X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,b03da5e1e4660ae9 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-04-01 10:54:06 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-04!sn-xit-01!sn-xit-08!supernews.com!news.tele.dk!news.tele.dk!small.news.tele.dk!news-stoc.telia.net!news-stoa.telia.net!telia.net!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail From: "Pawe� Chiberski [PCh]" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Top�r Date: Tue, 1 Apr 2003 20:52:59 +0200 Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/ Lines: 88 Message-ID: References: NNTP-Posting-Host: pd189.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1049223259 1849 213.76.51.189 (1 Apr 2003 18:54:19 GMT) X-Complaints-To: usenet@tpi.pl NNTP-Posting-Date: Tue, 1 Apr 2003 18:54:19 +0000 (UTC) X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1123 X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1123 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:20145 /\ /\ //\\.-.//\\ Tre�� artyku�u: b5vf0c$mmv$1@flis.man.torun.pl (/ \o o/ \) Napisanego przez: Eneuel Leszek Ciszewski ==(_T_)== Brzmia�a nast�puj�co: >> Mam pytanie co oznacza "zamiera"? > > Pewnie staje si� mniej ochoczy. :) Do czego? >> Bo je�eli duch jest nie�miertelny, >> to raczej nie mo�e "zamiera�" > >>> Ciekawe... To mo�e i ludzie zaczn� (wzorem Boga) >>> tworzy� w�asne �wiaty i ludzi w nich �yj�cych, >>> kt�rzy to ludzie b�d� obrazem Boga (skoro >>> na obraz obrazu) ;) Mnie si� nie wydaje, >>> aby B�g obdarzy� ludzi Wszechmoc�. ;) > >> Ludzie pr�buj� ju� tworzy� w�asne �wiaty, i w�asnych ludzi :( >> Je�eli zwracamy si� do Boga z problemem, >> i czynimy wedle Jego praw, On nam pomo�e. >> Czyli poprzez modlitw� mo�emy czyni� cuda. > > (: O ile te cuda cudami nie s�. :) Cuda nie b�d�ce cudami, ju� nie s� cudami. :) >>>> Moja odpowied� przypomina mi samochody stoj�ce w korku, >>>> a to ju� chyba ART. :) > >>> (; Ciekawa definicja sztuki. ;) > >> A co wed�ug Ciebie jest sztuk�? > > Co�, co wznosi dusz� do Boga i j� wyzwala. :) Hmm... A jak kto� jest ateist�, i sztuka nie wznosi jego duszy do Boga? :) >>>> Je�li jest noc, musi by� dzie�, > >>> 0. Ciekawe, czy dzie� m�g�by istnie� bez nocy. :) >>> 1. Ciekawe, czy istnienie dnia jest konieczn� >>> kmplementarno�ci� do nocy a nocy istnienie >> ^........................... >>> do istnienia dnia. :) '...... >> : >> 0. Chyba si� tego nigdy nie dowiemy. : >> Ale, wed�ug mnie nie. : >> ,............................' >> 1. Czy tu mia�o by� 'o'? >> Tak [wed�ug mnie] > > Tak. :) > Ju� mnie nudz� te linijki wyr�wnane. :) > Chyba nale�y zaj�� si� czym� innym. :) > (oczywi�cie niecelowo usun��em to 'o') :) :) >>>> je�li �za - u�miech. > >>> 0. Ciekawe, czy �za mog�aby istnie� bez u�miechu. :) >>> 1. Ciekawe, czy istnienie u�miechu jest konieczn� >>> kmplementarno�ci� do �ez i czy �zy s� koniecznym >>> dope�nieniem u�miechu. :) > >> 0. Tak �zy mog� istnie� bez u�miechu, a u�miech bez �ez >> 1. Nie, chocia� mog� istnie� naraz > > Czyli pos�anie wiersza ma warto�� problematyczn�. :) Autor chyba na to liczy�. Dzi�ki temu wiersz na d�u�ej go�ci w naszej pami�ci. :) > LC. :) -- :._________________________.: :._.-' --=[ Pawe� Chiberski ]=-- '-._.: :.___.-' --=[ pchiberski@poczta.onet.pl ]=-- '-.___.: '-._______________________________________________.-'