodzi o obraz, na kt�rym Trocki (chyba Trocki) �ciska si�... ;) (czyli niesciesnia?) -- Nie przeszkadzaj. Nie znam rosyjskiego. -- Chodzi o obraz nazwany 'Lenin w Poroninie', na kt�rym Trocki (chyba Trocki) �ciska si� ;) z Nadie�d�, pytaniem zdumionego zleceniodawcy i r�wnie ciekaw� odpowiedzi�: -- A gdzie Lenin?!? -- W Poroninie. :) -- A co to ma wsp�lnego z Deskryptusem i jego b��dami? -- Deskryptus przesuni�ty zosta� do Altlandii P�nocnej w�a�nie **po** owym ataku :) i mia�o to �cis�y z owym atakiem zwi�zek!!! -- A bez tego przesuniecia nie m�g� o tym ataku uprzedzi�? :) -- M�g�, ale Elty takie ju� s�. :) -- No dobra. :) Autorytet Koscio�a katolickiego m�wi, �e nie nale�y prosi� Boga o dobra w celu ich redystrybucji biednym, a Aniutka uzna�a ci� za protestanta (czyli nawr�conego) bo uzna�e�, �e nale�y si� bogaci� i rozdawa� biednym. Tak? -- Nie uzna�em, ale zastanawia�a�em si� na pi�mie. :) Uzna�em inaczej. Uzna�em autorytet/stanowisko Ko�cio�a i pisa�em o tym wielokrotnie. -- Tak. Eneuel jest Duchem i drwi ze �wiata materii, gdyz do �ycia potrzebuje [jedynie] Mi�o�ci, czyli Boga. :) O to chodzi? -- Jeste� nieco zgry�liwy, ale o to. :) -- A jak si� ma to stanowisko do stanowiska cz�ci duchownych katolickich w Polsce? -- No w�a�nie. :) -- Nie chcesz chyba napisa�, �e to protestanci? -- Nie. :) To katolicy. :) Ale zmodyfikowani. :) -- I uwa�asz, �e duchowni nie powinni rozdawa� certyfikat�w ISO9001 czy ISO9002 itd.? :) -- No... Duchowni nie zamierzaja tego czyni�. :) -- Ale zamierzaj� decydowa� o tym, kt� �w certyfikat otrzyma? -- No tak. :) -- I uwa�asz to za z�e? Nie �piesz si� z odpowiedzi�, s� jakie� trudno�ci z ostrzeniem topora... Nie chcesz chyba, aby ci� �cinano tempym toporem? :) -- To sci�cie jest ju� postanowione? -- Sprzeciwi�e� si� Korteriuszom i masz w�tpliwo�ci? -- A zmiana Ojca �wi�tego? To, na co Jan Pawe� II przymyka oczy, b�d�c Polakiem, mo�e nie spodobac si� Jego nast�pcy? :) -- Bli�ej nam do twojej g�owy, ni� Watykanowi. :) -- A moc Azalandzkiej Kr�lewny? -- McKluski Ci� od niej oderwa�!!! -- Owszem. :) Przyznaj�. :) Na jeden dzie�. :) -- K�amca!!! Na dwa!!! -- Moim zdaniem -- na jeden. :) -- Moc Alicji jest wielka! Asyartura j� popiera... Co wi�cej... Elfy Arkedocji zbroj� si�... Ale nie licz na ich pomoc... S� wojownikami, nie za� podr�nymi, a do Ciebie od niach daleko... Nie nale�a�o tak mocno oddala� si� od Arkedocji. :):):):)