X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,7bdb8d82ea0dcdda X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2002-04-13 03:02:21 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!sn-xit-01!supernews.com!195.40.4.120.MISMATCH!easynet-quince!easynet-monga!easynet.net!news.ebone.net!news1.ebone.net!157.25.192.109.MISMATCH!news.ipartners.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail From: Wilu Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: prosba o ocene projektu Date: Sat, 13 Apr 2002 12:00:25 +0200 Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/ Lines: 53 Message-ID: References: NNTP-Posting-Host: pa15.swinoujscie.sdi.tpnet.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: news.tpi.pl 1018692113 868 213.25.240.15 (13 Apr 2002 10:01:53 GMT) X-Complaints-To: usenet@tpi.pl NNTP-Posting-Date: Sat, 13 Apr 2002 10:01:53 +0000 (UTC) X-Newsreader: Forte Agent 1.8 PL beta 7/32.548 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:10355 On Sat, 13 Apr 2002 11:36:30 +0200, nina@hell.pl (Nina Liedtke) wrote: >> Strona grupowa to nie takie hopsiup. Na miejscu Antoniny, >> czy kogo� tam, kto decyduje o powierzeniu domeny ascii.art.pl >> tobie pod opiek�, nie robi�bym tego. Za ma�o pokaza�e�. > > Nie wiem, czy 'powierzenie domeny' to taki skr�t my�lowy, poniewa� >jednak Wilu w li�cie prywatnym wspomina� o 'sko�owaniu serwera we >w�asnym zakresie' Poprawka mala nie mowilem ze zalatwie serwer, pytalem sie czy serwer bedzie trzeba zalatwiac oddzielnie. Jesli jest tak jak mowisz to bardzo dobrze na pewno nie bedziemy rezygnowali z szybkiego komercyjnego serwera na rzecz jakiegos domowego postawionego na SDI. >, chcia�abym co� wyja�ni�. Domena to troch� wi�cej, ni� >miejsce na stron� www. Kompetentny admin (jakim jest �ukasz Grochal) >mo�e w tej domenie uruchomi� r�ne us�ugi, np. aliasy pocztowe[1] albo >serwer ftp. Wystarczy go poprosi�. Nie wiem, jakie s� umiej�tno�ci Wila >w zakresie administrowania domen�. Praktycznie zadne :( >ale na Waszym miejscu nie >rezygnowa�abym zbyt pochopnie z pomocy �G. Jesli tylko bedzie mozliwosc skorzystania z jego pomocy to napewno bedzie wykorzystana. >Ma�o rozs�dne wydaje mi si� >te� zabieranie domeny ascii.art.pl z du�ego, stabilnego, dzia�aj�cego >przez 24 godziny na dob�, 7 dni w tygodniu, serwera Radia RMF (na kt�rym >jest ona obecnie i na kt�rym chyba bez problem�w mo�e zosta�) i >przenoszenie jej na jaki� prywatny, pospiesznie 'sko�owany' serwerek >domowy. A ju� pakowanie si� w to wszystko tylko i wy��cznie po to, �eby >umie�ci� stron� grupy w domenie ascii.art.pl...? Przecie� wystarczy >poprosi� obecnego administratora domeny o has�o webmastera. Jak juz napisalem chcialbym zeby zostalo na serwerze RMF'u i mam zamiar zrobic tak jak napisalas. :) > > Co do tego, 'kto decyduje', to wydaje mi si�, �e najwa�niejsze jest >zdanie grupowicz�w. Je�li Wy uznacie, �e zawarto�� merytoryczna i wygl�d >strony, wykonanej przez Wila, s� na wystarczaj�co wysokim poziomie, aby >Was reprezentowa�, to stanie si� ona oficjaln� stron� grupy. W >przeciwnym wypadku pozostanie prywatn� stron� Wila. W ko�cu ka�dy mo�e >zrobi� stron�, kt�rej g��wn� zawarto�ci� b�d� rysunki z tej grupy; >wystarczy, aby przestrzega� praw autorskich. Jednak 'strona grupowa to >nie takie hopsiup' - jak zosta�o tu s�usznie zauwa�one :) Dlatego jeszcze nie wyslalem maila �G, no bo nie mow hop zanim nie przeskoczysz. A co do domenki i serwera to list postaram sie wyslac jak juz wszystko bedzie na mur beton. -- .:. .:. .:. .:. .:. .:. ^__^ :E-MAIL lwilk@go2.pl ::: ::: ::: ::: ::: ::: < .. > :ICQ# 115132809 :::.:.::: ::: :::. :::. .::: / _> :GG#485029 ':"' '":' ':' ':::: ':::::::' @@/ :