X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,2f16d2e21559e0bc X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-08-12 09:43:39 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-06!sn-xit-09!supernews.com!diablo.theplanet.net!newsfeed00.sul.t-online.de!newsfeed01.sul.t-online.de!t-online.de!newsfeed.tpinternet.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail From: =?iso-8859-2?Q?=A3ukasz_D=B1browski?= Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: kolejny debiut ;) Date: Tue, 12 Aug 2003 18:43:37 +0200 Organization: N/A Lines: 87 Sender: dballfan@poczta.onet.pl@pa115.glowno.sdi.tpnet.pl Message-ID: References: <1eia6mu2ifvmj$.dlg@Lukasz.Dabrowski> <1excca9d95npw$.dlg@Lukasz.Dabrowski> <9lgdztyf9032.dlg@Lukasz.Dabrowski> <137e22dkzj6wo.dlg@Lukasz.Dabrowski> Reply-To: luk@luk.kom.pl.NOSPAM NNTP-Posting-Host: pa115.glowno.sdi.tpnet.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: news.onet.pl 1060706619 11585 217.97.102.115 (12 Aug 2003 16:43:39 GMT) X-Complaints-To: abuse@onet.pl NNTP-Posting-Date: 12 Aug 2003 16:43:39 GMT X-Face: *V\WoZh*SxdX0,p jf4@__> Przeczyta�em wtedy taki oto post, -@___)- kt�rego autorem jest Eneuel Leszek: >> A na ile wygl�dam ? ;) (vide foto w x-face :) ) > > Czyli gdzie? X-face, to taki (opcjonalny) nag��wek posta usenetowego, w kt�rym mo�na umie�ci� bitmap� 50x50 pixeli w 1bitowym kolorze. Pewnie Outlook tego nie obs�uguje... No c� :( Moje, wygl�da tak jak: http://luk.kom.pl/x-face.bmp >>>> mi�dzysie� >>>> _____________________________/\________________________________ >>>> / \ >>>> / \ >>>> | | >>>> >>>> ------------------ - - - - (dalsze podsieci) >>>> / \ \___ / \ \_______ >>>> / \ \ / \ \ >>>> | | \ | | \ >>>> [Ja] [kto�1_A] [...] [kto�1_B] [kto�2_B] [...] >>>> | | | | >>>> \__________ __________/ \___________ ___________/ >>>> V V >>>> (pod)sie�_A (pod)sie�_B >>>> >>>> W nawiasy kwadratwe [] uj��em komputery, stacj� robocze, a w nawiast k�towe >>>> <> routery. >>>> Popraw mnie, je�eli co� pokr�ci�em ;) >> To ja wiem :) Ale schemat, mia�by� schematyczny :) i opisywa� tylko pewn� >> idee, a �e jest ona bardziej rozwini�ta... zamaza�oby rysunek, jakbym chcia� >> to dok�adniej... :) > > Nie zamaza�aby. :) Wi�c dorysuj, co trzeba. :) >> Ci�gle s�dzisz, �e internet jest tam, gdzie dane si� przesy�a przez IP ? > > Nikogo jeszcze nie os�dzam. :) _Jeszcze_ ? >> No, ja Ci� tak czytam, i ze wszystkim si� zgadzam... ale jakie z tego >> wnioski wyci�gn�� ? > > Na przyk�ad takie, �e te posty o Maryni biegaj� r�nymi > drogami, czasami zupe�nie niekomputerowymi: :) > > -- sieci niskiego napi�cia (nn -- czyli 230V; w Polsce mamy nadal 220V) > -- TAPologiczne sieci CATV (TAP -- to taki > asymetryczny rozga��ziacz) > -- pary drut�w telefonicznych > -- eter (w kt�rym p�ywaj� fotony -- czyli radiolinie) No tak. Wszystko si� zgadza. Ja, przedstawi��m bardziej informatyczno-teoretyczn� definicje internetu, Ty skupiasz si� na dost�pnych rozwi�zaniach techniczych. > Mo�na chyba z tego wyci�gn�� taki wniosek, �e ludzie > nie lubi� samotno�ci i bieganiny z dyskietko-p�ytami. :) Skojarzy� mi si� taki tekst, kt�ry gdzie� kiedy� przeczyta�em, gdzi� by�o o tym, �e nienale�y lekcewa�y� mo�liwo�� (w zakresie pr�dko�ci przesy�u danych) ekspresowego poci�gu, za�adowanego kasetami backup'owymi[1]... >>> To tak w bardzo wielkim skr�cie. :) > >> Oczywi�cie :) > > Oczywi�cie co? :) Pytanie powinno chyba brzmie�: ,,oczy wi�cie, gdzie ?'' ;) Oczywi�cie, �e w skr�cie. [1] Chyba w tym tek�cie by�o powiedziane ,,backup tapes'', chodzi o takie kasetki (streamery), z ta�m�, kt�re, nieraz potrafi� �adnych paredziesi�t (jak nie pareset) gigabajt�w pomie�ci�, a s� troche grubsze od kasety magnetofonowej. -- �ukasz D�browski -[><]- luk(a)luk.kom.pl -[><]- GG# 1332550 ,,In sleep he sang to me, in dreams he came''