X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,668bc1d899f5e569 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-08-03 09:43:20 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-06!sn-xit-08!supernews.com!news-out.visi.com!petbe.visi.com!newsfeed.tpinternet.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail From: "Wojciech \"Spook\" Sura" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: SpookEdit Date: Sun, 3 Aug 2003 18:44:29 +0200 Organization: news.onet.pl Lines: 52 Sender: Spoko_ws@poczta.onet.pl@pc52.walbrzych.sdi.tpnet.pl Message-ID: References: NNTP-Posting-Host: pc52.walbrzych.sdi.tpnet.pl X-Trace: news.onet.pl 1059928999 23453 217.96.253.52 (3 Aug 2003 16:43:19 GMT) X-Complaints-To: abuse@onet.pl NNTP-Posting-Date: 3 Aug 2003 16:43:19 GMT X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000 X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:23141 �wiadek Jola B. <_NOSPAM_jola@arkom.pl> zezna�: O, kurcz�, �lepy jestem - nie zauwa�y�em kilku pyta�... skomentuj� teraz :) > Moje pierwsze spostrze�enia po pierwszej minucie: > - tak si� rzucia�am na program, �e nie doczyta�am Twojego listu do ko�ca i nie > mog�am znale�� sposobu na za�adowanie bmp i konwersj�. Potem przeczyta�am > ju� list do ko�ca :) > - wra�enie, �e jest to edytor do wszystkiego z mn�stwem opcji, taki by� > zamiar?? Mhm, Du�o (przydatnych) bajer�w, plus wspomaganie w HTMLu i Pascalu. > - po przekonwertowaniu do ascii obrazka z bmp jest on wyd�u�ony kosztem > szeroko�ci, szkoda. Co to znaczy? Algorytm dzia�a tak, �e mieli ka�dy piksel - niemo�liwe, �eby co� po�cina� lub pozmienia�; je�li ju�, jest to wina czcionki, a t� mo�na zmieni� w opcjach. > - przy maksymalnie ograniczonym cieniowaniu (dlaczego do 3 znak�w a nie 2?) wg > mnie zamiast wykrzyknika lepsza by�aby kropka -> o, ju� widz�, mo�na sobie > zmieni� na kropk�, fajnie BTW, czy m�g�by mi kto� z Was przes�a� jak�� list� odcieni szaro�ci w ASCII? Od razu poprawi� bym program... > - og�lnie ca�kiem udana konwersja do ascii, ale i tak ko�cowy rezultat > nale�a�oby mocno popoprawia�, bo ilo�� znaczk�w wu�ytych w konwersji jest > mocno ograniczona np. brak: ' " ` ; - _ )( }{ []|, bez kt�rych nie widz� > g�adkiego obrazka w ascii. Te znaczki co s� to absolutna podstawa do > cieniowania, a raczej wype�niania obrazka. Zgoda. Tylko teraz prosz� spr�bowa� napisa� program, kt�ry bezb��dnie znajdzie kraw�dzie obrazka... > - na pocieszenie: nie widzia�am jeszcze wspania�ego konwertera obrazka na > ascii, bo zawsze zdarzy si�, �e jaki� znaczek nie b�dzie pasowa� i trzeba > poprawi�. A ten dzia�a ca�kiem zgrabnie, chocia� z rezultatu od razu wida�, > �e obrazek by� konwertowany. Ale to wida� po ka�dym konwerterze :) > - jeszcze sobie popatrz� ... Czekam na dalsze opinie :) Pozdrawiam -- Spook. -- "Program komputerowy to magiczne zakl�cie zamieniaj�ce dane wej�ciowe na komunikaty o b��dach" Mail: spoko_ws@anti-spam.poczta.onet.pl (usu� anti-spam.) Tlen: Spoko_ws, www.spooksoft.prv.pl