X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,5344f2974b1f5dc5 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2001-09-28 11:34:17 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!supernews.com!news.tele.dk!small.news.tele.dk!195.238.2.15!skynet.be!skynet.be!news.internetia.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail From: WiktorM Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Witam wszystkich Followup-To: poster Date: Fri, 28 Sep 2001 20:19:18 +0200 Organization: -=home=- Lines: 60 Message-ID: <9p2m07.3vvi8t1.1@Wiktor.M.lodz.pl> References: <9or6hg$8tq$1@news.tpi.pl> <9orvod$4nm$1@news.tpi.pl> <9os0ni$cks$1@news.tpi.pl> <3bb23eee.4574868@localhost> <9ov1fs$99e$1@news.tpi.pl> <3bb35a9a.25018044@localhost> <9p0hd7.3vvinlj.1@Wiktor.M.lodz.pl> Reply-To: wiktorm@cad.pl NNTP-Posting-Host: pe40.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: news.tpi.pl 1001702056 1326 213.76.63.40 (28 Sep 2001 18:34:16 GMT) X-Complaints-To: usenet@tpi.pl NNTP-Posting-Date: 28 Sep 2001 18:34:16 GMT X-Newsreader: Forte Agent 1.8 PL beta 6/32.548 X-Posting-Agent: Hamster/1.3.22.103 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:4153 Hej! Obywatel Shot w artykule napisa�: >Witam. > >WiktorM pisze: > >> Przecie� mo�na unika� takich pechowych ci�g�w znak�w, nie? :-) > >Przecie� mo�na unika� takich pechowych newsreader�w, nie? ;o) Ano... >Do FA nic nie mam (AFAIR zawsze mo�na sobie podej�e� posta w trybie >"raw") Niestety 'raw mode' w FA nie wy��cza podkre�lania emali. Natomiast mnie te rozwa�ania nie dotycz�, bo ja od razu robi� ctrl+a, ctrl+c i ogl�dam aa w notatniku przy mniejszej czcionce. Ale wiem, �e nie ka�dy tak robi. >o OE si� nie b�d� wypowiada� (dzieci czytaj�, nie uchodzi...), Hehe :) Musia� Ci kiedy� bardzo dokuczy� ten OE, nie? Mo�e jaka� utrata bazy miadomo�ci, albo cu�? Ja si� z niego przesiad�em, zanim zd��y� co� takiego wymodzi�, wi�c nie mam jakiego� urazu... >Jak tak ogranicza�, to mo�naby te� odradza� u�ywania _xxx_ i *xxx*, bo >to jest _podkre�lenie_ i *wyt�uszczenie* - dobre czytniki zamieniaj� >to na pokolorowane xxx... Sprawdza�em w slrn'ie - tym dobrym czytniku. Sprawdzi�em, bo przestraszy�em si�, �e slrn zamienia ci�g _xxx_ i *xxx* na kolorowy ci�g xxx (tak w�a�nie napisa�e�). A jest inaczej. Zamienia _xxx_ na kolorowe _xxx_ , a *xxx* na kolorowe *xxx*. A to jest r�nica, bo nie modyfikuje wygl�du w sensie dodawania i odejmowania znaczk�w. Zauwa�, �e samo kolorowanie mi nie przeszkadza, bo nie odradza�em u�ywania znak�w > | : = #, kt�re w niekt�rych czytnikach definiuj� znaki cytowania. Natomiast, je�li FA lub OE uzna co� za adres, to to podkre�la (dodaje nowe linie), co mo�e zmieni� znacz�co niekt�re aa. Nie m�wi�c ju� o zachowaniu OE w przypadku //: , gdy dodaje dodatkowe 5 znak�w iprzesuwa wszystko w prawo. Proponuj� sko�czy� t� rozmow� na p.r.a-a, bo do niczego nas nie doprowadzi. Rozumiem takich jak Ty - do�wiadczonych wyjadaczy. Znacie Swoje czytniki na wylot. Potraficie powy��cza� nichciane rzeczy, przekonfigurowa� dog��bnie. Ale rozumiem te� tych pocz�tkuj�cych user�w, kt�rzy dopiero zaczynaj� przygod� z usenetem i zewsz�d s� upominani, �e tu maj� z�e kodowanie, tutaj z�y delimiter, po�amane cytaty. A oni nawet nie wiedz� dlaczego tak si� dzieje, bo u nich wszystko gra. Uwierz, nie ka�dy subskrybuje pl.news.czytniki w pierwszej kolejno�ci. Proponuj� takich delikwent�w grzecznie upomnie� na privie. Poleci� im p.n.c, albo poda� jakiego� linka. Pozdrawiam WiktorM PS Dlaczego wiewi�rka? :)