X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,a93be40dfb330aa1 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-ArrivalTime: 2001-08-12 22:13:38 PST Path: archiver1.google.com!newsfeed.google.com!sn-xit-02!supernews.com!isdnet!news.internetia.pl!news.nask.pl!news.us.edu.pl!news.igo.katowice.pl!f47.n484!not-for-mail From: Przemek Borys Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Nowy -> POS-Metallo -> POS logo :) Date: Sat, 11 Aug 01 23:13:08 +0200 Organization: <<<< http://dione.ids.pl/~pborys >>>> Lines: 87 Message-ID: <564527882@p41.f47.n484.z2.FidoNet.ftn> References: NNTP-Posting-Host: linux.igo.katowice.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: uranos.cto.us.edu.pl 997679596 9299 195.82.162.68 (13 Aug 2001 05:13:16 GMT) X-Complaints-To: abuse@us.edu.pl NNTP-Posting-Date: 13 Aug 2001 05:13:16 GMT X-Comment-To: P.O.S. X-FTN-CHRS: Latin-2 3 X-FTN-ORIGCHRS: FIDOMAZ 2 X-Newsreader: FEddy 1.4.02 X-FTN-AREA: PL.REC.ASCII-ART X-FTN-PID: FEddy 1.4.02 X-FTN-MSGID: 2:484/47.41@FidoNet 21a6030a X-FTN-REPLY: 4ax.com 3b18f68c X-FTN-Tearline: FEddy 1.4.02 via ifcico X-FTN-Origin: <<<< http://dione.ids.pl/~pborys >>>> (2:484/47.41) X-FTN-SEEN-BY: 480/112 484/47 999 4500 X-FTN-PATH: 484/47 999 Xref: archiver1.google.com pl.rec.ascii-art:2942 EHLO P.O.S.! [11 Aug 01][Stardate [-30]7070.1] P.O.S.->All >> To ja zdradz� tajemnice Metalla ;)) >> Podstawowe kreski uko�ne to: >> [...CENSORED!...] > "A co na to Author?" :-DDD Author swoje obrazki publikowa� bez copyright�w i patent�w ;)) > (c)p.r.rowery (jak kto� kiedy� czyta� to wie z czego si� �mia�...) Wie (to chyba nawet jest w FAQ), aczkolwiek m�j sprz�t to squadak robiony tymi rencami ;) >> ,,,sssd$$$$$$$$$$$$$p???='''^^ >> ,,,sssd$$$$$$$$$$$$$p$??=''^^ >> ,,,sssd$$$$$$$$$$$$$$???=''^^ >> (jak wida� [...] jest znaczny problem z wyko�czeniem >> prawej strony (bo nie ma znaku zajmuj�cego tylko g�rn� po�ow� >> kratki) > hmmm u mnie w FixedSYS pod Win ta moja "kochana" tylda jest nieco > wy�ej, ale napewno "daszek" zdecydowanie wy�ej... tak tak, wiem :) > daszek te� jest krzywy...! To wszystko jest kwestia stylu--co innego bierze si� do ostrych kszta�t�w, co innego do mi�kkich. Natomiast tyldy lepiej nie u�ywa� z uwagi na problemy z wysoko�ci� w r�nych czcionkach. Zreszt� to przykre, bo w trybie tekstowym tylda umo�liwia niemal idealne budowanie kreski uko�nej: ____----~~~~ co zwykle symuluje si� jako ____----"""" >> Ale i tak fajniejsza jest technika konturowa :)) > tzn? tylko kreski? bez wype�nie�? > jak o to chodzi to ja si� poddaj�... bo w takich artach trzeba mie� > wy�wiczon� "kresk�" albo m�wi�c pro�ciej TALENT :) Jest tu rzeczywi�cie wi�cej technik rysowania, ale mo�na si� spokojnie nauczy�. Podstaw� jest nauczenie si� korzystania z kresek ze zbioru _ - " ^ | / \ ` ' , . > < ) ( > mi zawsze cie�ko sz�o narysowanie jakiej� fajnej mordki tak od r�ki, > nawet na papierze, a jeszcze �adnie to zamieni� na AA... to dopiero > sztuka :o) Prawd� m�wi�c, mi idzie lepiej w AA ni� na papierze :) Na papierze dobrze rysuj� g��wnie takie mordy poprawiane (tzn. kontur nie pojedyncz� krech�, ale ca�� seri�). W sumie m�g�bym to potem przerysowa� na czysto, ale... to ju� oszukiwanie ;) Dlatego AA jest fajne, bo tu mo�na poprawia� bez kryklania ;) [ciach] > no... chyba rzeczywi�cie lepiej... ja jak ju� pisa�em by�em lekko > za�lepionym, tamto logo by�o wymy�lone IRL ju� �adnych par� lat > temu i rysowane metod� elipsa-kreska-kreska-bach-bach-i-ju� :) > i tak zosta�o... > teraz zaczynam otwiera� oczy na inne mo�liwo�ci... i to w dodatku > realizowane w AA :) To co mia�e� elips�-kresk� mo�esz IMO spokojnie zrobi� w rysunku konturowym. Najwi�kszym problemem b�dzie zrobienie �adnej elipsy, ale przy odrobinie wysi�ku da si� ;) >> Nie ma szans na takie wymiary przy takim projekcie. >> Ale cheer up--bajtowo ta sygnatura zajmuje nieca�e 3 linijki: >> octave:1> (26+29+31+31+31+31+29+27)/80 > hmmm... >> ans = 2.9375 > eeehhhmmm... >> octave:2> > ??? > a my�la�em �e czasami conieco potrafi� rozkodowa� :-P > a to ani zrozumie� �semkowo jak sugeruje "octave:" (29?) > ani nijak... ??? i co to ans? :) > Poddaj� sie! :) > ale ch�tnie poznam rozwi�zanie/podpowied� :) :))))) Podpowied�: octave to taki odpowiednik matlaba :))) Przekopiowa�em obliczenia z drugiej konsoli do tego posta. :) -- ____\___\___ (_(\|,|_|,|_ [ /o)\ | GCS/S/TW/P d? s+:- a21 UL++++/H L++(++++) PGP- ] | | |. [ \(o/ | t+++ 5+ X- R- b+ E- W++ PE PS D- !r>r+++ ]