X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,4ba7a11b657e0320 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2002-10-20 17:30:02 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-03!sn-xit-05!sn-xit-01!sn-xit-04!supernews.com!news.maxwell.syr.edu!news.icm.edu.pl!not-for-mail From: "Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Dywiz=2C_kreseczka=2C_=B3=B1cznik..._?= Date: Mon, 21 Oct 2002 02:26:17 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja_--_czyli_zachodnie_Rubie=BFe_Kr=F3lestwa_Asfer?= =?iso-8859-2?Q?rii_=28w_tym_tak=BFe:_Wschodnia_i_Zachodnia_Artemi?= =?iso-8859-2?Q?a=2C_cz=EA=B6=E6=5FPo=B3udniowej=5FArtuanii_oraz_P=F3=B3?= =?iso-8859-2?Q?nocna_Altlandia_i_Morska_Azalandia=29_w_s=B1siedztwie_Kapo?= =?iso-8859-2?Q?docji_oraz_Danmarii...?= Lines: 92 Message-ID: References: Reply-To: "Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: kreta.dipol.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: sunsite.icm.edu.pl 1035159986 12122 212.33.84.28 (21 Oct 2002 00:26:26 GMT) X-Complaints-To: abuse@icm.edu.pl NNTP-Posting-Date: Mon, 21 Oct 2002 00:26:26 +0000 (UTC) X-Priority: 3 X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400 X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400 X-MSMail-Priority: Normal Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:15944 (`. news:aovav6$mqo$1@news.gazeta.pl ) ) Mario (.` mariuszdrobot@wp.pl > Przepraszam, nie chcia�em urazi�. No my�l�!!! Bo mnie nie mo�na urazi�. :) Swego czasu przegra�em spraw� w S�dzie, bo adwokat niemal zmusi� mnie do tego, abym ,,do�o�y�" facetowi ,,s�owne mej osoby zniewa�enie". :) W pozwie niby do�o�y�em, :) lecz na samym wst�pie rozprawy wycofa�em. :):) W�a�ciwie nie wiem, czy nie mo�na... :) By� mo�e kiedy� si� wreszcie ;) taka osoba znajdzie, kt�ra mnie s�o- wami urazi. :) P�ki co, to wy- chodz� z za�o�enia, �e samego siebie taki kto� urazi� mo�e w ten spos�b, ale nie mnie. No... Ale pono� tylko kro- wa nie zmienia swego sta- nowiska. (w sensie: zda- nia) :) > Ale to i tak nie zmienia faktu �e Twoje rozumowanie jest b��dne. > (Prosz� zauwa�y� �e Twoje napisa�em z wielkiej litery) Dobrze, �e zwr�ci�e� mi na ten fakt uwag�. W przypadku przeciwnym -- nie zauwa�y�bym, bo ju� zapomnia�em, �e pisa�e� b��dnie. :) Ciesz� si� z tego, �e mog�em :) Ci� czego� nauczy�. :) > A odno�nie wyrazu nie-euklidesowa czy te� nieeuklidesowa, > to obie formy s� dopuszczalne. I tak, i nie. :) -- niepolski -- nie-Polak -- nieuklidesowa -- nie-Euklides W przypadku pisania nie z dywizem -- sprawa jest prosta. By� mo�e za jaki� czas dozwolone b�dzie pisanie wielkich liter wewn�trz wyraz�w i ��cznik zniknie na dobre z tego rodzaju konstrukcji. :) > W przypadku nie-euklidesowej geometrii chodzi o wyra�ne > podkre�lenie �e nie jest to geometria euklidesowa (mo�e > by� takich wiele), a w tym drugim po prostu o jej nazw�. T�umaczenie dobre, ale b��dne. :):):) -- nie raz -- nieraz -- na raz -- naraz Powy�sze formy s� poprawne i maj� r�ne znaczenia, ale w Twoim przypadku jest tylko jedna forma poprawna. :) Dywiz stosujemy w przypadku prze- noszenia wyrazu; konstrukcji typu zielono-niebieski; pisania przed- rostk�w i przyrostk�w... Na pewno s� i inne przyk�ady, ale jako� mi do g�owy nic ciekawszego nie chce przyj��. :) Natomiast nie stosuje si� tej kr�tkiej kreseczki w tych sytuacjach, o kt�rych Ty piszesz. > Mario. -- ____....----"""""-. _.e$$$$S$$$$$$S$ .--. .-' _. \$$$$607635935$$S { } .' ' /{ __..--'^Y$$$$$SSP^""" '--' / _( -' ") "SP^""" ~-,\"~-~~..~~.-' . _.- " ) =