X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,f4bbe2a37fbcfd71 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2002-06-15 23:22:33 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-01!supernews.com!news.tele.dk!small.news.tele.dk!193.251.151.101!opentransit.net!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail From: ('Goldmoon') Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?ISO-8859-2?Q?Re:_Powstaje_edytor_ASCII-Art=F3w._Jakie=B6_sugestie=3F_;)?= Date: Sat, 15 Jun 2002 21:12:06 +0200 Organization: Home - http://www.brak.strony.prv.pl Lines: 78 Message-ID: <15062002.0321F5DB@Goldmoon.Bydgoszcz.pl> References: Reply-To: goldmoon@go2.pl NNTP-Posting-Host: pa30.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: news.tpi.pl 1024208532 7307 213.76.48.30 (16 Jun 2002 06:22:12 GMT) X-Complaints-To: usenet@tpi.pl NNTP-Posting-Date: Sun, 16 Jun 2002 06:22:12 +0000 (UTC) Keywords: ASCII Art's X-Newsreader: Forte Agent 8.4/52.381 X-Love: Kocham Cie kochanie moje User-Agent: Hamster/1.3.23.2 X-ASCII-01: * _______ __ __ X-ASCII-02: * | __|.-----.| |.--| |.--------.-----.-----.-----. X-ASCII-03: * | | || _ || || _ || | _ | _ | | X-ASCII-04: * |_______||_____||__||_____||__|__|__|_____|_____|__|__| Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:12344 _ __,~~~/ ,~~`( )_( )-\| Dnia Sat, 15 Jun 2002 02:27:58 +0200 |/| `--. Wojtek 'mruqe.' Mroczek wystuka�(a): ____!_!__!__________________________________________________________________ >Witanko :) Ave ... >Nam�wi�em znajomego, kt�ry odczuwa� przemo�n� ch�� napisania jakiego� programu >w nowym �rodowisku LINOLEUM (http://anywhere.i.am), �eby zaj�� si� stworzeniem >edytora pomocnego przy tworzeniu a-art�w. Taka rozbudowana wersja notepada z >dodatkowymi funkcjami specjalnie dla A-Arciarzy. W tej chwili program jest na >etapie prostego edytora tekstowego z podstawowymi funkcjami, ale m�j znajomy >rozwija go szybko. Aktualnie nie mam mo�liwo�ci sprawdzenia tego adresu a nie chce mi si� czeka� do czasu a� b�d� on-line ... Tak wi�c mam pytanie. B�dzie to chodzi� pod Windowsem? >Zasugerowa�em mu nast�puj�ce opcje: > >- Obs�uga czcionek o sta�ej szeroko�ci (rozumie si� samo przez si� ;) ) To mam nadziej�, �e b�dzie obs�ugiwa� wi�cej ni� jedn� czcionk� nieproporcjonaln�? ;) >- Wyr�wnywanie tekstu poprzez dopisywanie spacji na ko�cu linii tak, �eby mia�y > sta�� d�ugo�� (a co za tym idzie dawa�y si� �atwo wstawi� na stron�) No to apropo rysunk�w pod k�tem stron internetowych mo�e funkcja kolorowych czcionek? A przy okazji konwersja rysunku tekstowego na rysunek gotowy do wstawienia na stron�. Chodzi mi o mo�liwo�� konwersji znak�w < oraz > na ;< i ;> ... No i ewentualnie jeszcze kilka inny znak�w specjalnych. >- Oraz (clue programu ;) ) mo�liwo�� ustawienia bitmapy w tle obszaru roboczego. > Co� w stylu pracy na warstwach - mamy obrazek w tle (odpowiednio rozja�niony - > tak, �eby by�o wida� kontury i kolory, ale �eby czcionka by�a dobrze widoczna > na jego tle) i bezpo�rednio na nim tworzymy jego A-Artowy odpowiednik. Hmm ... Ciekawa opcja ... Kto� kiedy� wspomina�, �e rysuje w ten spos�b korzystaj�c z Worda :) >Na razie, �adna z funkcji nie zosta�a jeszcze zaimplementowana, ale jak ju� >m�wi�em, znajomy pracuje do�� szybko. Za miesi�c - p�tora w/w funkcje powinny >ju� si� znale�� w programie. Wersj� obecn� mo�na pobra� tu: >http://home.hetnet.nl/~ptkleinhaneveld/textedit/textedit.zip Mo�e jutro wieczorem uda mi si� na to rzuci� okiem :) >Pytanie do was, drodzy grupowicze, jakie jeszcze funkcje mog�yby by� przydatne >w takim programie? Co� co mnie fascynuje w TheBat! Kopiowanie blokowe :) A poza tym na t� chwile nic mi nie przychodzi do g�owy :) ,+/ /// '-oo _| __/ |____ ##\/#####\ #######)-| ######/( ) #####/ |/ (_| [no_sig] Pozdrawiam Goldmoon -- _____ micha� 'Goldmoon' kwa�niewski .' `. Email: goldmoon@obywatel.pl / .-=-. \ \ __ Phone: /+48/ 0609101372 | ( C\ \ \_.'') http://www.brak.strony.prv.pl _\ `--' |,' _/ UIN: 35513419 GG: 2659 /__`.____.'__.-' "Ilu� m�czyzn nie umie inaczej poruszy� serca kobiety, jak tylko je rani�c." [Stendhal]