X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,68d83b81bb56809e X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2001-10-05 10:03:47 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!supernews.com!newsfeed.direct.ca!look.ca!newsfeed.online.be!skynet.be!skynet.be!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail From: bug Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Zdziwiony ... Date: Fri, 05 Oct 2001 17:25:01 +0200 Organization: Lucida Console Fans International Organization Lines: 63 Message-ID: References: <3bb516d8.25029350@localhost> <9ipert4g21fopacplqidencl00r6odknf4@4ax.com> Reply-To: bugi@akw.pl NNTP-Posting-Host: pf110.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: news.tpi.pl 1002301426 14938 217.98.224.110 (5 Oct 2001 17:03:46 GMT) X-Complaints-To: usenet@tpi.pl NNTP-Posting-Date: 5 Oct 2001 17:03:46 GMT X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.553 X-Posting-Agent: Hamster/1.3.22.0 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:4325 It was a beautiful day/night Sun, 30 Sep 2001 23:02:44 +0200, when ('Goldmoon') wrote in pl.rec.ascii-art that: Good morning. >Skoro tak nie uwazam, to tak nie powiem/napisze ;) OK. >Bez przesady. Ten moj nie zalicza sie raczej do klasy "duzy". Moze >ewentualnie do klasy "sredni", ale to naprawde ewentualnie ;) No to ja juz nie wiem, jak wygladaja "duze" arty... >No coz ... praca, praca i jeszcze raz praca. Trzeba jakos zarobic na te >rachunki z tespy ;) Ale moze i sie udzielalem. Ale nie swoimi rysunkami. Do >tej pory na grupe trafily trzy /teraz juz cztery/ moje rysunki, wiec nie >mozna tego nazwac udzielaniem sie. Przewaznie podsylalme na grupe potrzebne >rysunki innych aytorow :) Alez nie mowilem, ze rysunkami, tylko ze... zreszta nie wazne, wazne ze sie pojawiasz. Teraz ja z kolei rzadko bywam. >Jak najbardziej zamierzone. Mialo to wygladac jakby ta grafika byl rysowany >byle jak olowkiem czy innym ta�atajstwem ;) Moge podeslac oryginalny rysunek >na ktorym sie wzorowalem. Zobaczysz na ile mi to wyszlo :) Jak duzo nie zajmuje to slij;P >Ciekawie wyglada. Ale ogladajac ten rysunek w LC mam wrazenie, ze 7 jest >zbyt "ostra" ... jakos mi psuje efekt rysunku. W sumie to inne litery, ktore >rysunek mialy mi zaokraglic w LC staja sie bardziej ... hmmm ... kanciate >??? ostre ??? no nie wiem ... Chyba kwestia przyzwyczajenia. >Z ciekawosci sprawdzilem jeszcze ten rysunek w dwoch innych czcionkach. W Kazdy uzywa czcionki/trybu jaki mu odpowiada. A ze LC jest jedyna sluszna czcionka to juz inna bajka;) >Terminalu rysunek staje sie jak na moj gust zbyt "chudy" ... Poza tym >calkiem, calkiem ... >Fixedys ... ooo ... Tu uzyskujemy bardzo mily efekt ciemniejszych lini. Ta >czcionka awansuje u mnie na drugie miejsce. >Na pierwszym oczywiscie Courier New :) Hmmm... Rozumiem, ze LC jest tak dobra, ze nawet jej ze "zwyklymi" czcionkami nie porownujesz? ;P >>Btw. wyglada jak ten gosc z Diablo 2:) > >Hmm ... Watpie. Rysunek znalazlem kiedys gdzies w sieci jeszcze przed >pogloskami o D2. Niestety juz nie pamietam gdzie. A szkoda. przydaloby mi >sie jeszcze wiecej rysunkow tego typu na wzor do rysowania. Nie potrafie >jakos rysowac bez ilustracji sluzacej jako wzor, na ktora moge co chwila >zerkac ... Faktycznie. Ze swojej strony dodam, ze znacznie ulatwia to prace/zabawe z ascii-artami... bug -- Blazej Kozlowski -=O=- bug bugi@akw.pl bug@student.pl blazejk@akw.pl GG: 1093730