X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,9842a94d4f20507 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2001-10-08 10:50:49 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!supernews.com!news.tele.dk!small.news.tele.dk!195.158.233.21!news1.ebone.net!news.ebone.net!news.ipartners.pl!news.internetia.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!nnrpd From: Jakub Turski Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: znalazlem na strychu Date: 8 Oct 2001 15:20:45 GMT Organization: Polish NERV Headquarters Lines: 94 Message-ID: References: <9mtrk1$oll$1@kujawiak.man.lodz.pl> <9n8glq$m6t$2@kujawiak.man.lodz.pl> <3b98dd8d@news.vogel.pl> NNTP-Posting-Host: pj28.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: news.tpi.pl 1002563448 9821 217.99.164.28 (8 Oct 2001 17:50:48 GMT) X-Complaints-To: usenet@tpi.pl NNTP-Posting-Date: 8 Oct 2001 17:50:48 GMT X-Path-Notice: Path line has been filtered X-Hobbies: sf&f, anime&manga, rpg, ping^H^H^H^Hlinux X-Geek-Code-1: GCS/IT d-(--) s++:+ a-->? C++(+++)$ UL++++$ P+>++++$ L+++$>++++ X-Geek-Code-2: E--- W+@ N* o+ K- w--(---)$ O- M- V? !PS PE Y+ X-Geek-Code-3: PGP++ t+(++) 5 X R* tv-- b++++ DI++ D G++ e+>+++++>$ h!>++ r++ y? X-Original-Path: news.nerv.pl!yacoob X-Motto: Nawet =?iso-8859-2?Q?je=B6li_wygrasz_wy=B6cig_szczur=F3w,_ci=B1gle_b=EAdziesz?= szczurem. X-Licznik: 1258 User-Agent: slrn/0.9.7.0 (pl-1.1.1) (Linux) Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:4452 * Pi�knego dnia 6 Oct 2001 19:59:55 GMT, * metallo stworzy�(a) co� takiego: >Na konsoli nie mam japo�skich znak�w. Polecam kon, jesli nie masz frambuffera. Je�li masz, to jfbterm. Dzia�a smakowicie. >Te� �adne :) Czy to jest "wakaru"? Tak :> Ale dzisiaj ju� nic nie narysuje bo: 1/ W�asnie rozmawia�em ze swoj� now� senseii, i dowiedzia�em si� jak jeszcze ma�o ten j�zyk umiem :> 2/ Jestem maksymalnie padni�ty, co jest dziwne bo przez weekend leniuchowa�em. 3/ Rysowanie literek japo�skich wzbudzi�oby t�sknote za Tygodniem Ja� po�skim, na kt�ry nie poszed�em z powodu 2/ 4/ Patrz nizej.... > Y$' `b ,_,g$b. > ;P $. Y$P"'`$b > ,P' `Y. ,dP' > ,P' `Yb. ,d' > ,gP'sssgssssg`Y$P' ,d$$Pg._ > $ $ " ,dP' `Yb. > ,P $ ,d"' `$b > ,P' ,P `',gsg. ,$$ > ,d' ,P' Y. `$. ,dP' > gP' `YP' `"Yb$$dP' > >Taka jest moja koncepcja. Tylko nie wiem, czy ru dalej wygl�da jak ru. Wygl�da. I znowu mnie wp�dzi�e� w kompleksy, (czyli 4/ :) ja si� podda� je, i na razie nie b�d� udawa� �e umiem asciiartowa�. >> O, patrz jak mi si� 'ru' roztentegowa�o... >Co w nim wed�ug ciebie jest nie tak? :> ksywe by�o. I kanciate takie. Chocia� (aha!) do Twojego te� si� przy� czepi�, t� kresk� ma ciut przd�ugaw�... >> >Jeszcze troch� i naucz� si� ca�ego alfabetu kanji ;> >> O nie, 'gambatte' ju� nie narysuj� :P Za szkomplikowane. >Hmm? kdrill znajduje tylko ganban, ganbari i ganbaru. Bo to jest 'ganbaru', tylko w innej formie. 'Gambatte!' to powszechnie u�ywane 'Powodzenia!' a za to 'Gambarimasu!' jest odpowiedz� na to, oznaczaj�c� 'B�d� si� stara�!'. A p�niej mo�na jeszcze powiedzie�... ale, ale czy ja ju� wspomina�em �e u mnie na stronie b�dzie kurs ja� po�skiego? :> >> W dziedzinie ASCII? Niewiele, chyba tylko virtualedit godny jest uwagi. >> Ale w innych dziedzinach... hoho... >A dok�adniej mo�esz? :> Albo rzu� link� do changelogu ;> NEW FEATURES Folding |new-folding| Vertically split windows |new-vertsplit| Diff mode |new-diff-mode| Easy Vim: click-and-type |new-evim| User manual |new-user-manual| Flexible indenting |new-indent-flex| Extended search patterns |new-searchpat| UTF-8 support |new-utf-8| Multi-language support |new-multi-lang| Plugin support |new-plugins| Filetype plugins |new-filetype-plugins| File browser |new-file-browser| Editing files over a network |new-network-files| Window for command-line editing |new-cmdwin| Debugging mode |new-debug-mode| Cursor in virtual position |new-virtedit| Debugger interface |new-debug-itf| Communication between Vims |new-vim-server| Buffer type options |new-buftype| Printing |new-printing| Ports |ports-6| Quickfix extended |quickfix-6| Operator modifiers |new-operator-mod| Search Path |new-search-path| Writing files improved |new-file-writing| Argument list |new-argument-list| Restore a View |new-View| Color schemes |new-color-schemes| Various new items |new-items-6| Pozdr�vka, Q. -- __ __.---------------------------------------------------------------.__ (oo) | I am Clinton of Borg -- Resistance is Taxable. | / \/ \ | | `V__V' `--.__penguin_#128720______________________________________________.--'