X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,1bfb9297f18c1918 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2001-11-25 03:13:28 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!supernews.com!news.tele.dk!small.news.tele.dk!193.190.198.17!newsfeeds.belnet.be!news.belnet.be!skynet.be!skynet.be!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail From: Nora Ney Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Asciiart multimedialny, czyli carmina figurata Date: 25 Nov 2001 12:13:53 Organization: TKMNet Lines: 57 Message-ID: Reply-To: Nora Ney NNTP-Posting-Host: pa40.opole.cvx.ppp.tpnet.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: news.tpi.pl 1006686808 6479 213.76.4.40 (25 Nov 2001 11:13:28 GMT) X-Complaints-To: usenet@tpi.pl NNTP-Posting-Date: 25 Nov 2001 11:13:28 GMT X-Newsreader: YAM2NN 0.85 Newsgroups E-Mail Client Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:5608 Witam ! Jak ryczeli staro�ytni Szwabi w monachijskich pivnicach �): /einmal ist keinmal/! �). Chodzi�o, co prawda, o kolejny kufel Biera, ale starogerma�sk� zasad� mo�na, my�l�, zastosowa� tak�e i do prezentacji CF-�w 3). By� CF-owski kielich, powinna by� tak�e CF-owska butelka. Oto ona (a preferowana czcionka do niej, to: byle jaka - byle nieproporcjonalna, kodowana w ISO-8859-2): Kochany Przyjacielu! Za mi ast ceremonii w i e l u, przy imiy dz i � t� bagatelk�, j a k � � n i b y t o b u t e l k �. N i e dozn a � a � a r u w h u c i e, ale moie zna uczucie. Tak,to zdaie si� by� pr�na, i �e n a l a � iey nie mo�na, ani s t u l e t n i m W�grzynem, a n i �adnem i n n e m w i n e m. A iednak�e nape�ni� ci i� zapewnieniem, sta�ej przyia�ni,nayszczerszem �yczeniem: A �eby� do�y� iak n a y d � u � s z e lata i z tuzina bu� razem s�ysza�: Vivat! Tata! By� si� z losu twoiego i rodziny cieszy�, a w pola elizeyskie bynaymniey nie spieszy�. Do podesz�ego wieku ci�gle by� szcz�liwym i m o i m przyiacielem pozosta� prawdziwym. Je�eli ci t a butelka mi�a Panie J a n i e, to i� b e z w�tpienia powiesisz na �cianie. I tak patrz�c na ni�, Ja� sobie przypomnie, �e gdy wyprawi b i b �, musi pi� i do mnie. A ie�liby na t e n czas zabrakn�� kieliszek, To go z sob� przyniesie brat Betka Franciszek. (autor nieznany, okres mi�dzywojenny, stylizacja j�zykowa - /staropolska/) Pozdrawiam - -- ___|\ ___|\ �) czes.pivnice - piwiarnia | \| \ �) jeden raz si� nie liczy | \ \ \ \ 3) CF - carmina figurata |__|\__/ora\__/ey