X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,de053f0a58d3e0aa X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2002-05-08 22:21:18 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-01!supernews.com!newsfeed.online.be!skynet.be!skynet.be!newsfeed00.sul.t-online.de!newsfeed01.sul.t-online.de!t-online.de!newsrouter.chello.at!news.chello.at.POSTED!53ab2750!not-for-mail Message-ID: <3CDA0734.1481DEB7@go2.pl.USUN.TO> From: Julek Gedek X-Mailer: Mozilla 4.7 [pl] (WinNT; I) X-Accept-Language: en MIME-Version: 1.0 Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: OT -- barracuda IV. Czy =?iso-8859-2?Q?s=B1?= tu =?iso-8859-2?Q?=5Bnie=3F=5Dszcz=EA=B6liwi?= posiadacze takowego? References: Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit Lines: 37 Date: Thu, 09 May 2002 05:21:10 GMT NNTP-Posting-Host: 62.179.7.202 X-Complaints-To: abuse@chello.pl X-Trace: news.chello.at 1020921670 62.179.7.202 (Thu, 09 May 2002 07:21:10 CEST) NNTP-Posting-Date: Thu, 09 May 2002 07:21:10 CEST Organization: Customers chello Poland Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:10793 Jesli "nie" to ja... Pozwole sobie wrzucic moj mail do Action w jego sprawie: " Mam problem z dyskiem Seagate Barracuda ATA IV ST380021A (80 GB) z 5 partycjami FAT32, utworzonymi przez Partition Magic 6.0. W pewnym momencie znikn�a mi jedna partycja - do�� wa�na (tj. najpierw znikn�� ca�y dysk, po restarcie zosta�y wszystkie oprocz tej partycji). Wszed�em wi�c do DOSa (mam WinXP, bootuj�cy si� z innego dysku) - okaza�o si�, �e na t� partycj� da si� bez problemu wej��! Odzyska�em najpotrzebniejsze dane przez NC - skopiowalem je na drugi dysk (ale niestety - d�ugie nazwy si� zmieni�y na zwyk�e 8.3). Zrzuci�em ca�� odpowiedzialno�� na roz��czenie si� kabla w komputerze (ale to do�� ma�o prawdopodobne, acz mo�liwe). Nie tworzy�em owej partycji od nowa, bo mia�em nadziej� na odzyskanie wszystkich danych. Po pewnym czasie sytuacja si� powt�rzy�a - tym razem inna partycja znikn�a. W ko�cu, dzisiaj nad ranem znikn�a mi trzecia partycja. Z prostego rachunku wynika, �e zosta�y mi jeszcze dwie. W celu zachowania ich jak najd�u�ej od��czy�em dysk od komputera (bo i tak, jak to napisa�em wcze�niej bootuje si� z innego dysku). Uszkodzenie systemu plik�w (o ile w og�le zachodzi - mo�liwe, �e jedna tylko kopia FATu si� uszkadza i XP ma jak�� blokad�) to p� biedy - to bym sobie jeszcze odzyska�, ale to spora strata czasu. Pytanie: co mam teraz zrobi�? Czy jest mo�liwe jakie� rozwi�zanie opr�cz wymiany dysku? I jeszcze jedna: co mo�e by� tego przyczyn�? " Nie zmienia to faku, ze mam oprocz tego mam WD 80 GB (z ktorego jestem _dosc_ niezadowolony, bo nie pracuje w DMA tylko w PIO, ale to jeszcze dzisiaj poprawi� - trza pliki z wdc.com wziac) i SG Barracude ATA II 30 GB z ktorej jestem b. zadowolony...jedyna wada tego ostatniego - grzeje sie (ale to niestety cecha wielu dysk�w). -- .'===-,---,---,---,--,,,,---,---,---', http://www.mzyla.com/numery |_|___|___|___|___|__||||___|___|___|| mail: information@o2.pl [pzdr_ Julek ___ |||| G�dek _5797| GG : 408 857 =--'(o)'-------'(o)'-'..'------'(o)'-= http://www.ztm.news.prv.pl