X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,fef7ca6a1416fd3b X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2001-11-26 12:26:12 PST Path: archiver1.google.com!news1.google.com!sn-xit-02!supernews.com!isdnet!news.internetia.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail From: ('Goldmoon') Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Przechodniu, zajrzyj do tego watku i dodaj cos od siebie :) Date: Mon, 26 Nov 2001 21:22:11 +0100 Organization: Home - http://www.brak.strony.prv.pl Lines: 144 Message-ID: <26112001.242F19F0@Goldmoon.Bydgoszcz.pl> References: <9thr8h.3vu6a07.1@Wiktor.M.lodz.pl> <9tn163.3vvi6dp.1@Wiktor.M.lodz.pl> <24112001.4A730395@Goldmoon.Bydgoszcz.pl> <9ts6pj.3vvti6v.1@Wiktor.M.lodz.pl> Reply-To: goldmoon@obywatel.pl NNTP-Posting-Host: pa156.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: news.tpi.pl 1006806361 11284 213.76.48.156 (26 Nov 2001 20:26:01 GMT) X-Complaints-To: usenet@tpi.pl NNTP-Posting-Date: 26 Nov 2001 20:26:01 GMT Keywords: ASCII Art's X-SigInfo: Generated by Sygnaturkowiec v. 0.1.3.3 X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548 User-Agent: Hamster/1.3.23.2 X-ASCII-01: * _______ __ __ X-ASCII-02: * | __|.-----.| |.--| |.--------.-----.-----.-----. X-ASCII-03: * | | || _ || || _ || | _ | _ | | X-ASCII-04: * |_______||_____||__||_____||__|__|__|_____|_____|__|__| Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:5672 Dnia Mon, 26 Nov 2001 01:44:18 +0100, WiktorM wystuka�(a): >Hej! Ave :) >No i to mi si� podoba ;) (ale nie rozmawiajmy o tym tutaj :) Ooo ... Ale mo�e mi co� poradzisz ... Przy czterech liniach 'X-ASCII' wszystko jeszcze jest w porz�dku. Ale jak ju� by�o by ich osiem to Sygnaturkowcowiec dzieli mi to :( W dodatku linie 5 - 8 wstawia przed 1 - 4 :( Jaka� rada? >>Ekhem ... chyba, �e dotrze do mojej stronki ;)) > >ups, przepraszam nie wiedzia�em, �e one wszystkie tam s� :) >(Twoja strona strasznie d�ugo si� u mnie �aduje i nawet nie pr�bowa�em >wchodzi� do dzia�u ascii :) No niestety. Stronka zosta�a umieszczona na serwerze obywatela, kt�ry chyba nigdy do najszybszych nie nale�a�. Aktualnie od kilkunastu dni przechodzi 'modernizacje /czytaj: awaria/ i nawet na oczy poczty nie moge zobaczy�, a co tu dopiero m�wi� o stronce. Mam j� zamiar przenie��, ale kiedy to b�dzie mia�o miejsce i gdzie j� przenios� to sam nie wiem :( >>Na zasadzie przydzielania prac� konkursowym punkt�w w przedziale od 0 - 9 >>pkt czy te� na zasadzie oddania jednego g�osu na rysunek, kt�ry si� >>najbardziej podoba? > >Je�li o mnie chodzi to wol� ten pierwszy spos�b. Tak w�a�nie sobie to >wyobra�a�em :) Czyli bardziej skomplikowany i rozbudowany spos�b. Acha ... i jeszcze jedno mi si� przypomnia�o w zwi�zku z g�osowaniem. Piszesz, �e: > Aby zach�ci� do czynnego udzia�u pozosta�ych - g�osowa� w dniach > 24.12-31.12 b�d� mog�y tylko te osoby, kt�re powi�kszy�y niniejszy w�tek o > co najmniej jeden post spe�niaj�cy warunki 1 i 2. Czy bierzesz pod uwag�, �e cz�� ludzi w tym okresie mo�e wyje�d�a� i mo�e nie mie� dost�pu do kompa albo netu? Mo�e warto by jednak rozpocz�� g�osowanie wcze�niej? I po drugie. G�osowa� maj� tylko Ci kt�rzy powi�kszyliby ten w�tek. Czyli skrypt na stronie wysy�aj�cy maila z wynikami do jakiej� osoby. Czyli kto� by musia� to liczy� i sprawdza�. No i ... Jako� mi si� nie podoba, �e w g�osowaniu udzia� bra� by mogli tylko wybrani. Mo�e jednak niech g�osuje ka�dy kto ma na to ochote? Wiem, �e w tym momencie wyniki takiego g�osowania mog�yby ulec lekkiemu zafa�szowaniu, ale i tak taka wizja g�osowania jest bardziej ... demokratyczna (???) >>No i /niestety/ kwestia zabezpieczenia si� przed >>wielokrotnym