X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,de053f0a58d3e0aa X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2002-05-09 08:53:06 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-04!supernews.com!telocity-west!TELOCITY!hub1.meganetnews.com!news2.euro.net!newsgate.cistron.nl!amsnews01.chello.com!newsrouter.chello.at!news.chello.at.POSTED!53ab2750!not-for-mail Message-ID: <3CDA9B40.64250C29@go2.pl.USUN.TO> From: Julek Gedek X-Mailer: Mozilla 4.7 [pl] (WinNT; I) X-Accept-Language: en MIME-Version: 1.0 Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: OT -- barracuda IV. Czy =?iso-8859-2?Q?s=B1?= tu =?iso-8859-2?Q?=5Bnie=3F=5Dszcz=EA=B6liwi?= posiadacze takowego? References: <3CDA0734.1481DEB7@go2.pl.USUN.TO> Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit Lines: 59 Date: Thu, 09 May 2002 15:52:52 GMT NNTP-Posting-Host: 62.179.7.202 X-Complaints-To: abuse@chello.pl X-Trace: news.chello.at 1020959572 62.179.7.202 (Thu, 09 May 2002 17:52:52 CEST) NNTP-Posting-Date: Thu, 09 May 2002 17:52:52 CEST Organization: Customers chello Poland Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:10835 Leszek Ciszewski napisa�(a): > Mam programy, kt�re radz� sobie pod DOSem z d�ugimi nazwami, :) > poza tymi z polskimi diakrytykami, kt�re to diakrytyki > zamieniaj� na podkre�lenia. :( > Mog� podes�a� ch�tnym. :) hmm... lcd.exe itp? nie dziala u mnie (Ambigouos DPB Error AFAIR) > Tak gin�y mi partycje na DTLA IBMa. :) > Sczeg�lnie po intensywnej pracy dysku, lub > w�wczas, gdy zapomnia�em o ch�odzeniu. Podkr�canie > FSB tak�e �le na tamten dysk wp�ywa�o. :) nie podkr�cam FSB, partycje ginely same z siebie > ROTFL. :) > Czy�by zmierzch ATA/EIDE? :) > Gdyby przd dziesi�cioma laty promowano SCSI, > dzisiaj mogliby�my mie� szybkie, tanie i mniej > zawodne dyski. :) ehh... ;) zwlaszcza tanie ;)))) > A teraz problem: > Masz mo�e program do przestawiania > tryb�w UDMA dla tego B IV? nie, nie mam. zakladam, ze na www.seagate.com sprawdzales, wiec nie wiem, gdzie mozna to znalezc ;) > I jeszcze jedno. :) Z do�wiadczenia wiem, > �e dyski wymagaj� wygrzewania i w pocz�tkowym > okresie odznaczaj� si� wysok� padowo�ci�. :) heh... mialem juz cos kolo 15 dyskow w zyciu, zaczynajac od 20 MB w 1989, ale nie mialem jeszcze czegos takiego ;) > Potrafi� pisa� na krzy� oraz z b��dami, ale > po jakim� czasie (100 godzin pracy?) zaczynaj� > pracowa� prawid�owo (i tak im mo�e pozosat� do > p�nej staro�ci), dlatego warto troch� dysk > pom�czy� bzdurnymi danymi (pisa� do oporu i kasowa�). > M�j (nowy) B IV pisa� jeszcze przedwczoraj na krzy�. :) > Ponadto nadal pisze z b��dami, ale to mo�e by� zwi�zane > w�a�nie z tym, �e dysk pracuje na UDMA5 (ATA100), > za� kontroler na UDAM4 (ATA66). :) (bo tylko taki > mam -- na p�ycie zreszt�) :) Podobnie mia� DTLA IBMa, > tyle tylko, �e na DTLA nie da�o si� w og�le pracowa� > do czasu przestawienia trybu, a tu b��dy pojawiaj� > si� sporadycznie. :) (szczeg�lnie w d�ugich plikach, > takich po 50 MB, ale w kr�tkich te� si� pojawiaj� b��dy) ehh... u mnie pracowal jakies 6 tygodni. Mam go teraz przed soba ;) > Przepraszam za OT. :) > > lc. -- .'===-,---,---,---,--,,,,---,---,---', http://www.mzyla.com/numery |_|___|___|___|___|__||||___|___|___|| mail: information@o2.pl [pzdr_ Julek ___ |||| G�dek _5797| GG : 408 857 =--'(o)'-------'(o)'-'..'------'(o)'-= http://www.ztm.news.prv.pl