X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,bb18dcb57bbd5bc0 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2002-02-09 09:01:32 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!supernews.com!news-x2.support.nl!newsgate.cistron.nl!fr.clara.net!heighliner.fr.clara.net!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail From: Archibald Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: [Gra-ASCII] efekty Date: Sat, 9 Feb 2002 18:04:19 +0100 Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/ Lines: 51 Message-ID: References: NNTP-Posting-Host: pf247.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl X-Trace: news.tpi.pl 1013274090 16939 217.99.224.247 (9 Feb 2002 17:01:30 GMT) X-Complaints-To: usenet@tpi.pl NNTP-Posting-Date: Sat, 9 Feb 2002 17:01:30 +0000 (UTC) X-Newsreader: MicroPlanet Gravity v2.50 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:8014 In article , lwilk@go2.pl says... > Za modemami za �wiat�owodami dnia Wed, 6 Feb 2002 22:44:21 +0100, Archibald napapla� w wiadomo�ci: > > > >Za kilka dni podam pierwsze opinie graczy. > To ja mam teraz kilka uwag > 1.)Znowu numeruje :) > 2.)Kopalnia ma podpis dungeon (lochy) moim zdaniem powinno byc lost mine Dungeona nie dostalem, a kopalnia byla najbardziej podobna, musialem improwizowac :) > 3.)Hmm malo tych Ascii-artow troche :( W grze jest ich w sam raz. Nie mial to byc slideshow ASCII-Artow (chociaz jest taka opcja), ale gra typu roguelike. Wieksza ilosc obrazkow spowodowalaby przesyt. Natomiast taka ilosc jaka jest obecnie jest urozmaiceniem i nie powoduje znuzenia. > 4.)Zobaczymy moze uda mi sie trainera zrobic :) Nie prosciej wlaczyc CheatMode? ;) > 5.)Jak mozna wstawic kolorowe AA? Teoretycznie moznaby to rozwazyc, ale nie wiem czy to ma sens. W koncu w ASCII- Artach nie chodzi o perfekcyjne oddanie rzeczywistosci, bo do tego lepiej nadaje sie grafika. > 6.)Popracuj nad kodem bo gra chociaz jest w wersji textowej chodzi strasznie WOLNO :( Wiecej danych. Procesor, pamiec, system operacyjny, karta graficzna, wersja DirectX, czy byl ladowany na czysta pamiec. > 7.)Tytul gry moglbys lepszy wymyslic > 8.)Nie mozna bylo dac wiekszej rozdzielczosci gra lepiej by wygladala, wieksze AA itd. Mozna dac od razu grafike 3D, tylko po co? Tryb 80x25 ma obrazowac standardowy tryb tekstowy. Jest to gra typu RogueLike co wiaze sie z pewnymi konwencjami i tradycja. Owszem, mozna wprowadzic zmiany typu dodanie ASCII-Artow czy innego menu, ale trzeba tez cos zostawic z pierwowzoru :) > 9.)Kiedy nastepna wersja? :) Jak odpoczne :) > 10.)Ogolnie fajnie > No to by bylo na tyle :) Archibald