X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,f61faefbf4c9d2bc X-Google-Attributes: gid1045ba,public From: midas@ufik.idn.org.pl (Michal 'Orr' Daszkowski) Subject: Re: Piktogram Date: 1998/10/15 Message-ID: #1/1 X-Deja-AN: 401836212 Content-Transfer-Encoding: 8bit References: <3621f530.6729280@news.sgh.waw.pl> <36285343.9114240@news.sgh.waw.pl> Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2 Organization: Orr w domu Mime-Version: 1.0 Newsgroups: pl.rec.ascii-art A wiec stalo sie! ;-) Dnia Thu, 15 Oct 1998 16:09:21 GMT, Lukasz Rewerenda napisal(a): [snip] > Jako� przeoczy�em oryginalny posting, wi�c teraz pytam: > jakich rozmiar�w ma by� ten piktogram (w znakach), w jakich > warunkach b�dzie zwykle wy�wietlany (terminal tekstowy, > graficzna przegl�darka)? Mia�by by� na kawa�ek ekranu - tak na �rodek, ale nie na ca�y... No dobra - do /etc/motd mi jest potrzebny! ;-))))) Ale mo�e i nie tylko... :-))) Eeeee... a cholera wie, w czym luserzy b�d� go ogl�da�... A zadam gupie pytanie - jakie to ma znaczenie? ;-) [bo jak u�yj� czcionki skalowanej to i tak du^H^Hkaszana]. > W sumie nie jest to takie trudne > do narysowania (je�li chodzi o ten piktogram z cz�owiekiem na w�zku), > tak mi si� przynajmniej wydaje. Pewnie nie jest trudne. Ale mnie nie obdarzy�o talentem, albo cierpliwo�ci�, bo co si� do tego zabra�em, to mi jakowa� pokraka wychodzi�a... :-/ > ...ja np. cz�sto mam sygnaturk� 6-cio czy wr�cz 7-dmio > wierszow� i, wystaw sobie, JESZCZE NIKT MNIE ZA TO NIGDY NIE > ZBESZTA�! Sam si� dziwi�. Ja te�! ;-))) Ale wida� masz po prostu du�o szcz�cia, albo Ci� ludzie lubi� i wybaczaj�! ;-))) > >d�uga sygnaturka to nie jest �le, bo si� jej i tak przecie� nie cytuje! > > :) Ot� to. D�uga sygnaturka nie jest kr^H^H z�a. Ile� > wi�cej niepotrzebnych informacji mo�na w niej zawrze�! D�uga w tym kontek�cie oznacza�a - z d�ugimi wierszami, a nie z du�� ich ilo�ci�! ;-))) > Hmm... Czytasz PSD i nie postujesz regularnie? Niesamowite. Czytuj� regularnie i nie postuj�. Takie dziwne? Mo�e jestem ju� a� tak dekadencki, �e nawet postowa� mi si� nie chce... ;-))) Spoko, mo�e si� kiedy� odezw�... Cho� nie wiem, czy PSD tego naprawd� chce... ;-))) > >To tam si� ko�czy newsowe �ycie? A mo�e to po prostu jeszcze wy�sze > >stadium dekadencko�ci??? ;-))) > > Eech, nie. To si� wzi�o st�d, �e jak si� wzi��em za umieranie > tutaj, tj. na pl.rec.ascii-art, to od razu okaza�o[1] si�, jak strasznie > �amie to netykiet�. �e niby nie-ta-grupa. A �e na pl.test panuje > tolerancja... I cisza... Hmmm... Propozycja: pl.soc.cmentarz ? pl.rec.cmentarz ?? ;-) pl.internet.cmentarz ??? ;-))) pl.cmentarz ???? :->>> No bo: pl.test.cmentarz to zbyt oczywiste! ;-))) Ale alt.pl.cmentarz to chyba warto... :->>> Nad opisem i tematyk� grupy jeszcze popracuj�! ;-) Wszelkie sugestie mile widziane. No dobra, ko�cz� ju�. Sam nie wiem, gdzie to sfollowupowa�? Na pl.news.nowe-grupy [1] czy na PSD w�a�nie? ;-))) > >Hmmm... ona rzeczywi�cie co� w sobie ma... :-))) > > Prawda? A� si� przyjemnie cytuje ;) W�a�nie si� rozp^H^H^H^H wzi�a i wyjecha�a za ekran. :-) Pozdrawiam - dziwnie nastrojony... Orr [1] pl.*.nowe-trupy >;->>> Przepraszam, ale nie mog�em wytrzyma�! ;-))) Tak mnie jako� na black humor wzi�o... ;-)))) [2] [2] Oczywi�cie: pl.cmentarz.nowe-trupy - ale to jest rekursywna zale�no�c mi�dzy nieistniej�cymi grupami, wi�c pewnie si� zap�tli i zwi�nie... ;-) [3] [3] C-x C-c bo ju� g�upoty wklepuj�... ;-)) [4] [4] Jakby to by�o co� wyj�tkowego... ;-))) -- -- ___ -- Michal Daszkowski - IdN co-originator -- -- / _ \ _ _ _ _ -- Student, fencer, member of: FPMiINR, PLUG, POIS -- -- | (_) | '_| '_| -- '21st Century Digital Boy', Linux user & admin -- -- \___/|_| |_| -- http://ufik.idn.org.pl/~midas, email:orr@irc.pl --