X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,59b0844d47092990 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2002-07-08 13:31:31 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-04!sn-xit-06!supernews.com!nntp.cs.ubc.ca!news-spur1.maxwell.syr.edu!news.maxwell.syr.edu!newsfeed.icl.net!newsfeed.fjserv.net!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.task.gda.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail From: "viruszg" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: plagiat (???) Date: Mon, 8 Jul 2002 22:30:45 +0200 Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/ Lines: 118 Message-ID: References: Reply-To: "viruszg" NNTP-Posting-Host: pg144.zgora.sdi.tpnet.pl X-Trace: news2.tpi.pl 1026160229 16048 217.97.38.144 (8 Jul 2002 20:30:29 GMT) X-Complaints-To: usenet@tpi.pl NNTP-Posting-Date: Mon, 8 Jul 2002 20:30:29 +0000 (UTC) X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000 X-MSMail-Priority: Normal X-Priority: 3 X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:13088 U�ytkownik "Jakub Paczy�ski 'verx'" napisa� w wiadomo�ci news:agcgoh$qpl$1@news.tpi.pl... > Witam. Rowniez witam ... > Przed chwilka wrocilem z miasta i co widze? > Co niektore osoby wyzwaly mnie od plagiatorow bo zamiastcilem grafiki > w postach 'Sunset', 'Sunset2' oraz 'They are everythere!'. > Otoz plagiat drodzy koledzy to podpisanie sie pod czyjas praca, a ja > tego nie uczynilem. Przy AA 'They are everythere!' napisales: "Troche mi oczka nie wyszly i glowa za malo okragla, ale tak wogole to chyba ok?" Hmm, faktycznie nie wyszly Ci oczka. Glowa, jako calosc rowniez. A tak w_ogole, to rysunek swietny, lecz faktycznie, nie Tobie on wyszedl. > 1). Nie podpisuje sie jpv (tylko verx). A dziwne, jak juz ktos powiedzial, inicjaly pasuja, jak ulal :) > 2). Na pierwszy rzut oka widac ,ze to nie moje grafiki (ja jestem > poczatkujacy i sam niedawno Was prosilem o narysowanie glupiego > zajaczka, a sam mialbym robic taaakie grafiki? No comment). Wiec nie podpisuj sie pod nimi!!! > 3). Nie jestem plagiatorem. Niedawno prosilem buga o pozwolenie na > wykorzystanie jednej z jego grafik na potrzeby klanu X-Army, czy > plagiator by tak zrobil? Nie, umiescilby grafike bez pozwolenia, ba > podpisal by sie pod nia... Bug wyrazil zgode na uzytkowanie grafiki i > jestem mu za to wdzieczy (jak tylko zarejestruje domene strona z Twoja > grafika zostanie umieszczona). Zapewne, nie zrobilbys tego, lecz chciales popisac sie przed nami zdolnosciami i niesamowicie szybka nauka w poslugiwaniu znaczkami ASCII. > 4). Te grafiki zostaly zaczerpniete ze strony www.marcin-ascii.prv.pl > (http://marcinascii.republika.pl jakby alias nie dzialal) autorstwa > Marcina Waltera i jezeli juz ktos plagiatowal to wlasnie on (i tylko > on!). Blablabla, reasumujac ... stronka ladna, ale pytanie, skad masz reszte AA? Podaj linki, to nam ulatwi szukanie :) Pozwole sobie zauwazyc, ze strona zostala stworzona dzisiaj, czyli 8 lipca 2002 roku. Mozesz to sprawdzic we wlasciwosciach strony. Wstydz sie!!! Jako dowod (gdyby nagle autor usunal strone :))) ) moge podeeslac zainteresowanym screen-shot'a. > 5). Wyslalem te grafiki na grupe poniewaz uznalem, ze sa bardzo ladne > i idealnie pasuja do atmosfery poczatka wakacji. Zgadza sie, autor zapewne wlasnie z takiego powodu je tworzyl. > 6). Nie jestem Alfa i Omega, nie moglem przewidziec ,ze autor strony > marcin-ascii.prv.pl jest plagiatorem. Jesli takowy istnieje, to chyba jestes mu winien ogromne przeprosiny. Ale podejzewam, ze jest on tylko wytworem Twojej wybujalej wyobrazni. > 7). Autor witryny zezwolil na umieszczanie tych grafik gdzie tylko sie > chce byleby zamiescic 'jego' podpis (co tez zrobilem), nie wiedzialem > ze nie jest ich autorem i nie on o tym decyduje gdzie sie je bedzie > umieszczac. Autor = Ty? Jedyne o czym nie Ty decydujesz, to jaki podpis beda one zawieraly. > 8). Wszelkie skargi kierujcie do autora strony skad wziolem grafiki > (jego adres to: poczta@marcin-ascii.prv.pl). Eeeh, i tak skasujesz te listy :) > 9). Oczekuje OFICJALNYCH przeprosin od Goldmoona oraz MaNwE na forum > CALEJ GRUPY za pomowienie i znieslawienie. Pomawiam i znieslawiam Ciebie na oczach wszystkich!!! I nie licz na najmniejsze przeprosiny, wrecz przeciwnie. To chyba nam naleza sie te przeprosiny za sianie zbednego zametu na grupie. > 10). Nie sadzilem ,ze na tak milej grupie spotkam sie z takim > chamstwem. Chamstwa tu nie zaznasz, o ile sam chamski nie bedziesz, wierz mi. > Nie wiedzialem ,ze aby wyslac jakas grafike na grupe trzeba byc jej > autorem (ale trzeba go zaznaczyc, co tez zrobilem), myslalem, ze > grafiki na grupe wysyla sie po to aby zainteresowac/rozbawic jej > uczestnikow, widac mylilem sie... Nie myliles sie, czasami to robimy, ale nigdy sie pod tym nie podpisujemy. > Nastepnym razem SPRAWDZCIE PODPIS pod grafika zanim obrzucicie kogos > blotem o plagiat. Sprawdzilem, pasuje do Ciebie :) PS. gdzies kiedys widzialem strone z podpisami autorow, czy ktos dysponuje linkiem? Bylbym wdzieczny :) > Pozdrawiam wszystkich za wyjatkiem Goldmoona i MaNwE. Heh, zapewne i mnie bys nie pozdrowil, gdyby nie moja kilkudniowa nieobecnosc :))) Poza tym, udzielam sie tu sporadycznie, ale tego nie moglem sobie podarowac. Pozdrawiam v|rus -- ___... . . . _______________ ( ( ""-. "-. virus[at]slaskie[dot]w[dot]pl ) www.slaskie.w.pl "-. "--___________________________-" . . . ..___)