X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,59b0844d47092990,start X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2002-07-08 10:06:00 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-05!sn-xit-06!supernews.com!iad-peer.news.verio.net!news.verio.net!news.maxwell.syr.edu!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail From: =?iso-8859-2?Q?Jakub_Paczy=F1ski_'verx'_?= Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: plagiat (???) Date: Mon, 08 Jul 2002 17:07:17 GMT Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/ Lines: 47 Message-ID: NNTP-Posting-Host: pa136.pajeczno.sdi.tpnet.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: news.tpi.pl 1026147921 27445 217.97.27.136 (8 Jul 2002 17:05:21 GMT) X-Complaints-To: usenet@tpi.pl NNTP-Posting-Date: Mon, 8 Jul 2002 17:05:21 +0000 (UTC) User-Agent: Noworyta News Reader/2.6 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:13064 Witam. Przed chwilka wrocilem z miasta i co widze? Co niektore osoby wyzwaly mnie od plagiatorow bo zamiastcilem grafiki w postach 'Sunset', 'Sunset2' oraz 'They are everythere!'. Otoz plagiat drodzy koledzy to podpisanie sie pod czyjas praca, a ja tego nie uczynilem. 1). Nie podpisuje sie jpv (tylko verx). 2). Na pierwszy rzut oka widac ,ze to nie moje grafiki (ja jestem poczatkujacy i sam niedawno Was prosilem o narysowanie glupiego zajaczka, a sam mialbym robic taaakie grafiki? No comment). 3). Nie jestem plagiatorem. Niedawno prosilem buga o pozwolenie na wykorzystanie jednej z jego grafik na potrzeby klanu X-Army, czy plagiator by tak zrobil? Nie, umiescilby grafike bez pozwolenia, ba podpisal by sie pod nia... Bug wyrazil zgode na uzytkowanie grafiki i jestem mu za to wdzieczy (jak tylko zarejestruje domene strona z Twoja grafika zostanie umieszczona). 4). Te grafiki zostaly zaczerpniete ze strony www.marcin-ascii.prv.pl (http://marcinascii.republika.pl jakby alias nie dzialal) autorstwa Marcina Waltera i jezeli juz ktos plagiatowal to wlasnie on (i tylko on!). 5). Wyslalem te grafiki na grupe poniewaz uznalem, ze sa bardzo ladne i idealnie pasuja do atmosfery poczatka wakacji. 6). Nie jestem Alfa i Omega, nie moglem przewidziec ,ze autor strony marcin-ascii.prv.pl jest plagiatorem. 7). Autor witryny zezwolil na umieszczanie tych grafik gdzie tylko sie chce byleby zamiescic 'jego' podpis (co tez zrobilem), nie wiedzialem ze nie jest ich autorem i nie on o tym decyduje gdzie sie je bedzie umieszczac. 8). Wszelkie skargi kierujcie do autora strony skad wziolem grafiki (jego adres to: poczta@marcin-ascii.prv.pl). 9). Oczekuje OFICJALNYCH przeprosin od Goldmoona oraz MaNwE na forum CALEJ GRUPY za pomowienie i znieslawienie. 10). Nie sadzilem ,ze na tak milej grupie spotkam sie z takim chamstwem. Nie wiedzialem ,ze aby wyslac jakas grafike na grupe trzeba byc jej autorem (ale trzeba go zaznaczyc, co tez zrobilem), myslalem, ze grafiki na grupe wysyla sie po to aby zainteresowac/rozbawic jej uczestnikow, widac mylilem sie... Nastepnym razem SPRAWDZCIE PODPIS pod grafika zanim obrzucicie kogos blotem o plagiat. Pozdrawiam wszystkich za wyjatkiem Goldmoona i MaNwE. -- `\|) Jakub Paczy�ski 'verx' (' ) mail: verx@irc.pl |><|