X-Google-Language: POLISH,Latin2 X-Google-Thread: 1045ba,f61faefbf4c9d2bc X-Google-Attributes: gid1045ba,public From: elemelin@spamy.precz.friko6.onet.pl (Lukasz Rewerenda) Subject: Re: Piktogram Date: 1998/10/15 Message-ID: #1/1 X-Deja-AN: 401392861 Content-Transfer-Encoding: 8bit References: <3621f530.6729280@news.sgh.waw.pl> <36285343.9114240@news.sgh.waw.pl> Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2 X-Complaints-To: abuse@tpsa.pl X-Trace: news.tpnet.pl 908467761 194.204.181.200 (Thu, 15 Oct 1998 18:09:21 MET DST) Organization: BLUFH, POEE, GUST, LoDD, BI, KDSM, BEZSENSIAL, ZKRNPW :) Mime-Version: 1.0 NNTP-Posting-Date: Thu, 15 Oct 1998 18:09:21 MET DST Newsgroups: pl.rec.ascii-art On 14 Oct 1998 21:36:18 GMT Michal 'Orr' Daszkowski (midas@ufik.idn.org.pl) wrote: >A wiec stalo sie! ;-) Dnia Tue, 13 Oct 1998 13:34:55 GMT, >Nina napisal(a): > >> http://www.xs4all.nl/~svzanten/joris/ascii/main.html >> Copyright � Joris Bellenger, 1998 >> The graphics on this site should not be reproduced without (my) >> permission. e-mail > >[snip - rysunek] Jako� przeoczy�em oryginalny posting, wi�c teraz pytam: jakich rozmiar�w ma by� ten piktogram (w znakach), w jakich warunkach b�dzie zwykle wy�wietlany (terminal tekstowy, graficzna przegl�darka)? W sumie nie jest to takie trudne do narysowania (je�li chodzi o ten piktogram z cz�owiekiem na w�zku), tak mi si� przynajmniej wydaje. >> Tez masz problemy! Co znaczy 'za du�a'? Popatrz sobie na sygnaturki >> TS albo Szymona S. - 4 wiersze, 80 znak�w jak w ... strzeli�. Znaczy tak >> ma by� ;) > >Ty wiesz co? Rzeczywi�cie... ;-))) W�a�nie si� przyjrza�em, �e oni >maj� maksymalny dozwolony rozmiar sygnaturki... ;-))) ...ja np. cz�sto mam sygnaturk� 6-cio czy wr�cz 7-dmio wierszow� i, wystaw sobie, JESZCZE NIKT MNIE ZA TO NIGDY NIE ZBESZTA�! Sam si� dziwi�. > I w sumie >d�uga sygnaturka to nie jest �le, bo si� jej i tak przecie� nie cytuje! :) Ot� to. D�uga sygnaturka nie jest kr^H^H z�a. Ile� wi�cej niepotrzebnych informacji mo�na w niej zawrze�! >> i wyobra� >> sobie, �e wszyscy, kt�rzy j� skomentowali, objawili znienacka wielki >> sentyment do mojej _starej_ sygnaturki (tej widocznej poni�ej). > >Wiem, czyta�em. :-) Hmm... Czytasz PSD i nie postujesz regularnie? Niesamowite. >> Mo�e te� si� wybior� umiera� na pl.test, >> jak �ukasz...? ;) > >To tam si� ko�czy newsowe �ycie? A mo�e to po prostu jeszcze wy�sze >stadium dekadencko�ci??? ;-))) Eech, nie. To si� wzi�o st�d, �e jak si� wzi��em za umieranie tutaj, tj. na pl.rec.ascii-art, to od razu okaza�o[1] si�, jak strasznie �amie to netykiet�. �e niby nie-ta-grupa. A �e na pl.test panuje tolerancja... [1] Za spraw� pewnej �yczliwej internautki ;> >> -- >> Antonina Liedtke ____________________________ ______ _ ___ >> < nina @ friko.onet.pl > ____________________ \`.,'/ _____ / |/ <_>__ ___ _ >> http://akson.sgh.waw.pl/~aliedt/ ____________ /_ _\ ____ / / / _ Y . `/ >> "You can logoff, but you can never leave" _____ \/ _____ /_/|_/_/_//_\_,_/ > >Hmmm... ona rzeczywi�cie co� w sobie ma... :-))) Prawda? A� si� przyjemnie cytuje ;) >Orr �ukasz -- O o �ukasz Rewerenda d `___' http://www.tomaszek.cjb.net/ ICQ ID: 20471718