X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,7ac7d8b206f4274e X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2003-04-07 16:12:17 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-06!sn-xit-09!supernews.com!news.tele.dk!news.tele.dk!small.news.tele.dk!news-stoc.telia.net!news-stoa.telia.net!telia.net!news.nask.pl!news.icm.edu.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: !!!Wyniki ankiety!!! Date: Tue, 8 Apr 2003 01:12:07 +0200 Organization: Arkedocja-Azalandia :) Lines: 158 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: kreta.dipol.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: SunSITE.icm.edu.pl 1049757136 20765 212.33.84.28 (7 Apr 2003 23:12:16 GMT) X-Complaints-To: abuse@icm.edu.pl NNTP-Posting-Date: Mon, 7 Apr 2003 23:12:16 +0000 (UTC) X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:20493 (`. news:b6sqoa$1ol$4@nemesis.news.tpi.pl ) ) Przekle�stwo (jak bumerang) wraca do swego producenta. :) (.` Pawe� Chiberski [PCh] spod @dresu pchiberski@poczta.onet.pl: >> Aha... A m�stwo z mi�siwa? >> Z mi�siwa armatniego? Na >> bitewnym polu/palu? :) > To si� robii wdowy. :P Aha... A sieroty jak si� robi? > OK! > Ju� wiem, �e hartowanie, to > �amanie regularnej, kryszta�owej > budowy i tworzenie szklistej, > amorficznej. :) To dobrze. :) Amorficzna struktura -- to inaczej pisz�c ;) szk�o. :) Na przyk�ad tak� (prawie tak�) struktur� maj� dobre samurajskie miecze. :) Kiedy� tak� struktur� uzyskiwano poprzez klepanie �elaza/stali, dzisiaj (a raczej wczoraj) metalowym szk�em polewano ;) g�owice magnetofonowe. :) Takie szk�o uzyskiwano poprzez bardzo szybkie sch�adzanie metalu. Tak szybkie, aby nie by�o czasu na powstawanie struktury krystalicznej. :) Na przyk�ad polewano ciek�ym metalem obracaj�cy si� i ch�odzony walec... :) o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o Tak (powy�ej) wygl�da struktura regularna. :) Zm�czenie takiej struktury (dos�ownie tak si� to nazywa -- zm�czenie) polega na wybijaniu atom�w/cz�steczek/moleku�, w efekcie czego o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o wzrastaj� odleg�o�ci... Zm�czeniu podlegaj� tylko cia�a o budowie krystalicznej. :) Na o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o przyk�ad amorficzny plastik -- mo�na zgina� do woli, :) podczas gdy normalny, metalowy pasek ***na pewno*** ulegnie prze�amaniu... o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o Oczywi�cie okre�lenie: -- szk�o kryszta�owe nie ma sensu. :) (podobnie, jak amorficzny kryszta�) :) >>>> To jak u Waszmo�ci kowale szable kuj�? >>> Normalnie, m�otem. :) >> Jakim m�otem? Konkretnie? >> Ile wa�y ten m�ot? I czy >> ten m�ot -- to nie Lu�nia >> przypadkiem? (albo i celowo) > M�otem kowalskim. > Nie wiem ile wa�y, ale mo�e by� 50kg. > Nie wiem co to jest Lu�nia, wi�c si� > nie wypowiem na ten temat. Nie wiesz Wa�� kto to Lu�nia? A Ba�k� Wa�� znasz? T�, kt�ra mia�a �o�dactwu dawa� zupy, ale ten durny m�ot Lu�nia podmieni� jedn� literk� i Ba�ka do po�udnia dawa�a, cho� nie zupy, bo nie zobaczy�a, co ten durny Lu�nia m�ot uczyni�... ;) To plagiat z pewnej audycji. [radiowej] (audycje s� radiowe z definicji) :) >> Ale wst�powania na dzia�o to kazano? >> I grzmie� armatami tak�e? > Kazali nam te� rzuca� si� jak kamienie... > na szaniec. :) Aha... To z jakiej�ci Reduty Wa�� rzuca�... Albo zrobi� szi! (jako� tak -- po t�umaczeniach z obcego na nasze i odwrotnie) ;) >> Aha... Ma�ci na porost w�os�w tak�e? >> To ju� wiadomo sk�d tylu �ysych... >> (skoro te ma�ci s� zjadane) > Skoro tak uwa�asz. Ja nie uwa�m. Ja do_mnie_mywam!!! ;) > Plamy na honorze s� *prawie* nieusuwalne. > Czyli wi�kszo�� pr�b czyszczenia ich > koniczy si� jeszcze wi�kszym zaplamieniem > honoru. Bo to trzeba umie� wywabia� takie plamy... Ju� kiedy� t�umaczy�em -- polewa si� benzyn� dooko�a plamy, a nie na jej �rodek... ;) > Dowcip: > Siedzi Baca na ga��zi, i tnie j�. [..] > drapi� si� po g�owie i mruczy: > - Prorok jaki�, czy co? Pami�tam. :) Jaros�aw Deminet. :) Jaki� tygodnik. :) Oko�o 2000 roku. :) Mia�em przyjemno�� pozna� osobi�cie Jaros�awa Demineta. :) Dawno to by�o. :) Przedtem zapozna�em si� z ksi��k� jego autorstwa, opisuj�c� RSX11. :) (mo�e nawet RSX11-M) Tylko chyba w tygodniku baca drapa� si� po innej cz�ci cia�a. ;) (mo�e masowa� zbola�e xupsko) LC. :)