X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,4ba7a11b657e0320 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2002-10-19 18:02:02 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-03!sn-xit-01!sn-xit-04!supernews.com!easynet-quince!easynet.net!colt.net!peernews3.colt.net!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.task.gda.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_Pitagoras_na_tle_euklidesowej_geometrii_w_kontek=B6cie?= =?iso-8859-2?Q?_dwudziestowiecznej_ortografii_polskiej._:=29_?= Date: Sun, 20 Oct 2002 02:57:22 +0200 Organization: TORMAN Lines: 86 Sender: leszekc@kreta.dipol.tkb.net.pl Message-ID: References: Reply-To: "Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: kreta.dipol.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1035075459 27711 212.33.84.28 (20 Oct 2002 00:57:39 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: 20 Oct 2002 00:57:39 GMT X-MimeOLE: http://ascii.art.pl OE 5.5 Arkedocja.net :-) X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express Arkedocja. :-) Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:15932 (`. news:aoss2c$pau$1@flis.man.torun.pl ) ) Leszek Ciszewski (.` prosze@czytac.fontem.lucida.console12 > (`. news:aospuu$lig$1@news.gazeta.pl > ) ) Mario > (.` mariuszdrobot@wp.pl > >> To twoje rozumowanie jest b��dne!!! Je�li zak�adamy �e ka�dy bok tr�jk�ta > -----^ -- pewne zaimki osobowe w listach piszemy wielk� literk� > >> prostok�tnego >> jest tak samo d�ugi (czyli tak jak ty na przyk�ad twierdzisz), to wtedy > -------------------------------------^ >> geometria >> kt�r� stosujesz nie jest geometri� euklidesow�, a twierdzenie >> Pitagorasa tyczy si� w�a�nie geometrii euklidesowej. > >> Co to jest geometria euklidesowa i >> nie - euklidesowa: radz� > -----^^^ -- nie z przymiotnikami piszemy ��cznie > >> samemu poczyta�. > > Kurs geometrii zalicza�em jaki� czas temu. :) > Kurs ortografii -- tak�e. :) > Dlaczego piszemy tak, jak piszymy -- radz� samemu poczyta�. :) / Poprawi� i samego siebie------'-----------------------------------. `. > Dlaczego �artujemy tak, jak �artujemy -- radz� zg��bi� samemu. ) > (najlepiej w trakcie kontemplacjii) ;) ' \____________________________.-` > Niestety -- kurs historii tak�e zalicza�em i wiem > o tym, �e Pitagoras nie m�g� zbyt wiele wiedzie� > o Euklidesie, gdy� umar� ponad sto :) lat przed > narodzinami Euklidesa. :) No i co Ty na to? :) > Tr�jk�ta -- z powodu lenistwa -- nie b�d� te- > raz ko�czy�. :) Pozdrawiam serdecznie -- Lc. Pisz� i kasuj� -- jestem niezdecydowany. :) Moja obalaj�ca pitagorejski aksjomat ,,na- uka" dotyczy�a tr�jk�ta ASCII-artowego :) i chyba nie wymaga�a �adnego komentarza. (co najwy�ej -- kr�tkiego stwierdzenia: ##### # # ###### # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # -- qAA -- qCYBAX ;) # # ###### # # # # # # # ####### # # # # # # # # # # # ##### # ###### # # # ) Niestety -- jak s�usznie ju� zauwa�y� StfoReK -- cybaxownica wygin�a do�� dawno. :) �eby dok�adniej zrozumie� problem mojego antypitagorejskiego podej�cia do otaczaj�cego �wiata, nale�y chyba rzuci� okiem na ten po�cik, kt�rym otwieram w�tek :) mego antygreckiego ;) nastawie- nia. :) Oto i jego :) @dresik: news:ao6ub2$7ul$1@flis.man.torun.pl Hm... Za du�o literek... I co ja teraz zrobi�? ;) Nale�a�o o tym pomy�le� wcze�niej... No nic... Jako� to b�dzie. Zdr�wka. :) Tak�e zamyka- j�cy nawiasik nie pasuje do kolekcji... :) Gdyby jako� pochyli� to ko�- cowe 'X', ew. zmieni� je na qasi-igrek. :) I znowu do Greki ;) nawi�zuj�... Kolo- rowych sn�w!!! :) -- ____....----"""""-. _.e8888S888888S8 .--. .-' _. \8888SS88888SS989 { } .' ' /{ __..--'^Y8888899P^""" '--' / _( -' ") "6P^""" ~-,\"~-~~..~~.-' . _.- " ) =