X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,4ba7a11b657e0320 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2002-10-12 09:42:01 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-03!sn-xit-01!sn-xit-04!supernews.com!newsswitch.lcs.mit.edu!snoopy.risq.qc.ca!isdnet!news.internetia.pl!news.man.poznan.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?blablabla_na_tle_dziewczyny=2C_co_ma_w_g=B3owie_r=F3=BF=EA?= =?iso-8859-2?Q?=2C_zamiast_siana..._?= Date: Sat, 12 Oct 2002 18:37:40 +0200 Organization: TORMAN Lines: 94 Sender: leszekc@kreta.dipol.tkb.net.pl Message-ID: References: Reply-To: "Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: kreta.dipol.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1034440701 9472 212.33.84.28 (12 Oct 2002 16:38:21 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: 12 Oct 2002 16:38:21 GMT X-MimeOLE: http://ascii.art.pl OE 5.5 Arkedocja.net :-) X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express Arkedocja. :-) Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:15864 (`. news:s2tfqugeh9i8crspdb7jjgfs24jrv89t75@4ax.com ) ) Wilu (.` wilu.nospam@ascii.art.pl > Mysle, ze te dwa najlepiej pasuja. ;) Ten, kto �owi wa��saj�ce si� po ulicach psy -- to hycel. A jak si� nazywa ten, kto �owi wa��saj�ce si� po ulicach wilki? -- Nie pisz tak, bo si� obrazi... -- No co ty? My�lisz, �e Wilu nie ma poczucia humoru? Przemy�la�em Wilu Twoj� propozycj� do�� dog��bnie. :) Problem polega na tym, �e nie umiem rysowa� w og�le. Czym si� r�ni� A-A malowane z r�ki, od tych z Jave i generatork�w? We�my taki na przyk�ad rysuneczek: "news:qi5bqug4c9rabc01bjcjlcj90qtjpkguqa@4ax.com" Autor tu nie jest istotny (bo i kto by spami�ta� te wszystkie inicja�y/nicki/psudonimy/nazwiska) Wiadomo tylko o nim, �e umie rysowa�/szkicowa� zwyk�ym o��wkiem, czy p�dzlem... Ma wyczucie, czy poczucie proporcji. Tutaj to jest bardzo istotne. Umiej�tno�� czytania nie ogranicza si� :) do umiej�tno�ci czytania konkretnym fontem: Albo si� umie czyta�, albo nie... Je�eli kto� nie potrafi przeczyta� pisma drukowanego, to i pisma r�cznego tak�e nie potrafi... Nie wiem, czy wiesz, do czego zmierzam w tej chwili... Chodzi mi o to, �e ASCII-A jest tylko form� wyrazu sztuki. Nie wiem, czy to si� daje zrozumie�... :) Malarz maluje dobrze p�dzlem, i pi�rem, i o��w- kiem... Namaluje te� scyzorykiem i czymkolwiek innym, bo sztuka, czymkolwiek ona jest, powstaje w g�owie (w my�lach) nie za�, jak niekt�rzy b��dnie najwy- ra�niej mniemaj�, na papie- rze, czy w edytorze. :) Ja tej umiej�tno�ci (budowa- nia obrazu -- malowania, czy tworzenia) po pros- tu nie posiadam... Nie posiadam. Nie wywo�am jej na �aden spos�b, -- obascii quasi-tr�jk�t albowiem, poniewa�, gdy� -- ja jej nie posiadam w sobie. Czy to, co napi- sa�em jest zro- zumia�e? Chyba tak, ale mo�e jednak zapy- ta� lepiej, ni� zak�a- da�: tak, ew. nie. Dlatego tak u- czyni- �em. No i finito... Brakuje literki. :( Wi�c mo�e i teza nie jest s�uszn�, skoro si� nie uda�o zagoni� jej do tr�jk�ta... :) Nie wiem, Wilu... �eby rysowa� -- trzeba si� wznie�� ponad ,,normalnych" ludzi... Nale�y uwolni� swoj� dusz�!! A to nie :) jest tylko pracoch�onne wklepywanie :):) z r�wnoczesnym sprawdzaniem, czy co�, co rysujemy, odpowiada jako� :) temu, co ma przedstawia� nasz AA... Najpierw nale�y zobaczy� oczami wyobra�ni to, do czego si� d��y... Najpierw trzeba wiedzie� (widzie�?) to, do czego si� d��y... Tak wi�c na postawione przez Ciebie pytanie odpowied� brzmi -- nie. :) Pzdr. :) -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' leszekc@box43.pl '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' '~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,..;,.;. . .;\|/....