g�osowaniem jednej osoby. > >W sumie to nie wiem o co Ci chodzi :) Nie �ebym nie umia� czyta�, tylko �e >u�wiadomi�em sobie w�a�nie, �e trzeba by si� zabezpieczy� pod kilkoma >wzgledami, a nie wiem o kt�rym Ty my�lisz :) >b) kto� kto mo�e g�osowa� oddaje | b) nie ma rady - g�osy musi liczy� > wielokrotnie ten sam g�os w | kto�, a nie automat. Tym ktosiem > nadziei, �e wszystkie one | mo�e by� kilku niezale�nych grupo- > zostan� uznane i policzone | wicz�w, kt�rzy w ostatniej chwili > | porozumiewaj� si� z sob� co do > | wynik�w. Mniej wi�cej w�a�nie o to chodzi :) Z tym, �e g�osy mia� by by� liczone przez kilka os�b? Hmm ... Przypuszczam i� da�o by si� ustawi� formularz tak aby wysy�a� maila z g�osem do kilku os�b /specem od HTML'a czy skrypt�w to ja nie jestem/. No ale to wszystko b�dzie zale�a�o od zastosowanego sposobu g�osowania. >Jeden z tych, czy jeszcze inny? :) J.w ;) Trzeba si� zdecydowa� na spos�b g�osowania a p�niej kombinowa� jak go zabezpieczy�. Ale mo�liwo�ci zabezpieczenia g�osowania te� powinny mie� wp�yw na metode g�osowania .... Chyba mieszam ;) >Co do technicznego rozwi�zania b), to na przyk�ad przy trzech osobach >licz�cych g�osy, by�o by tak: formularz ze strony wysy�any jest do czterech >os�b - g�osuj�cego i licz�cych. Przy czym list do g�osuj�cego ma w reply-to >wpisane adresy tych�e trzech os�b. G�os uznaje si� za wa�ny, je�li zostanie >potwierdzony z adresu takiego, jakim dana osoba pos�uguje sie na grupie. > >(przepraszam je�li co� paln��em - nie znam si� - mo�e by� ustawine pole >reply-to w formularzu wykonanym w czystym htmlu?) Mnie sie nie pytaj ;) Zastanawia�em si� nad zastosowaniem sposobu g�osowania jaki jest na fotki.pl /czy jako� tak/. Zdj�cie a pod nim mo�liwo�� przydzielenia od 0 do 9 pkt. Automat sam zlicza ilo� /�redni�???/ punkt�w. Z tym, �e nie wiem jak to jest zabezpieczone przed wielokrotnym g�osowaniem jednej osoby. Mo�e nie jest? >Po cz�ci to rozumiem, dlatego chcia�bym rozwia� wszelkie w�tpliwo�ci >dotycz�ce tego 'przedsi�wzi�cia' :) No to zastanawiajmy si� dalej. Mo�e jeszcze kto� si� do��czy do rozwa�a� jak by to zorganizowa�? >Ehe, a jak� metod� wybierzemy metod� g�osowania nad tym, czy dan� prac� >przyjmujemy do konkursu czy nie? ;) >Wydaje mi si�, �e moja propozycja jest bardziej rozs�dna. >Nierozs�dna mo�e by� ta granica dw�ch asciiart�w. Zmieniamy na pi��? :) >Mi w tej granicy chodzi�o jedynie o wy��czenie z konkursu prac ludzi kt�rzy >rzeczywi�cie co� ju� potrafi� wystuka�. >Przy okazji: (bo dostrzeg�em ma�� dziur� w definicji :) nowicjuszem nie >jest tak�e ten, kto opublikowa� swoje prace na zagranicznych grupach ascii, >podczas gdy na p.r.a-a wys�a� kilka (<5), b�d� w og�le :) >Niby szczeg�, ale np. CeeJay w �wietle tej definicji jest nowicjuszem ;) No tak. Tu masz racje :) A teraz inne pytanie. Ile prac mo�e dany osobnik wystawi� do konkursu? 1? 10? 100? unlimited? >Jak na 5 minut roboty rzeczywi�cie wyszed� ciekawie, ale to jeszcze nie >pow�d, by podpisywa� :) Chyba? :) Podpisuj!!! >>buahahahahaha ... ojej ... m�j brzuch ... hihihi ... >>A mo�e to jednak nie jest ON? ON jest jednak wy�szy od tego DRUGIEGO ;)) > >Masz na my�li Sbegha�? No nie wiem, on taki niski raczej nie jest ;) Nieee .... Akurat mia�em na my�li tego co ostatnio zn�w wygra� ;) >Co� zimowego: (rysowane jeszcze kr�cej, ale niech tam - podpisz� ;) Ba�wanek? No to ba�wanek ;) _==_ _ _,(",)|_| \/. \-| __( : )|_ hjw Pozdrawiam Goldmoon_nadal_bez_�ladu_�niegu -- ___ _ _ UIN: 35513419 / __|___| |__| |_ __ ___ ___ _ _ 715wu 14137:59:59 | (_-/ _ \ / _` | ' \/ _ \/ _ \ ' \ goldmoon@obywatel.pl \___\___/_\__,_|_|_|_\___/\___/_||_| http://www.brak.strony.prv.pl