X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,d2ae5b1bcce6a7cd X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2002-07-14 14:45:54 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-06!sn-xit-04!supernews.com!mtu.ru!news.rssi.ru!newsfeed.sovam.com!fr.clara.net!heighliner.fr.clara.net!proxad.net!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail From: "Sergio" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: [PIC] Pricess Maker Date: Sun, 14 Jul 2002 23:40:58 +0200 Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/ Lines: 91 Message-ID: References: <1412695279@p41.f47.n484.z2.FidoNet.ftn> NNTP-Posting-Host: aae159.warszawa.sdi.tpnet.pl X-Trace: news.tpi.pl 1026682927 29780 217.97.84.159 (14 Jul 2002 21:42:07 GMT) X-Complaints-To: usenet@tpi.pl NNTP-Posting-Date: Sun, 14 Jul 2002 21:42:07 +0000 (UTC) X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000 X-MSMail-Priority: Normal X-Priority: 3 X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:13379 "Przemek Borys" wrote in message news:1412695279@p41.f47.n484.z2.FidoNet.ftn... > EHLO Sergio! > > [12 Jul 02][Stardate [-30]8753.6] Sergio->All > > _._ > .qP$$$$b. qg > q$$$$$$$$$b$$' > q$$$s$$$sp$$b$b > qSq$$$$PB$$$P'Qb$P > q$$q$$$$P q$$p q. > 'Bq$$$$P qP',-. | > g$$$P .-. . 6 ; > ;$$$$P 6 `, : > q$$$uP. _ /`-=. > q$$$P''\. "'/ \ > SsS' / `-=' . | > | `. ' ,. ; > | , | ; \ > | ;,__ ,| ;` `\_ > ; . ' | ; ; `-;--_ > ; || .; ;, -. `\ > | ; \__,| ; .-'' ..- \ > ; : | |._ /' \ _ > sergio ; | /; ; ;-.__ . |; `\ > &pb ; ; | ; ; / `\ . :| `-,_ > ; : \| |/ \ : ;______.-' > ; ; ; | ,| ; ; __ > | ; ; ; .,-==-,._|,.,.--'-' ``--,. > ; | | ; :; > ___/' | | . _....-------'' > /.,-._ / | |._ _.-'' > `'` ,=" _/ | `-------"' > ';, .; > ;|;|; > > > > Nie bardzo wiedzia�em jak rozwi�za� lew� d�o� oraz usta... hmmm, > > robi�em obrazek pracuj�c w 1280x1024 i nie bardzo wiedzia�em jak > > LC9 wygl�da� b�dzie w ni�szej rozdzielczo�ci... my�l�, �e wykonana w > > wi�kszym formacie by�aby �adniejsza. > > Co Wy na to ? > > Nie�le. Ale troch� by�a zbyt ziarnista--doda�em troch� ostro�ci ;) > I poprawi�em t� r�k�. I doda�em drug� nog� ;) I troch� innych rzeczy. A z t� nog� to przekombinowa�e�... zreszt� popatrz sam: http://pantransit.reptiles.org/images/2001-01-07/15v2.jpg > Jednak ci�gle jest troch� za du�o nieostrych kresek. Trzebaby troch� jeszcze > pokombinowa�, �eby to zminimalizowa�--wtedy b�dzie idealnie ;) Narazie pozby�em > si� wi�kszo�ci znak�w '"'. To przy du�ych czcionkach wygl�da nie�adnie, lepiej > u�ywa� jak najmniej tych znak�w. Te� nad nimi my�la�em, ale nie by�em przekonany co do ich obecno�ci... raz lepiej, raz grorzej, a ta r�ka nadal wygl�da tak jakby mia�a pazurki. > Wi�kszy format... Tego wtedy nie obejrzysz na konsoli 80x25 :) Moim zdaniem > najwi�ksz� sztuk� jest zrobienie czego� �adnego i ma�ego :) Tutaj na pewno mo�na > jeszcze popracowa� nad kresk� aby zlikwidowa� zadziory, itp. Mo�na te� Oczywi�cie... niemniej pracuj� g��wnie pod wind� i to w 1280x1024, wi�c LC9 wygl�da u mnie jak miniaturka :) > wykorzysta� zasad� "widz ma si� domy�li�" ni� "widzowi trzeba wszystko > namalowa�". Tak robi� malarze. Cz�owiek to nie aparat fotograficzny, kt�remu > trzeba podawa� co�, co odpowiada 100% obrazowi wzorcowemu. Wiem... czasem fotografuj�... du�o w nocy.. i bardzo cz�sto kombinuj� jak zrobi� zdj�cie, by nie wygl�da�o jak zrobione w nocy, lub by nie wygl�da�o jak to co w rzeczywisto�ci widz�. > Cz�owiek ma te� wyobra�ni�, kt�ra pracuje i skutecznie potrafi wype�nia� luki > obrazu. To jest w�a�nie sztuka w ascii-art, aby umie� zrobi� taki obraz, kt�ry > podzia�a na wyobra�ni� :) Trzeba umie� wyczu�, co jest wa�ne, co oczywiste, co > nieistotne. Co podkre�li�, a co zaniedba�... :-) > PS. Wiem, jestem nawiedzony :) Cykloza tak�e nie boli, a jednak m�wi� o mnie wariat ;) Pozdrawiam Sergio