X-Google-Thread: 116147,5853e839bcd8554c,start X-Google-Thread: 114b3e,5853e839bcd8554c,start X-Google-Thread: f996b,5853e839bcd8554c,start X-Google-Thread: fd588,5853e839bcd8554c,start X-Google-Attributes: gid116147,gid114b3e,gidf996b,gidfd588,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news2.google.com!news4.google.com!border1.nntp.dca.giganews.com!nntp.giganews.com!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail From: "Szewczyk Dratewka" Newsgroups: alt.arts.poetry.comments.trolls.michael-cook,alt.arts.poetry.comments.trolls.peter-j-ross,alt.arts.poetry.comments.trolls.veronica-odonoghue,alt.arts.poetry.urban,alt.arts.storytelling,alt.aryqc.fl.us,alt.ascii-art,alt.ascii-art.animation,alt.asco Subject: G�osuj na Adama!! Date: Mon, 13 Nov 2006 17:05:37 +0100 Organization: Onet.pl Lines: 53 Message-ID: Reply-To: "Szewczyk Dratewka" NNTP-Posting-Host: bhq192.neoplus.adsl.tpnet.pl X-Trace: news.onet.pl 1163433811 9148 83.28.106.192 (13 Nov 2006 16:03:31 GMT) X-Complaints-To: usenet@news.onet.pl NNTP-Posting-Date: Mon, 13 Nov 2006 16:03:31 +0000 (UTC) X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2869 X-Sender: PAhjJ/yTWffHnnlNqhGiBHmHTCgBW7OH X-RFC2646: Format=Flowed; Original X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869 X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal Xref: g2news2.google.com alt.arts.poetry.urban:4623 alt.arts.storytelling:113 alt.ascii-art:2632 alt.ascii-art.animation:47 http://www.gazetabialska.pl www.abramowicz.com.pl Szanowni Pa�stwo. Zdecydowa�em si� wystartowa� w zbli�aj�cych si� wyborach na prezydenta Bia�ej Podlaskiej. Jestem dobrze przygotowany do pe�nienia tej funkcji. Posiadam wy�sze wykszta�cenie techniczne, zdobyte na dw�ch kierunkach: mechanicznym na Politechnice Lubelskiej oraz ochrony �rodowiska na Politechnice Wroc�awskiej. Moje bogate do�wiadczenie zawodowe, nabyte zar�wno w pracy w bialskich wodoci�gach i kanalizacji, jak te� w dzia�alno�ci na w�asny rachunek, w tym pe�ni�c funkcje prezesa zarz�du licz�cej 180 sklep�w, zatrudniaj�cych oko�o tysi�c pracownik�w sieci handlowej- pozwol� mi dobrze zarz�dza� naszym miastem. Wiele te� nauczy�em si� uczestnicz�c w dzia�alno�ci publicznej i spo�ecznej. Problemy mieszka�c�w Bia�ej Podlaskiej s� mi szczeg�lnie bliskie, poniewa� jestem bialczaninem. Tu si� urodzi�em, chodzi�em do Szko�y Podstawowej nr 1, potem do LO Emilii Plater i LO Kraszewskiego. Kocham swoje miasto i chc�, aby mog�o si� rozwija�. Boli mnie, �e m�odzi ludzie ko�cz�cy bialskie szko�y s� zmuszeni do wyjazdu na sta�e, bo w ich rodzinnym grodzie nie ma dla nich pracy. Nie mo�e by� tak dalej, �e wchodz�cy w doros�e �ycie absolwenci szk� i uczelni s� odprawiani z kwitkiem spod drzwi kolejno odwiedzanych w poszukiwaniu pracy zak�ad�w i urz�d�w. Przez ostatnie lata nie powsta�a w naszym mie�cie �adna znacz�ca firma, tworz�ca miejsca pracy, a kilka zak�ad�w pracy zosta�o zamkni�tych. Trzeba natychmiast podj�� dzia�ania, kt�re obni�� ponad 19 % dzi� wska�nik bezrobocia w Bia�ej Podlaskiej. W�adza samorz�dowa ma takie mo�liwo�ci, o czym mo�e �wiadczy� przyk�ad Siedlec z 14 % wska�nikiem, czy Bi�goraja z 12 %. W moim programie proponuj� podj�cie natychmiastowej ofensywy informacyjno-promocyjnej, dotycz�cej mo�liwo�ci inwestycyjnych w naszym mie�cie. Wykonam w szybkim tempie uzbrojenia dzia�ek w strefie przemys�owej P�nocna oraz przygotuj� inne tereny, w tym otoczenie lotniska i sam� p�yt�, pod inwestycje produkcyjne i us�ugowe. Jestem kandydatem bezpartyjnym, ale moje dotychczasowe sukcesy oraz dobre przygotowanie do obj�cia funkcji prezydenta dostrzeg�o Prawo i Sprawiedliwo��. Otrzyma�em poparcie tej partii i dzi�ki temu macie Pa�stwo gwarancj� bardzo dobrej wsp�pracy pomi�dzy przysz�ym prezydentem Bia�ej Podlaskiej a wojewod� lubelskim oraz agendami rz�dowymi, zajmuj�cymi si� �rodkami na inwestycje z UE. A s� to ogromne pieni�dze do wykorzystania w nast�pnych latach, pod warunkiem zainwestowania przynajmniej 25 % funduszy w�asnych. Z tym jest pewien problem, poniewa� Bia�a Podlaska ma 58 milion�w d�ugu. Ale nie jest to sytuacja beznadziejna. Wymaga tylko zmiany dotychczasowej polityki. Dzi�ki pozyskaniu nowych inwestor�w, tworz�cych miejsca pracy zwi�ksz� si� wp�ywy podatkowe do miejskiego bud�etu. Zaktywizuj� bialskie �rodowisko przedsi�biorc�w. B�d� dba� o miejscowe firmy, aby sko�czy� z zamykaniem istniej�cych zak�ad�w pracy.